Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

ViRuS
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

nieco na zabitie casu: http://www.shooty.sk/spolocne/ :D

inac vcera som bol na prednaske prof. Radicovej na nasej fakulte o Socialnej spravodlivosti v 21. storoci a musim povedat, ze ocenujem, ze sa nechcela venovat politike, ajked na zaver pri otazkach k tomu doslo. taktiez ocenujem ze sa nevyhla ziadnej otazke, resp. ze na ziadnu neodpovedala typicky politicky (tj. vela slov bez konkretneho vyjadrenia). a to padali otazky tykajuce sa aj napr. romskej tematiky (kedze to vlastne suviselo aj s temou prednasky). vcerajsok ma len utvrdil v tom, ze som si vybral spravneho kandidata...
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

akosi som nepochopil co chces tou mojouprezidentkou povedat :roll:
ty si tu vlozil spot Radicovej a spot Obamu, ktorym sa autori Radicovej spotu inspirovali a bez problemov to priznavaju.
Tak som sem postol to iste: banner prezidenta hlavy statu a banner Obamu, ktorym sa autori takisto "inspirovali"..

neviem co s tym ma spolocne banner mojaprezidentka.sk
Moja prezidentka je najväčšia občianska kampaň v dejinách slovenského internetu.
-nie je to oficialna kampan IR ak chces oficialny banner mas ho v prilohe..preco chces porovnavat dve rozdielne veci ked sam porovnavas Radicovej spot so spotom Obamu..mojaprezidentka.sk podporuje IR
prezidenta hlavy statu podporuje napriklad HZD, banner(alebo ako to nazyva webmaster hzd: ramcek) mas v prilohe..

ale ked chces porovnavat takto tak kludne:
http://mojaprezidentka.sk/category/zozn ... rovatelov/

http://www.gasparovic.sk/index.php?page=podpora
v zozname zaujme isty pan Chovanec, ale i sportovci, ktori maju jasne a dobre dovody preco budu prezidenta hlavy statu volit: "je sportovo zalozeny, je aj okrem ineho fanusik slovenskej reprezentacie, je velky fanusik Slovana" o podpore Jana Slotu ani nehovorim..

porovnavaj porovnatelne.. :)
Skor by ma prekvapilo, keby si v tom TY problem videl... Kopirovanie "know-how" predvolebnych sotov svedci o "nasej" malosti, nehovoriac o tom, ze zodpovedni ludia si za tento okopirovany "know-how" este nechaju aj slusne zaplatit. Toto totiz nie je inspiracia, toto je plagiatorstvo par excellence...
ano je to asi taky isty problem ako nepodarene okopirovany banner prezidenta hlavy statu, to iste pri plagiatorstve v seriale Kutyl s.r.o., zvykaj si, si na Slovensku :roll:

.. a pod sa hrat so slovickami ako to TY tak dobre vies :wink:
Prílohy
ramcek2.jpg
Radicova_billboard_rec_spolocny_960x303_LR.jpg
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Key5ers0ze, kto nechce pochopit, nepochopi, :smt104

avsak Radicovej volebny spot okopirovany z Obamovej volebnej kampane je prinajmensom rovnaky trapas ako Meciarova svajciarska "Krajina mojho srdca".

Bagatelizovat tuto skutocnost poukazovanim na baner, kde zbadas okruhly motiv loga a uz sa to snazis prezentovat ako obdobu k vyssie spominanemu, povazujem za dost zufaly pokus o obhajobu.
ViRuS napísal:ocenujem ze sa nevyhla ziadnej otazke, resp. ze na ziadnu neodpovedala typicky politicky (tj. vela slov bez konkretneho vyjadrenia).
To je zaujimave, pretoze z mojho pohladu by sa Radicovej servilna tuzba zapacit sa vsetkym dala charakterizovat prave ako

"vela slov bez konkretneho vyjadrenia".

