Nas buduci prezident

Diskusie na politické témy...

Koho budete volit v 2. kole prezidentskych volieb

Ivan Gasparovic
72
34%
Iveta Radicova
108
52%
nikoho
24
11%
este neviem
5
2%

Celkom hlasov: 209

Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

beardie napísal:este som si otvoril ten clanok zo smeti co si postoval
cize mi vychadza, ze za obdobie Schustera bolo spolu 726 zakonov, z toho 98 vetoval, cize okolo 13.5%, ale to je len detail, taketo statistiky nesledujem
To je blbost "SMEtiarov"- sam by si mohol vediet, ze Schuster NEbol "dvojnasobny prezident"...

// Radsej sa sustred na komentare toho politologa z Filozofickej fakulty Univerzity Komenskeho.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

co pisu mi uz nejak extra zily netrha, mavaju tam chyby castejsie
statistiky poctu zakonov si nevediem

a to, na co sa budem sustredovat, si rozhodnem sam :wink:
Tomasito
VIP
VIP

OK, je naozaj tvoja vec, na co sa budes sustredovat,

no tym akurat sam potvrdzujes, ze jednoducho nechces pochopit, co som sa ti tu doteraz snazil vysvetlit :)

A taku vec, ze Schuster nebol dvojnasobny prezident, by si vediet naozaj mohol- aj bez vedenia statistik ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

no v prvej casti si hovoril cosi o aktivite, o ktorej som vobec nepisal
v druhej casti som sa pozastavoval nad tvojim vypoctom najcastejsie

a slovo dvojnasobny som prehliadol
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

beardie, ako by si zhodnotil gasparovicove posobenie pocas premierovania m. dzurindu?
beardie
Redeemer
Redeemer

takeho stulajtera za nazory platia a ty chces odomna aby som ti svoj nazor povedal zadarmo? :lol:
nie, robim si srandu

jeho posobenie je podla mna stale rovnake - silne pasivne
(a nie, aktivny nie je podla mna ten, kto chodi po amazonskej dzungli, aby som takto dopredu odpovedal na otazku co sa ponuka ;-))

ja mam predstavu, ze prezident viac beha po svete a reprezentuje krajinu, viac kritizuje (ano vsetky vlady, nie len aktualnu), z casti ako klaus, ked sa neboji vystupit v EP s nie prave najstastnejsou temou aj ked vie, ze to nedopadne dobre :)
draco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa draco »

cim dalej tym viac som presvedceny, ze nemame momentalne ziadneho vhodneho kandidata na prezidenta, ktory by stal na cele naroda a patricne by ho zastupoval a reprezentoval, ja osobne by som uvital taky typ prezidenta akym bol Putin :)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

beardie, ak by si sa tu prezentoval takou urovnou ako ma stulajter, tak by som sa tu s tebou ani nebavil. :D

svoju otazku som nepolozil z dovodu, aby som ta naviedol k neakej konkretnej odpovedi. existuje niekolko pohladov na tohoktoreho prezidenta. napr. v pripade klausa sa v ceskych mediach velmi casto (hlavne zo strany premiera topolanka) objavuje nazor, ze klausove nazory nereprezentuju stanovisko ceskej vlady a teda ani nazor vacsiny obyvatelov CR.

pripadne som nedavno cital rozhovor s gasparovicom. napr. mu vycitali, ze takmer vobec nevystupuje na pode parlamentu pripadne sa nezucastnuje rokovani parlamentu. na druhej strane ak tam ide tak ho kritizuju prave preto, ze tam bol.

na obhajobu ktorehokolvek prezidenta treba uviest aj fakt, ze existuje nejaky politicky bonton, ktory funguje na principe pozvania, ktore si prezidenti odovzdavaju na konkretnom stretnuti. ak by bol dnes gasparovic na navsteve povedzme klausa v prahe, tak je tutovka, ze nasledujuce stretnutie bude u gasparovica v blave. predsa ani ty nechodis na navstevy tam kam ta nepozvali :wink: .
beardie
Redeemer
Redeemer

klausove nazory nereprezentuju stanovisko ceskej vlady a teda ani nazor vacsiny obyvatelov CR
ako je v parlamente koalicia a opozicia, tak sa aj lisia nazory jednotlivych obyvatelov, a okrem toho neexistuju 2 nazory ale nazorov je x, nikdy sa nezavdaci vsetkym...
Tomasito
VIP
VIP

beardie napísal:ja mam predstavu, ze prezident viac beha po svete a reprezentuje krajinu, viac kritizuje,
beardie, za predpokladu, ze by Iveta Radicova bola zvolena za prezidentku SR:
  • Aku reprezentaciu SR mozno ocakavat od prezidentky SR, ktora v roku 1992 organizovala peticiu proti vzniku SR?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Viac komentarov k jej kandidature azda ani nie je treba.

