Apache Mysql PHP - napady na schopny software

Informácie o software, ankety...
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Apache Mysql PHP - napady na schopny software

Príspevok od používateľa sINN3R »

zdravim
odkedy som presiel na vistu sa dost trapim s tym aby som tam mohol seriozne a na dlhsi cas rozbehat tieto 3 veci (apache, php, mysql). Nainstaloval som si viacero "balickov" kde su tieto veci pokope ale vertrigo zlyhavalo takmer stale, a wamp si robi co sa mu zachce nehovoriac o tom ze prvykrat som videl ze mi dokazal z neznamych pricin menit vykreslovanie stranok (v IE7 na localhoste boli rozbite ako deti v ugande a na servery na internete to bolo v pohode a v mozille pohoda na oboch miestach). Najnovsie ma prekvapil tym ze mi nechce pustit localhost ani phpmyadmin.

Nema niekto nieco co je najnovsie a zaroven aj spolahlive?
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Zkus portable XAMP a USBWebserver , nebo třeba Server2Go . Vistu nemám takže jsem netestoval ale aspoň nemusíš nic instalovat .
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

pod vistou som apache neinstaloval, vystacil som si aj s IIS7 + mysql + php. Na moje amatercenie mi to aj stacilo celkom :)
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

mne pod vistou 64bit ide aj vertrigo, aj xampp, wamp som neskusal resp. mozno aj hej ale uz nepamatam...momentalne idem na vertrigu ;)
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no uz som uspesne rozbehal wamp a ide bez problemov mozno to bude aj tym ze som ho nedal na systemovy disk a nebiju sa tam tolko uz tie prava. vertrigo som mal ale kazdu chvilu mi pisalo ze na niektorom porte mi bez nieco preco sa nemoze pustit mysql server a nemohol som sa dopatrat co bez na porte 3306 pretoze tam nic nebezalo :)
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

ja osobne nerad tieto balicky, pekne si nainstalovat apache (popr IIS kto preferuje)
nakopirovat PHP source niekam, rucne ho dopisat pod apache (tie riadky poznate, nechce sa mi ich tu pisat) a rucne si skopirovat php.ini do systemu
a az to chodi tak si postupne k tomu pridat mysql
(nakopirovat niekam,
mysql/bin/mysqld --install
net start mysql
)

tento postup my zatial vzdy fungoval na XP a aj 98SE (teda na 98SE mam problem s MySQL)

malokedy to ide na prvy sup, ale clovek sa stale uci, proste nerad multiinteligentne balicky

takto sa potom da aj pripadne pozret help na podpore jednotlivych produktov
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sak ako tie multiinteligentne balicky ti to len vpodstate nakopiruju z instalacie a nakonfiguruju. Nic tam nepridaju a nic neuberu cize ked mas nutkanie si to tam rucne pisat to mozes aj tak :) len mas moznost si niektore veci nakliknut... chapes to je ako naco budem pisat mysql konzoly ked tu mame phpadmina :) alebo naco budem upravovat php kod v notepade ked tu mame dreamweaver :-P ide predsa o pohodlie :)
chmirko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chmirko »

sINN3R napísal:sak ako tie multiinteligentne balicky ti to len vpodstate nakopiruju z instalacie a nakonfiguruju. Nic tam nepridaju a nic neuberu cize ked mas nutkanie si to tam rucne pisat to mozes aj tak :) len mas moznost si niektore veci nakliknut... chapes to je ako naco budem pisat mysql konzoly ked tu mame phpadmina :) alebo naco budem upravovat php kod v notepade ked tu mame dreamweaver :-P ide predsa o pohodlie :)
nic proti, jasne kazdy sme iny
ale PHPMyAdmina som mal pusteneho asi raz zo zvedavosti, bud pouzivam konzolu ale este radsej svoje vlastne skrypty

k tomu dreamwaveru (licencie a take nejdem riesit, je aj free varianta), ale ak si to naklikam v takomto dacom, tak my nejak ujde ten pozitok prave z toho pisania, nevravim ze rovno notepad, to len obcas ako nudzovka, pouzivam trosku iny editor ktory mi farebne odlisuje premenne a tak, aby sa v tom rychlejsie vyznalo, ale pisem vsetko sam, o tom je ten pozitok z toho samotneho PISANIA PHP kodu

a ak by mi slo len o to mať web, tak to dám spraviť dakomu inému

ale ako som napísal, každý podľa seba
zaggi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zaggi »

pred instalaciou vertriga si vypni "kontrolu pouzivatelskych kont" aby si bol stale ako admin a mal plny pristup k systemovemu disku ... malo by to poriesit problemy podla mojich skusenosti (vista64bit)
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

skús zendcore
sINN3R
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

OFF: ja robim stranky a bez toho dreamweaveru by sa mi to robilo dost nanic nemozem si pomoct ale momentalne na trhu nevidim nic lepsie ako je toto.
Napísať odpoveď