Ved co keby si nahodou niekoho pohnevala? P.i., v tomto duchu je formovana aj webova stranka na jej podporu v jazyku slovenskom, madarskom a romskom. To iste jej volebne bilboardy. Co tam po ostatnych mensinach? Tie- vzhladom na svoju pocetnost- pre Radicovej kampan zjavne zaujimave nie su.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Radicovej stranka je pisana po slovensky a ma aj podporu pre nevidiacich ludi, mozno mas na mysli stranku jej podporovatelov? :)

/fakt tam ine jazykove verzie nevidim: http://www.radicova.sk/
Tomasito
VIP
VIP

A jej bilboardy su taktiez bilboardy nie Radicovej, ale bilboardy jej podporovatelov? :)

Pises, ako keby Radicova s kampanou "Moja prezidentka" nic nemala, no minimalne na nu zo svojej stranky odkazuje.
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:A jej bilboardy su taktiez bilboardy nie Radicovej, ale bilboardy jej podporovatelov? :)
vidis na bilbordy som zabudol, beriem spat, moja chyba :)
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:To je zaujimave, pretoze z mojho pohladu by sa Radicovej servilna tuzba zapacit sa vsetkym dala charakterizovat prave ako

"vela slov bez konkretneho vyjadrenia".
hahah... no chapem ze si musi teraz davat pozor na jazyk ak sa chce zapacit koalicnym volicom, ale nazyvat ju servilnou je troska moc. staci si pozriet vyjadrenia na sme.sk - podla mna jasne odpovede, na druhej strane to ma vacsina ostatnych kandidatov s jednou vynimkou a tou je sucasny prezident...
inac imho radsej mat hlavu statu servilnu voci ludom ako voci vlade ktora je momentalne pri moci... :roll:
Tomasito
VIP
VIP

ViRuS napísal:hahah... no chapem ze si musi teraz davat pozor na jazyk ak sa chce zapacit koalicnym volicom, ale nazyvat ju servilnou je troska moc. staci si pozriet vyjadrenia na sme.sk - podla mna jasne odpovede, na druhej strane to ma vacsina ostatnych kandidatov s jednou vynimkou a tou je sucasny prezident...
No vidis, pre mna su p.i. aj odpovede kandidatov na sme.sk idealnym prikladom alibistickej servilnosti, kde jednoznacne vedie Radicova, ktorej odpovede sa nesu v duchu liberalno-konzervativnych-krestansky-mensinovych politickych zavazkov (v sulade s doktrinou stran, ktore ju podporuju: SDKU-DS, KDH, SMK). BTW. jedinym kandidatom s jasnymi odpovedami je tam Melnik.
ViRuS napísal:imho radsej mat hlavu statu servilnu voci ludom
Servilna voci ludom? To je svojim sposobom aj Fico, Dzurinda a napokon, kazdy politik. Kedze vsak rec je o prezidentskych kandidatoch: Okrem pravomoci vetovat zakony, v com spociva realna politicka moc prezidenta SR? Iveta Radicova neponuka ziadnu alternativu, len hesla a klise (rodina, spravodlivost, vlastenectvo), samozreme, podobne tym sucasneho prezidenta. Je tu vsak jeden rozdiel...

Od Gapsarovica uz clovek po piatich rokoch vie, co cakat, pricom mna osobne na tych par breptov Gasparovic ako prezident nevyrusuje. Naopak, Radicova ako kandidatka opozicnych stran podla mna nebude stabilizacnym prvkom na slovenskej politickej scene, ktory SR- najma v case svetovej hospodarskej krizy- potrebuje... ja po konflikte parlamentu a vlady na jednej strane a prezidenta na strane druhej netuzim. To sme tu uz mali a mnohi z nas si iste pamataju, ze SR to skor poskodzovalo.

