Dobre koleje su Hlavkova, Masarykova a Strahov blok 8.
Zitie na intraku vs. zitie doma
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tiez zijem na intraku, domov chodim cca raz za dva tyzdne - lebo vecne sa najde nieco, kvoli comu musim ist domov - najblizsie to budu volby.
Na izbe sme sice traja, ale jeden tam viac nie je, ako je, a s druhym si celkom rozumieme. A sme poriadkumilovni, a to mi vyhovuje
Je mi na intraku lepsie, ako doma, lebo ma nikto neotravuje (doma 3 bratia) a mozem si robit defakto co chcem. Zhorseny stravovaci rezim mi nevadi - obedujem v jedalni a na veceru mam to, co si kupim
A k tomu vsetkemu je tu rychly internet
co viac si priat
intraky Velky Diel Zilina 
//Lub0$ ano, aj tu sa da byvat sam, ale v takom pripade platis aj za dalsie miesta na izbe (2 alebo 3, zavisi od bloku).
Na izbe sme sice traja, ale jeden tam viac nie je, ako je, a s druhym si celkom rozumieme. A sme poriadkumilovni, a to mi vyhovuje
Je mi na intraku lepsie, ako doma, lebo ma nikto neotravuje (doma 3 bratia) a mozem si robit defakto co chcem. Zhorseny stravovaci rezim mi nevadi - obedujem v jedalni a na veceru mam to, co si kupim
A k tomu vsetkemu je tu rychly internet
//Lub0$ ano, aj tu sa da byvat sam, ale v takom pripade platis aj za dalsie miesta na izbe (2 alebo 3, zavisi od bloku).
uz 6ty rok chodievam domom len na navstevy... 4 roky strednej, rok v zahranici a teraz na vyskokej...
momentalne by som na intraku chcel len práčovňu, normalne pripojenie na internet a rozumnejsiu cenu za to co to vlastne je, ale aj tak tie 3 veci nemenia nic na fakte, ze mi je tam fajn a aj keby som realne mohol dochadzat nerobil by som to...
momentalne by som na intraku chcel len práčovňu, normalne pripojenie na internet a rozumnejsiu cenu za to co to vlastne je, ale aj tak tie 3 veci nemenia nic na fakte, ze mi je tam fajn a aj keby som realne mohol dochadzat nerobil by som to...
-
twardykamen
Medium Professional
my mame na bunke jednu babu,co si plati sama dvojku izbu...a plati to za dvoch..ale inak to velmi nechapem,mna by to samu dlho nebavilo..aj ked,niekedy lepsie ako mat blbych spolubyvajucich...ale tych si mozes vybrat,aspon u nas je to tak,ze sa napiseme pocas letneho semestra na dalsi rok,ako a s kym chceme byvatLub0$ napísal:No pytam sa znova, kolko to u vas stoji.......popripade ci ma niekto aj izbu sam?
-
bolek
Guru
Ešte že sa ťa tí blbí spolubývajúci netýkajú, že?moni19 napísal:my mame na bunke jednu babu,co si plati sama dvojku izbu...a plati to za dvoch..ale inak to velmi nechapem,mna by to samu dlho nebavilo..aj ked,niekedy lepsie ako mat blbych spolubyvajucich...ale tych si mozes vybrat,aspon u nas je to tak,ze sa napiseme pocas letneho semestra na dalsi rok,ako a s kym chceme byvat
-
djxtreme
Light Professional
ja byvam na intrakoch VSB Ostrava a vobec nemozem na tento internat povedat nieco zle...spociatku som mal obavy a bal som sa ako si na tento zivot zvyknem...urcite tam nie su moznosti ako doma,pretoze doma je predsa len doma...intrak ma zas vela vyhod a to su napr patrovky,spoznanie vela novych skvelych ludi,pristup k rychlemu netu
atd....a clovek si urcite aj vyskusa ako to je zit sam a hospodarit s trochou penazi,privyrabat si na brigadach...
my byvame na intraku traja a co sa tyka samotnych izieb nemozem sa stazovat,nic mi tam nechyba,akurat by mohla byt trochu vacsia,sprchu a WC ma kazda izba svoj na rozdiel od tych grupackych v BA co mi jedna kamoska rozpravala....
chodim kazdy tyzden domov...vlastne cestujem v pondelok rano a vo stvrtok vecer som uz doma,takze to mam celkom oki
...
co sa tyka ceny ta je nieco menej ako 2000...
