GENIUS SW-HF 5.1 6000 vs. GENIUS SW-HF 5.1 5005

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Kvako
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

GENIUS SW-HF 5.1 6000 vs. GENIUS SW-HF 5.1 5005

Príspevok od používateľa Kvako »

Zdravím.
Prosím Poradte pri býbere medzi tymito dvoma typmi reproduktorov.Viem,že 6000 sú lepšie ale či sa to za tú cenu oplatí.
Prosto zodnote a povecte ktoré.Poprípade iný návrh ale minimálne také výkonnostne ako sú 5005 a aj pripojitelnosť taká istá.
A ešte nejakú dobrú stránku odkial to obiednať a s dovozom.

DAkujem.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

Myslim ze nepocitis zmenu vykonu co sa tyka tychto dvoch zostav, skor si myslim ze tam ide len o vizualnu stranku,takze urcite budu stacit aj HF5005(sam ich vlastnim , som s nimi nadmieru spokojny)..
Mozno by som este uvazoval nad HF5100, tie sa mi viac pacia vyzorovo ako HF5005 a cena je tam len o nieco vyssia ako u HF5005
http://eshop.x-computers.sk/zbozi/speak ... p=z:136980
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Zmena je hlavne v dizajne, na tom kentuskom zvuku sa nezmeni takmer nic. Vykon treba delit 2ma minimalne.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Makovnik napísal:Zmena je hlavne v dizajne, na tom kentuskom zvuku sa nezmeni takmer nic. Vykon treba delit 2ma minimalne.
:lol:

za 100€ si radšej zober toto http://www.hojko.com/p-zosilnovac-a-rep ... 14649.html
zosík ti stačí na ďalších 10+ rokov a je použiteľný aj na ďalšie repro ak budeš časom zase meniť... genihnusy ti odídu po 4-5 rokoch
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

NO jasné idem brať staré haraburdy.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Chceš zvoliť možnosť, ktorá:

- je kvalitnejšia?
- je výkonnejšia?
- je s lepším, menej skresleným (frekvenčným) prenosom?
- ti vydrží fungovať dlhšie?

Ak si aspoň raz odpovedal áno, tak by si mal zobrať tie "staré haraburdy" :D
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Hej eete davaj si pozor viem co je to bedne a vlastnim hf 6000 a pocul som tie bedne co je link vyssie orpoti genihnusom je to kralovska bedna a si rozober subwoofer naginihnusoch kery ma 75w rms a zistis ze ma 6ľ rms
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

dj-xxx sa nauc pisat preboha, sak som neporozumel co si vlastne napisal
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

jj prestne tak nerozumel som ho ani ja

a co sa tyka vykonu je to TO iste pocul som obidvoje ale je zmena iba v dizajne ...

inac tie basy predunene ziadny rytmus robi to len BUM BUM podla neviem akej sinusoidy :) ...ziadna kvalita ... boli s toho tak akurat hlava ...
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Chlapy uzavrime debatu ohladom tých starých repro prosto one nemám záujem. Radšej radte bud medzi tymi geeniusami alebo ničo iné dobré len nie nijaké staré plus zosilnovač...

Dakujem pekene za pomoc.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

1. a 2. nad finančný rámec 3.slabé a mrzké.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

"počítačové" repro sú zlá voľba akokoľvek sa na to pozrieš, takže inak ti poradiť neviem... sám som mal 5.1 systém a po výmene za Teslu som objavil, že frekvencie pod 50 Hz v hudbe naozaj existujú (a hlavne v počúvateľnej forme)

ak sú ti slabé, tak si zober z kuchyne mixér, za tú cenu nezoženieš nové X.1 repro, ktoré by boli silné a zároveň by vydávali niečo, čo sa podobá na hudbu
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