Dalsim dovodom, preco pripadne zvolenie Radicovej vnimam skepticky je skutocny dovod jej kandidatury a tym je snaha Dzurindu zbavit sa vazneho vnutrostrannickeho konkurenta, ktory by ho mohol realne ohrozit na poste predsedu SDKU-DS. Jedinym dovodom, preco Radicova kandiduje, je totiz prave podpora SDKU-DS. Pokial by ju Dzurindova strana nenominovala, nekandidovala by, a to bez ohladu na to, ci by SDKU-DS postavila byvaleho komunistu, alebo nie. Radicovej kandidatura je teda od SDKU-DS priamo zavisla. Najvacsim uspechom Radicovej pritom je, co pre nu, paradoxne, dokazal ziskat prave Dzurinda: podpora SMK a KDH uz v prvom kole (aj ked podporu KDH ziskala len podmienecne- aj preto tie nejasne postoje).

Dalej, ak nieco Radicovej dlhodobo chyba, su to prezidentske temy. Potvrdzuje to ustavicne. Nesprava sa ako kandidatka na prezidenta, ale ako opozicna poslankyna, zamerana najma na parcialne novely v socialnej oblasti. Aby to zakryla a zacala "posobit prezidentsky", zacala pouzivat aspon symbolicku trikoloru, havlovske srdiecko a k tomu byvaleho hovorcu prezidenta Schustera, byvaleho komunistu Jana Fuleho.

A konflikt je na streche. Vidi ho kazde dieta.
ViRuS napísal:inac imho radsej mat hlavu statu servilnu voci ludom ako voci vlade ktora je momentalne pri moci... :roll:
Za predpokladu, ze by jej naozaj islo o ludi a nie o zaujmy strany, ktora je momentalne v opozicii... :roll:
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

to si vystihol, ze od gasparovica clovek po piatich rokoch vie co cakat - nic ... a to je PRESNE ten dovod, pre ktory by som ho nevolil. z jeho letargie a snahy zavdacit sa premierovi za podporu vo volbach podporou akehokolvek tvrdenia ci zakona vydaneho koaliciou je mi vyslovene na grcanie...

radicova by nebola stabilizacnym prvkom... hm... pytam sa: je vobec na sucasnej politickej scene potrebny stabilizacny prvok? (a ak aj ano plni ho nejak tento prezident?)
lebo vdaka neotrasitelnej pozicii sucasnej koalicie ani nijaky nie je treba, kedze si dokazu schvalit kazdy zakon (samozrejme ak nie je potrebna ustavna vacsina). navyse svojou politikou "vsetko co je od modrych je fuj fuj" totalne zamedzuju opozicii vykonavat aspon aku-taku kontrolnu funkciu... takto by sa sily aspon trosku vyrovnali.

co sa tyka pohnutok m.dz., tato teoria sa mi zda mozna, na druhej strane je jeho vyber uplne logicky, kedze (ako sa ukazalo) s nou nemaju problem ostatne opozicne strany a taktiez dokaze oslovit ludi ako asi nikto zo sucasnej opozicie...

