Zdravim.
Chcem Vas poziadat o radu, o nazor, o informaciu, o novu myslienku na premyslanie.
Dajme tomu, ze mam malu firmicku s 80 PC a potrebujem im dodat/postavit server na ktorom bude bezat web, sql, maile a firewall/router.
Otazka dni je preco by som nato nemal pouzit obycajne PC s trochu (znackovejsimi komponentami, ktore vydrzia bezat aj 24 hod. denne) ale naopak mal by som investovat do nejakeho znackoveho, draheho serveroveho riesenia od HP.
Inak povedane, k comu su dobre vsetky tie veci okolo synchronizovanych RAM (s ECC), s procesormi s instrukciami PAE a podobnymi vecami, ked vsetko co chcem v konecnom dosledku rozbeham aj na obycajnom PC?
Vdaka.
Rozdiel medzi SERVEROM a PC
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V prvom rade je to spolahlivost a kvalita, kompatibilita s operacnymi systemami, vsetko by malo splnat standardy a servis. Taktiez je to proaktivna diagnostika a varovanie pred blizacim sa problemom. Podla mna sa vsak da dobry server poskladat aj doma, len v pripade problemu mozu nastat problemy. Ak ma pamat neklame, tak pri kupe serverov si mozes dokupit rozne zaruky a podobne, ze napriklad v pripade chyby servera dostanes do 24 ci 48 hodin novy server atd... Ked sa tebe nieco pokazi, tak je to tvoje triko, bud cakas ne reklamaciu alebo ides zhanat rychlo nove komponenty...