x3100-problemy
-
marekbenco
Light Expert
x3100-problemy
Mam tu problem s ktorym si akosi neviem dat rady. Mam NT s grafikou GMA x3100. Mal som Vistu a tam sla v pohode len pomaly bo nemam nejak silny processor a aj ramku mam len 1G. Tak som sa rozhodol dat si XP. Ovladace ktore obsahuje xp mi ju rozbehnu ale len na rozlisenie 1024 a nie viac. Ziadne filmy sa kukat nedaju a hry uz vobec. Tak som si stiahol niekolko typov driverov original z INTELU aj z ASUSU pre typ mojho NT. Ale po instalacii sa mi resetuje ako ma ale po nabehnuti sa ukaze 640x480 a 4bit farby neda sa to menit ani pe restartovani. Musim ist do spravca zariadeni a zakazat Mobile Intel (R)965 Express chipset family.Znova mi nabehnu ovladace z windows a znova to iste. Pise sice ze zariadenie nema ziadne konflikty a pracuje spravne ale nepracuje.Skusil som aj vyssi DirectX, dal som SP3, nejaky Splendit ale nic. Nechcem mat Vistu ale XP. Kamosovi bezi v pohode.Ma sice ACER ale v tom to asi nebude. V com moze byt chyba? Lisi sa aj karta ked ma inu vnutornu pamat ale ta ista?
Re: x3100-problemy
Prečo dávaš zakázať chipset? to ti potom nepôjde skoro nič správne. Problém bude určite v ovládačoch. V prvom rade KOMPLETNE odinštaluj všetky staré ovládače, a skús ich povyhadzovať aj z registrov. Odinštaluj aj samotnú grafiku s správcovi zariadení. (medzitým si stiahni funkčné ovládače na tu grafiku [funkčné neznamená najnovšie]) Reset NTB a ked ti zase nabehne Win tak ti vyhodí že sa našiel nový hardware a nainštaluj si ho po správnosti.marekbenco napísal:Musim ist do spravca zariadeni a zakazat Mobile Intel (R)965 Express chipset family.?
-
marekbenco
Light Expert
-
marekbenco
Light Expert
znova to iste. Odinstaloval som stare restartoval a dal nove ale nic. Neviem ci mam staru verziu xp alebo je nico na k..... ale staru asi nie ked to kamosovi ide ok. Acer ci asus to je jedno si mylim ked maju rovnaku grafiku. dal by som jeho ovladace ale on ma len acer recovery disk a mne ho nechce dat kedze mam asus. Chcel som aj stiahnut len ovladace z toho CD ale napise BOOTRGD.exe sa nenaslo a su tam len dva spustitelne subory. Tak s tym nic nespravym. Radte kto viete som z toho mimo
ja som mal tiez tento problem. ale na desktope (NT je ako notebook???) mal som tam upravovany XP SP2 Dark Edition V6 tahany z lamiek a pri nahodeni ovladacov a po restarte 640x480 a 16 farieb
proste dal som obnovit system. a frcal som bez driverov a hry mi isly normalne. NFS MW, NFS PS, CS 1.6 na 100 FPS. skus nejaky modovany win z lamiek. Gold cobra edition, alebo Red edition...