a inac co si predstavujes pod pojmom "prezidentske temy" ...?
Tomasito
VIP
VIP

ViRuS napísal:to si vystihol, ze od gasparovica clovek po piatich rokoch vie co cakat - nic ... a to je PRESNE ten dovod, pre ktory by som ho nevolil. z jeho letargie a snahy zavdacit sa premierovi za podporu vo volbach podporou akehokolvek tvrdenia ci zakona vydaneho koaliciou je mi vyslovene na grcanie...
Za Ficovej vlady Gasparovic vetoval 12 zakonov, o.i. napr. zakon o cestnej premavke ci novelu skolskeho zakona. Aspon vidiet, na zaklade akych informacii sa volici rozhoduju a na zaklade akych omylov, resp. dezinformacii im dochadza "na grcanie". To ti naozaj tak vadi, ze tu po dlhom case vladne stabilita, alebo ti je na grcanie iba z toho, ze Fico nie je s prezidentom v konflikte?
ViRuS napísal:radicova by nebola stabilizacnym prvkom... hm... pytam sa: je vobec na sucasnej politickej scene potrebny stabilizacny prvok? (a ak aj ano plni ho nejak tento prezident?). lebo vdaka neotrasitelnej pozicii sucasnej koalicie ani nijaky nie je treba, kedze si dokazu schvalit kazdy zakon (samozrejme ak nie je potrebna ustavna vacsina).
Nepochybne ano, napr. v pripade zakonov schvalovanych v skratenom legislativnom konani, ktore su aktualne prave (no nie len) v case celosvetovej hospodarskej krizy.
ViRuS napísal:navyse svojou politikou "vsetko co je od modrych je fuj fuj" totalne zamedzuju opozicii vykonavat aspon aku-taku kontrolnu funkciu... takto by sa sily aspon trosku vyrovnali.
Na jednej strane napises, ze "vdaka neotrasitelnej pozicii sucasnej koalicie ani nijaky- stabilizacny prvok- nie je treba, kedze si dokazu schvalit kazdy zakon", na druhej strane by sa podla teba zvolenim Radicovej "sily aspon trosku vyrovnali". Tak ako?

Ad "vsetko co je od modrych je fuj fuj": Kedy si zacal sledovat politiku? Po volbach 2006? BTW. sucasna opozicia ma v exekutive a kontrole viac nominantov ako ktorakolvek opozicia pred nou...
ViRuS napísal:co sa tyka pohnutok m.dz., tato teoria sa mi zda mozna, na druhej strane je jeho vyber uplne logicky, kedze (ako sa ukazalo) s nou nemaju problem ostatne opozicne strany a taktiez dokaze oslovit ludi ako asi nikto zo sucasnej opozicie...
Keby si to Dzurinda neuvedomoval, Radicovu na prezidentku nenavrhne. Logika, nie? Aj o tom bol moj odstavec v tejto casti.

BTW. naozaj si myslis, ze s podporou radicovej SMK, no najma KDH nemali problem? Ved po tazkom rodeni sa podpory KDH Radicovej, dodnes je tato podpora len podmienecna, s tym, ze KDH bude pozorne sledovat vystupovanie Radicovej v predvolebnej kampani, najma pokial ide o tradicne otazky suvisiace s rodinou, otazku potratov a sobasov homosexualov.

Nic v zlom, ViRuS, avsak cim dalej, tym viac sa utvrdzujem, ze o politckom diani na Slovensku mas len okrajove informacie.
ViRuS napísal:a inac co si predstavujes pod pojmom "prezidentske temy" ...?
Napr. vsetky temy, ktore su predmetom otazok prezidentskym kandidatom na sme.sk. Pokial napr. Gasparovicove postoje v klucovych spolocenskych a statnych otazkach som uz poznal z vykonu jeho funkcie, od Radicovej som sa jednoznacne odpovede nedozvedel ani vdaka rubrike volby.sme.sk, nehovoriac o tom, ze prezientskym temam ako takym sa Radicova vyhyba a obmedzuje ich uz na spominane hesla a klise (rodina, spravodlivost, vlastenectvo). Pricinu tohto fenomenu spojeneho s Radicovou vidim prave v politickych zavazkoch, ktore su cenou za podporu ostatnych opozicnych stran, t.j. aj ich principov a hodnot (podrobnejsie som sa pricinam Radicovej servilneho alibizmu venoval v predchadzajucom prispevku).

