ZEITGEIST: ADDENDUM

Diskusie na politické témy...
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hirwils »

Ved nehovorim ze vsetci iba niektori...ale zas ani netvrdim aby so vsetky co tam odznelo do bodky a do pismena suhlasili...s tym tak nesuhlasim ani ja...hlavne s tou castou o krestanstve aj ked niesom zaryti katolik stale... hladam pravdu...ale v ziadnom pripade si nemyslim ze krestanstvo nam chce zle...ved staci sa zamysliet co hlasaju...keby to vsetci dodrziavali do bodky-desatoro...myslim ze by na svete nebolo zlo...
bifff
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

naboženstvo

Príspevok od používateľa bifff »

hnutie zeitgeist podľa mňa nechce vytvoriť svoje vlastné náboženstvo, ale nabádajú cirkvi a náboženstvá, aby sa vzdali postavenia na bájkach, mýtoch a nepravdivých informácii a začali byť to čo majú byť. filozofickým smerom pre ľudí, čo chcú filozofovať. Nie vnucovať im mocenské štruktúry a oblbovať historkami, ktoré nemajú žiadne opodstatnené historické hodnoty a žiadne vhodné vízie do budúcna, len obmedzovať individualitu, elitárstvo a podobne.

cirkvi a náboženstvá sucks.
sám som katolík s birmovkou, ale vôbec tomu neverím. Verím, že všetci sme jedno a preto by sme mali žiť v miery, aj keď to znie ako sci-fi.
ide o budúcnosť naších potomkov, zeme a v podstate celého vesmíru. Svet ktorí funguje dnes, by chcel podmaňovať hádam celé galaxie, nie len všetkých ľudí na svete cez ekonomiku.

ľudia, budme spolu, nie proti
hirwils
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hirwils »

Tak nejak to vidim aj ja...aj ked neviem ci su to vsetko historky...napisal som ze hladam pravdu...jedno je iste clovek musi verit v dobro...a snazit sa aj konat dobro...lahko sa to pise a znie to fakt ako otrepane frazy ale kolko veci by sa tym zmenilo...a tak sa treba zamysliet preco je na svete zlo vrazdy kradeze chamtivost lakomstvo...myslim si ze v 90%koli peniazom a bohatstve...dokazu zit ludia nejako v harmonii alebo vzdy musia byt ti "hore"a ti "dole"?naozaj by ma zaujimalo ci prave tento system ktory je na svete je ten spravny ci sa niekedy radikalne zmeni ci ludia dokazu spolunazivat...to su fakt uz filozoficke temy aj aj o tom sa tam zamyslaju...uz tu aj niekto povedal ze je to utopia ale aspon sa o to POKUSILI...keby sa dali mozgy dokopy a nevymyslali sa nove a nove zbrane plany na ovladnutie sveta...ale radsej ako zastavit glob oteplovanie ako zit viac v harmonii s prirodou a nie s nou bojovat lebo ten boj musi clovek zakonite prehrat...
DNA
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DNA »

hirwils napísal:Ved nehovorim ze vsetci iba niektori...ale zas ani netvrdim aby so vsetky co tam odznelo do bodky a do pismena suhlasili...s tym tak nesuhlasim ani ja...hlavne s tou castou o krestanstve aj ked niesom zaryti katolik stale... hladam pravdu...ale v ziadnom pripade si nemyslim ze krestanstvo nam chce zle...ved staci sa zamysliet co hlasaju...keby to vsetci dodrziavali do bodky-desatoro...myslim ze by na svete nebolo zlo...
Presne tak kresťanstvo nechce zle a práve desatoro rieši tie postoje ktoré sú za tým že máme takéto problémy.Takže hladaj si na dobrej ceste.

//autoeditácia príspevku ( 12 Jan 2009, 17:09 )
bifff napísal:hnutie zeitgeist podľa mňa nechce vytvoriť svoje vlastné náboženstvo, ale nabádajú cirkvi a náboženstvá, aby sa vzdali postavenia na bájkach, mýtoch a nepravdivých informácii a začali byť to čo majú byť. filozofickým smerom pre ľudí, čo chcú filozofovať. Nie vnucovať im mocenské štruktúry a oblbovať historkami, ktoré nemajú žiadne opodstatnené historické hodnoty a žiadne vhodné vízie do budúcna, len obmedzovať individualitu, elitárstvo a podobne.

cirkvi a náboženstvá sucks.
sám som katolík s birmovkou, ale vôbec tomu neverím. Verím, že všetci sme jedno a preto by sme mali žiť v miery, aj keď to znie ako sci-fi.
ide o budúcnosť naších potomkov, zeme a v podstate celého vesmíru. Svet ktorí funguje dnes, by chcel podmaňovať hádam celé galaxie, nie len všetkých ľudí na svete cez ekonomiku.