mno ja som presiel z tych genius 5005 na JAMO S 606 receiver Sony ... a uz viem co je hudna 5,0 nemam k tomu ani subik ale som MAX spokojny .... aj ked to je ina cenova kategoria .... naozaj odporucam nieco ako Stereo ... neviem tie tesly mozno neviem nepocul som abo nieco novsie ... ale za kvalitu sa plati ... tie tesly keby ti dal vyskusat neviem ako ste od seba daleko ... a by si pocul urcite nieco ine ako davaju tie 5005 tomu verim :wink:

edit : aha vidim dost daleko od seba
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Whisper, pochop ho. Nevie ako hrajú dobré bedne, ide mu o hučanie skorosubwoofera, nad ním nič, žiadne nižšie stredy, a potom kričanie až škriekanie mini satelitov. Zrozumiteľnosť slova dobrá, ale farba hlasu úplne naprd. Všetky hlasy sú totiž rovnaké. Sub furt hučí to isté. Sorry, ale chceš blbosť. Kúp si to, na čo Ti padne zrak v obchode ako prvý a neotravuj tu so stupídnymi dotazmi. Ono je to všetko na ejdno brdo a nehrá to vôbec dobre. Porovnaj si jeden pseudosub s jedným až dvoma 6,5" meničmi verzus stĺpy, kde sú tieto reproduktory nielen kavlitnejšie, ale sú rovno 4 kusy.
Kto si myslí že to hrá dobre, príďte sem ku mne, predvediem čo je to hudba zo "starých tesiel čo stoja za prd a majú málo wattov" Rok výroby 1973, 15Ohm a 25W.
Jo, a aby som nezabudol, po dvoch rokoch sa nechoď sem sťažovať, že ti nehrá nejaký satelit, že odišiel sub, alebo že to škrkoce pri nastavovaní hlasitosti. Admini, zamknúť, je to už oničom. Ten človek nevie čo chce.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

nuž, aj takto sa to dá povedať :) ja som sa mu to snažil vysvetliť nejak taktnejšie a nájsť mu alternatívy k takým čínskym šmejdom... ale aspoň tie tesly ostanú niekomu, kto to ocení. nie nadarmo mám od tesly doma zapojené rovno štyri bedne, hoci výkonovo by mi bohato stačil jeden pár... ale kto by ich chcel dať preč 8)
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Chlapci v prvom rade si všimnite názov témy.Potom ked odpoviete na názov témy začnite rozoberať čo sa dalej píše.Proste som počul hrať Geniusi páčia sa mi.Ano priznávam niesom nejaký velký hudobný fajn-šmeker.Ale zase nechce niečo čo ked budem sám doma a trocha tomu orestujem bude chrčať.
Tieto repro by som chcel použiť ako repro k PC na hry hudbu a filmy ,a pripojiť ho k dvd čo mám hned vedla taktiež na filmy a hudbu.Fakt možno sú tie tesly dobré ale nechcem ešte niekde hladať miesto na zosik.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Vyber si čo chceš, je to totiž jedno. Bodka.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Čítal som teraz na nete pár recenzií v angličtine a máš to jedno, ktoré zoberieš... Od modelu 5000 sa zvuk takmer vôbec nezmenil, akurát tomu dali nový dizajn. Tak si z nich vyber tie, ktoré sa ti viac páčia...

Tiež bacha na to, že ten display nemá nastaviteľný jas podsvietenia, tak aby ti to nevadilo, ak by si ich mal na stole (čo ale pre subwoofer neodporúčam).

(btw. udávaný RMS: subwoofer 100W, satelity 5x 20W, hlavne ten sub ma zložil, kam sa hrabú moje 20W basáky ARN 738 :lol: :lol: )
Kvako
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

asi sa rozhodnem pre 5005 kedže sú lacnejšie a kvalita takmer tá istá len malá odchýlka ako spomínate takže 5005.Dakujem za pomoc.

Edit: Tak som nakoniec zobral 5100.V predajni mi povedali že je tam malí finančný rozdiel a sú trocha výkonejšie.A vraveli že na 5005 odchádza potenciometer.Už mali dva také prípady takže preto 5100.
Napísať odpoveď