Zima v škole..

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Začiatok Konca napísal:všetci profesori majú u seba vyhrievače...
Asi máte veľké úcty za elektriku, tak sa šetrí na kúrení. Ale bez srandy, za tie vyhrievače a zimu v triedach by som školu natvrdo natrel :roll:
Začiatok Konca napísal:Vieš, problém je v tom, že tam v bundách nesedíme všetci.. len niekto.. vždy len pár ľudí v triede... ale teplejšie by asi uvítali všetci...
Aj keď podľa tohto to asi nebude až také kruté, keď to niektorí zvládajú aj bez bundy.. Pomohlo by ak by si zmeral presnú teplotu, nech vieme o čom sa tu bavíme.
myscho90
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa myscho90 »

ja by som skusil napisat mozno priamo na min. skolstva- o nejaky kontakt [hygienici,MZ, alebo nieco podobne...]
-google mi vyhodil akurat prevadzkovy poriadiok istej ZS:

PREVÁDZKA ŠKOLY:
Vykurovanie školy je zabezpečované dodávkou tepla a TÚV dodávateľom C- term
Vykurovanie rešpektuje normy stanovené nariadením vlády SR zo 17.5. 2006

Teploty:

teplota v učebniach minimálne 20°C
šatne pri telocvičniach minimálne 20°C
telocvične minimálne 15°C

-my mame obcas tiez slusnu kosu, bo nam prerabaju strechu...na chodbe 14stupnov, ked som mal so sebou teplomer....
-v kazdom pripade normy musia existovat aj pre skoly...a ked vas nebudu brat vazne v skole...tak to pohnat do TV a hned bude zabava :D
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

V poriadku, ak sa mi to podarí, tak to v pondelok odmeriam... :wink: ak na to nezabudnem...

A do telky to nie je najrozumnejšie pohnať, keďže teraz maturujem... a ono sa to vždy nejak prevalí. :roll:
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bolldar »

Začiatok Konca napísal:Už je to pár mesiacov, čo nám vymieňali okná... dávali tam nové.. .euro :) len sa mi zdá, že je tam stále chladnejšie.. niektorým triedam to pomohlo.. nám nie...
Jsi si jistý že eurookna? Já jen, že eurookna jsou po hliníkových nejdražší co se dá sehnat... do škol a na úřady se dávají výhradně laciná plastová okna v bílé barvě s izolačním dvojsklem :) (taky jsou účinná, lae ne tolik)

Jinak jsem tu někde zahlédl teplota ve třídě 18-19C .... to je běžná teplota.. třeba já mám nejraději 17-18C

A co se týká toho, že je teplo jen v prostředním patře... tak to je jasné, špatná (žádná) izolace. (Teplo z horního patra unikne střechou)

Opravdu by to chtělo změřit telotu ať víme, o čem je řeč :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

No, tak to dám na poriadok... :) sú to eurookná... Lebo naša škola je pamiatka... o pár rokov bude mať sto rokov, preto tam tie obyčajné plastové okná ísť nemohli... Dnes sme to merali... no teplota sa nám nezdala.. proste sme tomu nechceli veriť :) namerali sme 20-21 stupňov... ja neviem.. ale ja keď idem ráno do školy, tak si aj poodopnem bundu a keď idem zo školy, tak sa klepem, ako hovado... a dostávam sa z tej zimy dve, tri hodiny... skúsime doniesť ešte iný teplomer... no, ale to až v stredu, ak nezabudnem... :wink: zatiaľ dík za odpovede... :)
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

nj... nekdy je to svinske :D ono zalezi take jakou barvou mate vymalovano, barvy lavic a podobne... jestli máte třídu na modro, bílo nebo nějakou šedivou a k tomu šedé lavice, tak je jasné, že vám tam zima bude... oproti tomu žluté zdi a (světle hnědé, žluté nebo červené lavice) a hned vám bude tepleji... ale to asi moc neovlivníte :D
Začiatok Konca
Professional
Professional

Že by vizuálny stimul takto ovplyvňoval vnímanie?... myslím si, že nie... lebo v niektorých triedach je teplúčko.. dnes bolo konečne trochu teplejšie.. asi preto, lebo sa oteplilo... :D lavice máme tmavozelené... ostatné sú svetlejšie farby... ako farby stien a podobne... :wink: no, ide už jar... a tak očakávame oteplenie aj na škole.. :D :lol:
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

To bude asi tým, že ceny tepla pre školy stúpli, myslím, o 40%. Pretože vláda zakázala zvyšovanie cien pre domácnosti, museli sa zvýšiť inde - a to pre firmy, nemocnice a školy... A škola dostáva peniaze podľa toho, koľko má študentov, takže iste chápete, že nemá dosť peňazí. To mám potvrdené od môjho známeho, ktorý je riaditeľom strednej školy v BB.
Bolldar
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

také jsem nevěřil, ale barva dělá opravdu hodně :)
Napísať odpoveď