ľudia, budme spolu, nie proti
Máš v tom chaos.Ved niektoré náboženstvá sú filozofiou-budhizmus napríklad.
Ked neveríš v Boha tak v čo veríš?Ak nie sme Boží výtvor tak sme len následkom náhody tak ako ja tak aj ty.Tak sa rodíme a cielom našich životov je smrť.Tak mi vysvetli prečo by som sa mal znevýhodnovať dákou morálkou ked aj tak zomriem?Treba si užiť teraz kým žijeme,ked si neužijeme užijú si iný ved je to jedno zajtra aj tak zomrieme-Všetci...

Ináč s tým podmaňovaním máš pravdu je tu ktosi kto mal také ambície,možno si sa na birmovke o ňom dopočul.

//autoeditácia príspevku ( 12 Jan 2009, 17:22 )
hirwils napísal:Tak nejak to vidim aj ja...aj ked neviem ci su to vsetko historky...napisal som ze hladam pravdu...jedno je iste clovek musi verit v dobro...a snazit sa aj konat dobro...lahko sa to pise a znie to fakt ako otrepane frazy ale kolko veci by sa tym zmenilo...a tak sa treba zamysliet preco je na svete zlo vrazdy kradeže
Presne tak ak ludia niesú k tomu dáko motivovaný tak velmi skoro stratí dôvod konať dobro.
Deafboy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

ja len dodam

Príspevok od používateľa Deafboy »

Ja len dodám jeden zaujímavý fakt, ktorý tu nebol spomenutý. Na konci filmu nabádajú ľudí na registráciu na stránku projektu. Zo začiatku som bol nadšený. Čakal som nejakú komunitu, ktorá diskutuje na rôzne témy, alebo že sa minimálne dozviem koľko ľudí sa už pridalo. Miesto toho na mňa vyskočil formulár, ktorý chcel moje meno a neviem už presne čo všetko. Neodporuje to náhodou tak trochu myšlienke filmu?

K otázke projektu venus mám isté výhrady, no aj napriek tomu som zástancom aspoň vyskúšať tento režim. Nepáči sa mi ÚPLNE nahradenie ľudskej práce strojmi, pričom neposkytuje ľuďom žiadny duchovný rast (a nemyslím tým náboženstvo ako také). Nebudem ten venus odsudzovať, pretože niesom schopný zorganizovať nič lepšie.

Problematiku náboženstva v poslednej dobe preberám dosť často. Taktiež nemienim odsudzovať ani jednu stranu (zarytý ateisti / zástancovia áboženstiev). Porovnajme si ale náboženstvo a filozofiu. Filozofia je keď sa niekto domnieva, že niečo je tak ako je a prečo to tak je ( :lol: ). Stavia tak len na domnienke, ktorú môže ktokoľvek vyvrátiť, a nahradiť ju nejakou inou, vlastnou domnienkou. Náboženstvo (aspoň väčšina z nich, alebo lepšie povedané väčšina z hlavných) stavia na určitých faktoch. napriek tomu si každé náboženstvo chybne vysvetľuje tieto fakty a každý tvrdí že má pravdu.

Môj názor je taký, že filozofia je vlastne náboženstvom pre ateistov (alebo skôr náhradou náboženstva).
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

kazda stranka a forum ta pri registracii ziada podobne veci, pokial ta to nepyta prachy, myslim ze je to ok :P. no k tomu porjektu venus, to je cisto o materialnom zabezpeceni, projet venus sa duchovnymi vecami nezaobera, ale jedno je iste, clovek sa moze az vtedy plne duchovne rozvijat, pokial je dostatocne zabezpeceny na materialnej urovni, a nezije v rutine "vstanem, makam, nazerem sa, oddychnem, makam doma na zahrade, nazerem sa, idem spat". tot moj nazor
DNA
Light Expert
Light Expert

Sorry ale nemyslím že duchovný alebo v tomto prípade duševný rozvoj bol priamoúmerný materiálnemu zabezpečeniu.Pretože ľudia z minulosti neboli ani z ďlľeka tak zabezpečený a aj z chudobných pomerov vyrástli velikáni.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