Ma ona vobec neaku kozu na xichte? :sneaky:
beardie
Redeemer
Redeemer

Tomasito: ano, ake pozitivne veci mozme cakat od byvaleho predsedu parlamentu a to pravnika, ktory mal prsty v noci dlhych nozov, kauze Gaulieder a privatizacii Nafty Gbely... ;-)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

toto je uz fakt sila. dotierava jak...
Prílohy
radicova.png
Slamy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Slamy »

Tak, v čase, keď sa to robilo bol vznik Slovenska dosť iracionálny. Bolo ako hlavou proti múru (však sme si to prežili :D ) teraz je našťastie dobre, ale kto to mohol vediet vtedy?
A kde by sme boli teraz bez kauz, v ktorých mala Mečiarová garnitúra prsty? Samozrejme Vladko spolu so svojím verným prisluchovačom Ivanom...
Neviem teda čo je väčšie zlo...
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

spam z pokecu napísal:Stiahnite si do svojho mobilu pozadia a volebný spot Ivety Radičovej
:smt082

BTW pôjdem len na druhé kolo, ak si to "okolnosti" vyžiadajú :wink:
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Tempus7 napísal:BTW pôjdem len na druhé kolo, ak si to "okolnosti" vyžiadajú :wink:
A to znamená? :)
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Ak istý nemenovaný kandidát bude mať po prvom kole nečakane veľa hlasov

// proti :)
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Nejdem sa pýtať, ktorý to je. Ale budeš voliť za, či proti?

// ok.
zmija1313
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zmija1313 »

No, vidim, ze kazdy vytahuje spod koberca len tu spinu, ktora sa mu prave hodi (nepamatam presne, kto tuto taktiku v SR zaviedol, bolo to uz daavno). Nechce niektory z aktivnych dopisovatelov napisat clanok ("ciastocne" vytrhnuty z kontextu) do nejakeho bulvaru?
Ked sa tak zamyslam pri pohlade na skupinku ludi - bud uplne bez charakteru, alebo s jeho zvyskami dobre maskovanymi makeupom, ludi, ktori nemaju inu sancu, ako sa zviditelnit nez tieto volby, dalsich, ktorym chyba do bohateho zivotopisu nieco, co "stoji aj nad rozumom, umom a je len pre vyvolenych" a ludi, ktorym ani netusim, o co vlastne ide, tak mi napadlo, ze ten "spravny" by mal byt taky, ze..
Ze v pripade, ze by sa objavil napr.na recitatorskej sutazi deti zo ZS prveho stupna, tak by sa mi z neho neprevracal zaludok a tvaril by sa aspon pred tymi detmi ako normalny clovek a nie niekto, kto je tam z donutenia a vrcholne opovrhuje tymto podujatim, lebo mu jeho volebny tim nevymyslel pred obedom lepsi program...
Obdivujem zapalitost ludi, ktori sa snazia dostat volbu prezidenta na uroven volby parlamentu, co sa dolezitosti tyka. Myslim teraz tych menej zainteresovanych = tych, ktori sa politikou nezivia a ktori nebudu potrebovat o rok vytahovat, ze oni sa postavili za to a to a proti tomu a tomu a naznacili to a tamto. Pretoze o nicom inom to podla mna nie je..hlavne nie o nejakych hodnotach (teda ked si odmyslim vyznam prezidenta ako "symbolu statu"), ktore do toho neustale tahaju noviny, ci niektori jednotlivci. Teda je to len taka velka hra na malu vec, za ktorou sa skryva nieco uplne ine.
Kdesi vpredu v diskusii som si vsimol, ze niekto sa pohorsoval nad tym, ako "primitivne" posobia niektori politici, ze su ako z krcmy, alebo nieco v tom zmysle. Povedzme, ze niektori su fakt drsne primitivni, ale ti, co maju daco v hlave si takto lahko mozu spracovat volicov. Ved uznajte - kto z nas by bol zvedavy na skutocne fundovanu debatu napr.o sucasnej situacii v ekonomike ci o niecom inom, ak by na danu temu nebol odbornik a odrazu by nerozumel, o com sa toci, a preto by radsej prepol na iny kanal? Ked maju vsetci co jest a nejaku strechu nad hlavou, tak im staci vidiet par uderov do prs prednasajuceho, obcas zvyseny hlas, vypichnutie problemov co najvacsieho okruhu posluchacstva a prislubov ich riesenia a je to..
Dizzy
Star
Star

Príspevok od používateľa Dizzy »

mojim starym rodicom bolo kedysi pravo volit odoprete a preto volit nemohli. ja dnes toto pravo mam a pretoze si ho vazim, volit urcite pojdem. a urcite to nebude maska Radicova, ktora bola proti vzniku Slovenskej republiky.
Napísať odpoveď