iiyama vs. Samsung
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
iiyama vs. Samsung
Teraz ked si tak pozeram kosik u Alzy, zistujem, ze mne vlastne Samsung ( http://www.alza.sk/samsung-t220hd-s-tv- ... d93931.htm ), ktory ma kontrast 10000:1, 300cd/m2, 5ms GTG, 1680x1050, DVB-T tuner, HDMI, SCART, DVI vobec netreba. Ani si tam nemam jak doviest kabel od televize. V PCSpace som videl recenziu na monitor iiyama, zevraj su na trhu dlhsie a su to kvalitne kusky. Vybral som si tento E2209HDS ( http://www.alza.sk/iiyama-e2209hds-d112287.htm ), ktory ho zobrazovacimi funkciami vyrazne prevysuje. Ma kontrast 20000:1, 300cd/m2, 2ms GTG, 1920x1080, repro, DVI, HDMI. Cize si vlastne zahram hry v HD? Cenovo je na tom tiez lepsie, o nejakych €55. Taktiez nema taky vygrcany zovnajsok. Len by zaujimalo, ci tie udaje nesu len plky plky, lebo aj ja si urobim monitor a popisem megavega udaje, ktore nie su pravdive alebo ma cely monas hrozny obraz ako celok. Tak ako? Ma niekto skusenosti?
-
Lord ANAKIN
Professional
-
Lord ANAKIN
Professional
-
Lord ANAKIN
Professional
Napise mi niekto, aky je rozdiel medzi 20000:1, 10000:1, a trebars 1000:1 u LCD s TN panelom? Inak sa spytam. V realnom pouziti dava aspon jeden z nich kontrast 500:1?
Nac u TN panelov riesit ich vymysleny dynamicky kontrast a ine papierove parametre, ktore aj tak takmer VZDY klamu? Pozri ktory sa ti paci, aku ma vybavu (vstupy, tv tuner...), ci ma prijatelnu cenu a ci ponuka nieco naviac (napr aj ta garancia 0 vadnych pixelov, pripadne vyhodne servisne podmienky atd) ... viac ta zaujimat nemusi. Ziaden jas, kontrast ba ani pozorovacie uhly - vsetko je to len vysmech konecnemu spotrebitelovi. Ale tomu je to jedno, pretoze si zrovna vyhliadol nadupany 10Mpix fotoaparat za par susnov.
Nac u TN panelov riesit ich vymysleny dynamicky kontrast a ine papierove parametre, ktore aj tak takmer VZDY klamu? Pozri ktory sa ti paci, aku ma vybavu (vstupy, tv tuner...), ci ma prijatelnu cenu a ci ponuka nieco naviac (napr aj ta garancia 0 vadnych pixelov, pripadne vyhodne servisne podmienky atd) ... viac ta zaujimat nemusi. Ziaden jas, kontrast ba ani pozorovacie uhly - vsetko je to len vysmech konecnemu spotrebitelovi. Ale tomu je to jedno, pretoze si zrovna vyhliadol nadupany 10Mpix fotoaparat za par susnov.