...to nie je az take hrozne
my byvame na intraku traja a co sa tyka samotnych izieb nemozem sa stazovat,nic mi tam nechyba,akurat by mohla byt trochu vacsia,sprchu a WC ma kazda izba svoj na rozdiel od tych grupackych v BA co mi jedna kamoska rozpravala....
chodim kazdy tyzden domov...vlastne cestujem v pondelok rano a vo stvrtok vecer som uz doma,takze to mam celkom oki
co sa tyka ceny ta je nieco menej ako 2000...
Ten zivot si niekedy neprajem zazitFabo napísal:Momentalne som na intraku, a som tu spokojny, aj ked luxus domova (plna chladnicka, ranajky obed vecera od mamicky) my chyba obcas, ale ten zivot, ten sa musi zazit. Sak GothaR potvrdi jak to tu u nas na Jizaku vyzera.
Na studiu VS a pobyte na internate je celkovo najtazsie spravne zladenie nocneho zivota s pripravou do skoly. Poznam ludi, ktori sa venuju iba skole, lenze oni nemaju prakticky ziadne skutocne zazitky a rozpravaju iba o tom, kde boli na dovolenke s rodicmi a tak...na druhej strane su ludia, ktori pridu na internat a ked ich rodicia doma drzali nakratko, tak na internate su ako odtrhnuti z retaze, chlastaju poamly kazdy vecer a pocas prveho semestra su velki frajeri, pretoze najviac "ziju", lenze potom pride skuskove a oni vacsinou prepadnu (cest vynimkam), pretoze VS sa bez ucenia spravit neda.
Preto je dolezite najst ten spravny kompromis a vtedy vsetko vychadza tak ako ma, mne sa to podarilo dotiahnut k dokonalosti az po 4ch rokoch
No GothaR, pocul som nejeden nazor ludi, ktory uspesne skoncili VS, ze vyska je o whisky a zenach
Ale jasne, ze vsetko s rozumom....
Inac len tak pre zaujimavost, porovnanie cien internatov tu v UK a na Slovensku......tu stoji jedna izba, kde byvate sam, mate sice spolocnu kuchynu a dokonca mam pocit, ze aj socialne zariadenia cca 70-75libier TYZDENNE.....samozrejme su v tom zahrnute poplatky, sa elektriku, internet plyn atd......
Da sa popripade doplatit za izbu s vlastnou kupelnou atd, atd.....ale cena za moze vysplhat az do tych 90-95 libier tyzdenne...
Inac len tak pre zaujimavost, porovnanie cien internatov tu v UK a na Slovensku......tu stoji jedna izba, kde byvate sam, mate sice spolocnu kuchynu a dokonca mam pocit, ze aj socialne zariadenia cca 70-75libier TYZDENNE.....samozrejme su v tom zahrnute poplatky, sa elektriku, internet plyn atd......
Da sa popripade doplatit za izbu s vlastnou kupelnou atd, atd.....ale cena za moze vysplhat az do tych 90-95 libier tyzdenne...
-
Robbie42
Light Professional
No myslis si, ze internat je jasna a taktiez spravna volba. Priznam sa, ze som mal z toho obavy ze co a ako bude (plus este ze som jedinacik, takze som sa s nikym o izbu zatial nedelil), ale musim povedat, ze je to v pohode. Bývam na átriákoch, staré, nezrekonstruovane bloky (ehm!
), sme na izbe traja a na moje prekvapenie mi to vyhovuje, co viac tesi ma to. Má to samozrejme aj svoje muchy : standard ubytovania je na VELMI nizkej urovni, nemame internet a mam najhorsiu postel z troch (ktoru som si este sam vybral
). Na jednej strane je pravda, ze som mal stastie na spolubyvajucich a tak vseobecne aj na celu chodbu, takze to je vyrazne plus. A taktiez ta sloboda je super, aj ked to uz asi znie ako paradne klišé. Takze asi tolko k teme
-
PAIN
Light Professional
ak sa niekde clovek nauci, ako hospodarit s peniazmi, tak je to na intraku
....nieje to len o nocnych chlastackach, ale aj o kope novych kamaratov a o kope novych kontaktov ktore sa vzdy zidu. Tiez si myslim, ze ak tam pride clvek, ktory predtym sedel vkuse doma, tak mu to da o to viac, bo ho to nauci samostatnosti.
