Kolega to vystihol i ked troska "uletenym" sposobomdew6 napísal:Hmmm...
"Láska je, ako keď sa počúraš - všetci to vidia, ale len ty to cítiš..."
= asi na tom niečo bude, nie?
Co je to laska?
-
midnight_man
Guru
all
-
Harlequin
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: all
no o mne si si myslel ze som zena a jej vravis kolega... kolegyna priatelumidnight_man napísal:Kolega to vystihol i ked troska "uletenym" sposobomale pravda
a podla jedneho asi znameho cloveka JanoFa je laska len dalsia citova sracka... nesuhlasim ale je to jeho nazor...
-
midnight_man
Guru
all
no jo dakedy mi ujde pohlavie ked to tam niekdo nema napisane alebo si nevsimnem prepacte 
Ked je clovek zamilovany, tak to napada jednu malicku cast mozgu... Zamilovanost sluzi na spolednje potomkov.. nic viac, a obvykle to par mesiacoch, max rokoch prejde.. Vetsinou.. ked clovek skutocne lubi, napada to uplne inu cast mozgu, kus vecsiu cast mozgu, a sluzi na splodenje potomstva, a nasledne o jeho postaranje sa o nich.. o potomstvo..
A trva to fuuuuurt.. No.. O dost dlhsie, ako zamilovanost..... Je to iba chemicka reakcia... Ale, kazdy to bere inak.. Pre kazdeho je laska ina... Laska neni nic ine, ako chemia, ale je krasne verit, ze je to naopak, aj ked viete, ze to tak njeje...
Laska je super vec.. Len, bohuzjal, malo ludi pozna tu skutocnu lasku... Ja patrim zatial medzi tu vecsinu.. 
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Veľmi dobre si to napísal. Otváram túto moju starú tému, aby som povedal, že som prestal veriť na lásku ako niečo viac. Podľa tvojej definície by som povedal, že som sa ja zamiloval naozaj, ale bohužiaľ moja priateľka sa len zamilovala a po dvoch rokoch to z týždňa na týždeň vyhaslo. Život je niekedy krutý...cinges napísal:Ked je clovek zamilovany, tak to napada jednu malicku cast mozgu... Zamilovanost sluzi na spolednje potomkov.. nic viac, a obvykle to par mesiacoch, max rokoch prejde.. Vetsinou.. ked clovek skutocne lubi, napada to uplne inu cast mozgu, kus vecsiu cast mozgu, a sluzi na splodenje potomstva, a nasledne o jeho postaranje sa o nich.. o potomstvo..A trva to fuuuuurt.. No.. O dost dlhsie, ako zamilovanost..... Je to iba chemicka reakcia...
-
JaJeNiektoIny
Light Professional
Jediné, čo som sa naučil je to, že sa už nebudem tak veľmi viazať na žiadne dievča... Nemá to zmysel, keď to raz aj tak skončí.d4nt3 napísal:Prvýkrát si možno vylámeš zuby. Utŕžiš rany aj na duši, ale ak sa odhodláš znova, budeš už vedieť kde boli chyby.
A nakoniec sa to možno naučíš. Tak ako ľúbiť celým srdcom. A budeš frajer.![]()
Prednedavnom som videl film "Dan in real life" a tam bol citat: "Laska je schopnost, nie pocit!"
No tak s tymto docela nesuhlasim
Hej schopnost to moze byt v tom, ze kazdy vie dat bozk, kazdeho napadne aj sex a tak...
Ale skor je to ten pocit, ako ked mame radost, tak to sa neda odmerat niekedy, lebo automaticky sa nemusim smiat alebo skakat "od radosti" nemusim robit nic....tak isto to je s laskou...
Jasne ja verim na lasku, podla mna je to prirovnatelne, alebo jednoduche vysvetlenie ako ked mate psika a idete ho pohladkat, alebo ste niekoho dlho nevideli a obijmete ho...citite to vnutri ten pocit ide to zo srdca...
No tak s tymto docela nesuhlasim
Hej schopnost to moze byt v tom, ze kazdy vie dat bozk, kazdeho napadne aj sex a tak...