DNA napísal:Sorry ale nemyslím že duchovný alebo v tomto prípade duševný rozvoj bol priamoúmerný materiálnemu zabezpečeniu.Pretože ľudia z minulosti neboli ani z ďlľeka tak zabezpečený a aj z chudobných pomerov vyrástli velikáni.
vis, ak je niekto sikovny, moze byt aj z chudobnych pomerov, ale zivot si zariadi tak ze nemusi makat od svitu do mrku a ma cas aj trocha duchovne zit. ale dnesni ludia sa nezastavia, lebo im to nedovoluje system media im vymyvaju mozgy, je v nich potlacana potreba duchovneho zivota, neustale sa za niecim zenu. a pokial sa toto nezmeni, ludia stale budu iba materialne zalozeni. hovorime o ludoch v globalnom meradle, nie o zopar jedincoch :P
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

brainwirm napísal:vis, ak je niekto sikovny, moze byt aj z chudobnych pomerov, ale zivot si zariadi tak ze nemusi makat od svitu do mrku a ma cas aj trocha duchovne zit. ale dnesni ludia sa nezastavia, lebo im to nedovoluje system media im vymyvaju mozgy, je v nich potlacana potreba duchovneho zivota, neustale sa za niecim zenu. a pokial sa toto nezmeni, ludia stale budu iba materialne zalozeni. hovorime o ludoch v globalnom meradle, nie o zopar jedincoch :P
To je problem kapitalizmu a nie ludi.

Ludia potrebuju usmernovat atd takze nieco take ze absolutna sloboda a demokracia sa vylucuje lebo v konecnom dosledku nebude prinosna pre spolocnost.

Ten tzv projekt venus, nevidel som to, ale co tu niektorych z vas pocuvam zda sa mi to uplne utopisticke rieisenie. Cely ten film je podany sposobom ze my vam vladneme a vy s tym aj tak nic neurobite. Ludia sami ziskavaju pocit bezradnosti a aj ked si uvedomia pravdu a to tiez len zcasti sami pochopia ze sa nakoniec musia podriadit a zaradit do systemu.

Takze film v podstate neprinasa riesenia je to len vysmech vladnej elity a mne osobne pripada tak ze usmernuje myslenie vedomych ludi ktori maju otvorene oci, pri tom ich otvorene sice maju ale divaju sa do prazdna a vidia to co elita chce aby videli.
DNA
Light Expert
Light Expert

Budme k sebe úprimný a priznajme si koľko tí vyťažený ludia stratia denne času sedením pred TV.kde sú im len vymývané mozgy.
je to kopa času,ja to viem,ty to vieš,vieme to všetci.Ved sa stačí pozrieť na nezamestnaných čo niesú práve niekde na fuškách.Takže nie sú časovo vyťažený,kolký sedia pred TV a kolký z nich sa venujú duchovným veciam???Drvivá väčšina sedia pred TV alebo v krčme a pod.

Všetko je to o prioritách.Ludia si nato načo chcú čas nájdu.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

ide o to ze media su riesene sposobom ze ludia sa od nich nevedia odputat. a to je problem....
molotov356
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa molotov356 »

Podla mňa je v ziegest je totálna somarina ktorú vytvorila nejaká komunisticka, anarchisticka alebo podobná banda za cieľom navádzať ľudi na odpor k štatnej moci. Je tam asi 50 percent pravdy ale nič nové a prevratne veci ...... A inak je tam dosť kktin.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kktin? no daj. a bavime sa o zeitgeist addendum.. inak ta banda sa vola peter joseph, a urcite nie je anarchista. komunista mozno, neriesim, imho co mas proti komunizmu? zazil si ho? poznas niekoho kto ho zazil? ja nie. pokial viem komunizmus v praxi zatial zavedeny nebol. to co tu bolo bol socik, totalita, to ma imho daleko od komunizmu.
molotov356
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa molotov356 »

Prepač odskočil som od temy naražal som na hlavne na ziegest prvú časť a Addedum som videl ale nič prevratne som tam nepostrehol.

Komunismus som nezažil a ľudi poznám. Väčšina čo su trochu hlupši ho chvalia ale čim viac vzdelaný tým viac na nho nadava. A nepišem tu že je uplne zlý ale ma dosť much.... A najmä ten čo bol vo východnej Europe bol poriadne skazený takže mam štastie že som ho nezažil........ A inak vo východnej Europe nebol socializmus ale komunizmus...
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

noo. skus si zistit, co je to komunizmus, a potom posud ci niekde niekedy bol komunizmus :wink: boli tu zriadenia, ktore sa podobali komunizmu, ale od skutocnej myslienky komunizmu mali pekne daleko.
DNA
Light Expert
Light Expert

brainwirm napísal:ide o to ze media su riesene sposobom ze ludia sa od nich nevedia odputat. a to je problem....
S časti áno no aby im to tak fungovalo musia mať vhodných pasívnych konzumentov.a potom funguje staré:"chlieb a hry".
Nastáva otázka čo s tým robiť?