-
lekoklatik
VIP
Prvý krát v živote žijem na intráku. Na Hladnově v Ostrave. Domov chodím raz do mesiaca. Občas raz za 2mes. Je mi tu jednoducho fajn. Ako ste už vśeličo pospomínali, kopec nových ľudí, hospodárenie, zábava, voľnosť, pohoda, kľud, ...
Nevýhody sú asi skutočne len v tej strave. Keď doma navarené, opraté a nvm čo všetko. Ja osobne som spokojný. Platím tých 2000 kč mesaćne, spolu s internetom čo nie je až tak drahé. čo to si privyrobím čiže sa to dá.
Prehlbujem si angličtinu keďže kopec zahranićných študentov jazdí cez erazmus. Norsko, Španielsko, Rusákov máme teraz, čo robia bordel od večera do obeda, Nemci, Japočíčky, ... Proste kopec. Kopec ľudí po kope vždy veští dobrú náladu. Mám čas na prácu do školy, mám čas na seba. Kolej vždy ponúka množstvo aktivít ak by som sa náhodou nudil. Som spokojný ako som. Izba veľká jak riť, sprchy, kuchyňa tiež pohoda. Ale musím povedať že som očakával ľudí so správaním o niečo lepším, hlavne čo sa týka hygieny. Nemyslím že by niekto smrdel, ale nedokázať spláchnuť či poupratovať si v kuchyni je podľa mňa dosť úbohé. Minulý týždeň mi prvý krát vykradli chladničku takže ešte pár krát očakávam.
Vychádzky. žiadne. Myslím v štýle je na nás či tu spíme a či nie, či prídeme o 0:00 alebo 04:59... Proste je to fuk... Menza tu fiči v plnom prúde. Skutočne študentské ceny.
Nemenil by som. Každopádne doma to nemám extrémne rád, čiže mi to len a len vyhovuje.
djxtreme tak sa teda musíme na 100dolnej stretnúť aj s Axxisom. Alebo aspoň v tej vašej preslávenej vrtuli...
Nevýhody sú asi skutočne len v tej strave. Keď doma navarené, opraté a nvm čo všetko. Ja osobne som spokojný. Platím tých 2000 kč mesaćne, spolu s internetom čo nie je až tak drahé. čo to si privyrobím čiže sa to dá.
Prehlbujem si angličtinu keďže kopec zahranićných študentov jazdí cez erazmus. Norsko, Španielsko, Rusákov máme teraz, čo robia bordel od večera do obeda, Nemci, Japočíčky, ... Proste kopec. Kopec ľudí po kope vždy veští dobrú náladu. Mám čas na prácu do školy, mám čas na seba. Kolej vždy ponúka množstvo aktivít ak by som sa náhodou nudil. Som spokojný ako som. Izba veľká jak riť, sprchy, kuchyňa tiež pohoda. Ale musím povedať že som očakával ľudí so správaním o niečo lepším, hlavne čo sa týka hygieny. Nemyslím že by niekto smrdel, ale nedokázať spláchnuť či poupratovať si v kuchyni je podľa mňa dosť úbohé. Minulý týždeň mi prvý krát vykradli chladničku takže ešte pár krát očakávam.
Vychádzky. žiadne. Myslím v štýle je na nás či tu spíme a či nie, či prídeme o 0:00 alebo 04:59... Proste je to fuk... Menza tu fiči v plnom prúde. Skutočne študentské ceny.
Nemenil by som. Každopádne doma to nemám extrémne rád, čiže mi to len a len vyhovuje.
djxtreme tak sa teda musíme na 100dolnej stretnúť aj s Axxisom. Alebo aspoň v tej vašej preslávenej vrtuli...