Ale skor je to ten pocit, ako ked mame radost, tak to sa neda odmerat niekedy, lebo automaticky sa nemusim smiat alebo skakat "od radosti" nemusim robit nic....tak isto to je s laskou...
Jasne ja verim na lasku, podla mna je to prirovnatelne, alebo jednoduche vysvetlenie ako ked mate psika a idete ho pohladkat, alebo ste niekoho dlho nevideli a obijmete ho...citite to vnutri ten pocit ide to zo srdca...
-
miki690
Medium Professional
Ludom, ked su zalubeny sa zda, ze laska je nieco viac, ze to nieje len "chemia" alebo zivocisne pudy, ale ked zacneme rozmyslat nad tym co to je tak koniiec koncov zistime ze o nic ine nejde, len o reprodukcny pud v podani inteligentnych zivocicov. Vacsina ludi tvrdi, ze ide, o nieco viac a odmietaju toto tvrdenie, preto, ze sa hambia za to, ze ich dokaze ovladat obycajny pud, preto ak povysia tento pud, a zacnu nim pomenovavat vsetky prijeme vztahy medzi dvomi jedincami (laska rodicov atd...) a spravia z toho nieco abstraktne povysia to na uroven nevysvetlitelnych javov tak ich to robi nieco viac, niecim lepsim, ako v skutocnosti su. Ja sa naopak tomuto tvrdeniu nevyhybam, laska je pud, ktory nedokazem ovplivnit rozumom, ale rozumom dokazem ovplivnit svoje spravanie, a uvedomujem si ze toto je ta vlastnost ktora nas odlisuje od zvierat. Nedokazeme to zastavit a potrva dlhu dobu, kym to cloveka prestane trapit ak strati, resp neziska ineho cloveka, ktoreho lubi. Clovek sa dokaze rozhodnut, co urobi, ci sa bude snazit za kazdu cenu, alebo necha veci tak. Ci bude konat instinktivne, alebo rozumovo.
miki690 Mas pravdu, dobre si to vysvetlil, ten "pud" mame kazdy a mame aj rozum a ten pouziva kazdy "inac" 
Ale tu nie je 1 pravda, kazdy ma "svoju" pravdu a svoje vysvetlenie v tomto konkretnom pripade, inak to asi kazdy pozname ze niekoho sa neda vobec presvedcit uz pri takej banalnosti ze obloha je modra a ten druhy na to ze je "cervena"
Ale tu nie je 1 pravda, kazdy ma "svoju" pravdu a svoje vysvetlenie v tomto konkretnom pripade, inak to asi kazdy pozname ze niekoho sa neda vobec presvedcit uz pri takej banalnosti ze obloha je modra a ten druhy na to ze je "cervena"
-
The Calvin
Star
to je prave ten sebecky pocit "ja sa chcem mat dobre", naviazat sa na niekoho a potom ten niekto sa slobodne rozhodne ze v tom vztahu uz nechce byt a druhy ma pocit ze ide zomriet - to bolo to sebecke. nedokaze totiz pochopit ze ten druhy dokaze byt stastny aj bez neho.JaJeNiektoIny napísal:Jediné, čo som sa naučil je to, že sa už nebudem tak veľmi viazať na žiadne dievča... Nemá to zmysel, keď to raz aj tak skončí.
laska je samozrejme nieco viac ako len chemicka reakcia. chemickych reakcii je schopne len telo, ja verim, ze okrem tela existuje aj nieco viac (dusa) a ked milujeme tak nemilujeme len telom..... ten papez to povedal celkom trefne
-
The Calvin
Star
-
The Calvin
Star
Krestanska viera asi nato nemysli "aby sme sa mnozili" lebo co ak sa par nechce vziat ?? No svadba no sex no sex no childrens dalej si myslim ze sex je "potreba" cloveka proste preco by nemal robit nieco co ho bavi a robi mu dobreFX4087 napísal:To nieje láska... to je.. súčasť občianskeho spolunažívania
btw myslim si ze je to na hranici pravidiel ale ja som len chcel poukazat na nezmyselnost isteho "pravidla" v cirkvi