RESMUE: Za okolnosti vyssie nevidim vyznam pokracovat v tejto diskusii dalej. Netvrdim, ze ja mam prehlad vo vsetkom, no pokial sa uz pustame do hlbsej politickej diskusie, aspon o elementarnych faktoch v temach, ktore sami otvarame, by sme prehlad mohli mat. Hold, nas hlas ma vsak vo volbach rovnaku vahu, takze nech uz vo volbach zvitazi ktokolvek, bude to vola zucastnenej vasciny a nam neostava ine, ako tuto volu akceptovat. A napokon, ucelom tejto diskusie ani nie je presviedcat.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Kováč aj Schuster boli aspoň viacej aktívni, o Gašparovičovi sa to povedať nedá. Nič nerobí aspoň ani nič nepokazí...
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

kovac: zlodej, amnestia (o ktorej prakticky nikto nehovori) pre syna - taktiez zlodeja, svoj podiel ma aj na zmarenom referende o vstupe do NATO- a to aj s modrym bicyklistom. zo "zakulisnych" informacii viem, ze bol aj za unosom svojho syna! no a vid prilohu nizsie atd...

schuster: zadlzil kosice az po usi a vazenim sa mu stal prezidentsky palac z ktoreho ked dostal nejake vychazky tak sa isiel pasovat do amazonskeho pralesa s anakondami.

popis prilohy:
Keď sa zahľadíte do tejto faktúry, tak vám asi napadne aj otázka, aké tupohlavé a nevzdelané hoviadko muselo byť z majiteľa pivovaru Urpín Pavla Čupku, keď politici z HZDS Ing. Michal Kováč a Ing. Ivan Lexa mu v roku 1991 boli nútení vypracovať projekt nielen na odbyt piva a nealkoholických nápojov, ale mu museli aj sprostredkovať predaj piva a nealkoholických nápojov???!!! Ako vidieť, bola to tak ťažká a namáhavá drina, že pivovarník Čupka musel za tento faktúrovaný projekt zaplatiť až 2 136 000, - Kčs, slovom dva milióny stotridsaťšesťtisíc Kčs. Tí, ktorí sú trochu rozhľadenejší si položia otázku, či takto pivovarník Čupka neodvádzal povinné provízie politickej strane za možnosť sprivatizovať (dostať) dotyčný pivovar?
Prílohy
faktura.jpg
Tomasito
VIP
VIP

Cesar napísal:Kováč aj Schuster boli aspoň viacej aktívni, o Gašparovičovi sa to povedať nedá. Nič nerobí aspoň ani nič nepokazí...
Okrem vetovania zakonov z mnohokrat ineho dovodou ako pravneho, v com konkretne boli Kovac a Schuster "viacej aktivni"?

// Pokial pritom ide o institut prezidentskeho veta:

Kovac - 260 prijatych zakov, vratil 27
Schuster - 483 prijatych zakonov, vratil 68
Gasparovic - 932 prijatych zakonov, vratil 41

Podtrzeno a secteno: Pri posudzovani zakonov pravo veta vyuzil najcastejsie Schuster, potom Gasparovic a nasledne Kovac.

PS: Meradlom aktivity prezidenta pritom nemoze byt pocet vratenych zakonov- to by bolo "trosicku" zvratene meradlo... :roll:

BTW. co sa doveryhodnosti tyka, Schuster, hoc sa svojej historickej ulohy zvitazit nad Meciarom zhostil uspesne, spomedzi troch doterajsich prezidentov SR bol dlhodobo najnedoveryhodnejsim. Pritom popri jeho znamemu pohrdaniu prieskumami verejnej mienky, otvorene vyslovil pochybnost, ci ma byt hlava statu do rebricka doveryhodnosti vobec zaradovana.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Podtrzeno a secteno: Pri posudzovani zakonov pravo veta vyuzil najcastejsie Schuster, potom Gasparovic a nasledne Kovac.
ja to trochu upravim:

Kovac: 260/27 = 10.4%
Schuster: 483/68 = 14%
Gasparovic: 932/41 = 4.4 %

Pri posudzovani zakonov pravo veta vyuzil najcastejsie Schuster, potom Kovac a najmenej Gasparovic.
PS: Meradlom aktivity prezidenta pritom nemoze byt pocet vratenych zakonov- to by bolo "trosicku" zvratene.
len som reagoval na slovo najcastejsie, pretoze to vyjadruje celkovy pocet viet k poctu zakonov - teda ich pomer a nie pevne cislo
Tomasito
VIP
VIP