//autoeditácia príspevku ( 10 Mar 2009, 22:38 )
molotov356 napísal:Podla mňa je v ziegest je totálna somarina ktorú vytvorila nejaká komunisticka, anarchisticka alebo podobná banda za cieľom navádzať ľudi na odpor k štatnej moci. Je tam asi 50 percent pravdy ale nič nové a prevratne veci ...... A inak je tam dosť kktin.
Pozri tu http://911blog.yweb.sk/550/Zeitgeist-Ad ... cesti.htmlnájdeš tam rozbor zdrojov s ktorých vychádzali a kto je zatým.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

molotov356 napísal:Komunismus som nezažil a ľudi poznám. Väčšina čo su trochu hlupši ho chvalia ale čim viac vzdelaný tým viac na nho nadava. A nepišem tu že je uplne zlý ale ma dosť much.... A najmä ten čo bol vo východnej Europe bol poriadne skazený takže mam štastie že som ho nezažil........ A inak vo východnej Europe nebol socializmus ale komunizmus...
to preto ti hlupaci co su teraz vo vlade pripadne boli vo vlade po roku 1989 si iba prevratili kabaty (niektori neurobili ani to) a sli si huby zodrat o tom aky je komunizmus zly? a do roku 1989 tu vypisovali basne o vitaznom februari. takze borci ako pravnici meciar, fico...ekonom miklos, posunovač dzurinda to su ti viac vzdelani??? v tom 89. ich teda riadne osvietilo!

ludi asi tiez nepoznas. nie je to v konkretnych systemoch. vzdy to je v ludoch. ak narazas na ludske prava tak na tie sa sliape v kazdom politickom zriadeni- od demokracie, cez komunizmus, monarchie az po diktatury.
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

to som uz cital ale zeby som tam videl nejaky rozbor zdrojov.. hmm.. precital som si akurat nazor typka, ze za tym stoji nejaka sekta, dajmetomu new age(co je neskutocne siroky pojem). ale nedocital som sa nic o tom co ma tato sekta akoze za lubom, ako je mozne ze to este nikto neodhalil- no a ak za tym fakt stoji sekta ktora za tymto filmom sleduje osobne ciele, tak sa im podaril neskutocne obrovsky brainwashersky kusok, a urcite sa zapise do dejin :D.
ako ludia teraz vazne. ja sa tak trocha zaoberam aj new age, a podobnymi vecami, mam to prehrabane aj trocha do hlbky, a nie je na tom nic zvratene a urcite za tym nikto nesleduje nejaky osobny ciel, obohatit sa alebo nedajboze nastolit nejaku novu svetovladu :D . ma to urcite crty spolocne s komunizmom, dajmetomu ze momentalne je to utopia, ludstvo nieje dostatocne vyspele, aby mohlo nieco take momentalne fungovat.. ale na druhej strane, aj posraty dvojkolesovy vozik bol pred neviemkolko tisic rokmi utopia.. mnoho ludi kritizuje komunizmus, aj ketho nikto nikdy nezazil. mnoho ludi hovori o utopii vzdy ket sa objavi takato alebo podobna tema. vari nebola aj demokracia neviemkedy davno utopiou? o nejakom kapitalizme a volnom trhu nehovoriac? odporucam si pozriet film novy svet(the new world). ziadne osobne vlstnictvo. a fungovalo to? ano, aj ket vo svojej najprimitivnejsej podobe. az kym nedosli smejdi ktori to zrusili, a dokonca pod zamienkou nabozenstva.
DNA
Light Expert
Light Expert

Brain....
Len aby bolo jasné ten týpek je práve človek ktorý sa podieľal výraznou mierou na tvorbe tituliek k filmom na tej stránke takže aj zietgeistov.Má vyštudovanú politologiu takže to nieje dáke črevo čo teraz spadlo z hrušky a nevie o čom točí... A vysvetlenie daľších súvislostí okolo New age a Addenda tam je daľej v diskusii ale podľa tvojho vyjadrenia si ju dozaista nečítal.
VŠAK?
urcite za tym nikto nesleduje nejaky osobny ciel, obohatit sa alebo nedajboze nastolit nejaku novu svetovladu
Na základe čoho si si taký istý?
dajmetomu ze momentalne je to utopia, ludstvo nieje dostatocne vyspele, aby mohlo nieco take momentalne fungovat..
A presne o to ide ľudstvo nieje také vyspelé aby to mohlo fungovať,konečne ti to došlo.A ak sa to bude riešiť tým spôsobom ktorý tam navrhujú fungovať to nikdy ani nebude.Prečo?
Lebo neriešia problém a ponúkajú naň len záplatu.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

brainwirm napísal:noo. skus si zistit, co je to komunizmus, a potom posud ci niekde niekedy bol komunizmus :wink: boli tu zriadenia, ktore sa podobali komunizmu, ale od skutocnej myslienky komunizmu mali pekne daleko.
Komunizmus resp Marxova myslienka v praxi znamenala jednoducho zotrocenie ludu pod zidovskou nadvladou:
http://www.hojko.com/post1065882.html?h ... t=#1065882

V prvych rokoch Leninovej vlady tomu tak aj bolo viac v teme Komunizmus: židovské sprisahanie?
Napísať odpoveď