Pokial sa jedna o percentulany pomer prijatych/vratenych zakonov, samozrejme. V takom pripade vsak mozme z hladiska aktivity prezidenta hodnotit uz aj pocet prijatych zakov a tych prijal, t.j. posudil najviac Gasparovic. Z hladiska aktivity sa vsak stale jedna o udaje irelevantne, pretoze aktivitu prezidenta- ktoru tu poniektori otvarili, no doteraz blizsie nespecifikovali- nie je mozne merat poctom vratenych zakonov, prip. pomerom vratenych zakonov k zakonom prijatym. Podla tejto zvratenej metodiky by potom prezidentovi pre vykazovanie aktivity stacilo vracat zakony. Moja otazka je preto nadalej relevantna:

Okrem vetovania zakonov z mnohokrat ineho dovodou ako pravneho, v com konkretne boli Kovac a Schuster "viacej aktivni"?
beardie
Redeemer
Redeemer

ja ale vobec nehovorim o aktivite, ja reagujem iba na "Pri posudzovani zakonov pravo veta vyuzil najcastejsie..."

najcastejsie musis brat z celkoveho poctu a to ako pomer vsetkych zakonov a tych, ktore boli vetovane

snad ma chapes

a nevytiahni 2 schvalene/2 vetovane, dik
Tomasito
VIP
VIP

beardie napísal:ja ale vobec nehovorim o aktivite, ja reagujem iba na "Pri posudzovani zakonov pravo veta vyuzil najcastejsie..."

najcastejsie musis brat z celkoveho poctu a to ako pomer vsetkych zakonov a tych, ktore boli vetovane

snad ma chapes
To je vec nazoru/uhla pohladu.

Stacilo by aby parlament schvalil jeden zakon, prezident by ho vetoval a podla metodiky vypoctu pomeru uz mas 100%. Preto som v kontexte diskusie pocital, ktory z prezidentov kolkokrat vyuzil pravo veta a nie pomer vetovanych zakonov k zakonom prijatym- pre objektivitu som vsak uviedol aj pocet zakonov prijatych...

Ja ta chapem beardie, no nie som si isty, ci chapes aj ty mna ; )
beardie napísal:a nevytiahni 2 schvalene/2 vetovane, dik
Ako by som to mohol nevytiahnut? Ved sa to von samo pyta- ide o elementarnau logiku, ktoru zjavne vnimas aj ty sam : )
beardie
Redeemer
Redeemer

novidis, tak a teraz si tie cisla prepocitaj na cele volebne obdobia jednotlivych prezidentov

predpokladaj, ze tie 3 mesiace a 5 dni, ktore este gasparovicovi minimalne zostavaju, zanedbas

cize znova zacnem pracovat s tvojimi cislami:

Kovac: 260/27 = 10.4%
Schuster: 483/68 = 14%
Gasparovic: 932/41 = 4.4 %

Pri posudzovani zakonov pravo veta vyuzil najcastejsie Schuster, potom Kovac a najmenej Gasparovic.

alebo snad nie?
Tomasito
VIP
VIP

Ja teba chapem, no ty mna zjavne nie. Neviem, ako jasnejsie ti vysvetlit to, o co som sa pokusal v prispevku vyssie... :smt104
beardie
Redeemer
Redeemer

este som si otvoril ten clanok zo smeti co si postoval
Dvojnásobný prezident Schuster za pôsobenia prvej vlády Mikuláša Dzurindu vrátil do parlamentu 68 zákonov zo 483. Za druhej Dzurindovej vlády vetoval Schuster 30 z 243 zákonov.
cize mi vychadza, ze za obdobie Schustera bolo spolu 726 zakonov, z toho 98 vetoval, cize okolo 13.5%, ale to je len detail, taketo statistiky nesledujem
Napísať odpoveď