Zdravim, pomozte mi please s tymito prikladmi, nedari sa mi to vypocitat. Diky moc... Tu su zadania:
1.Priklad-
Ivan a peter sa zucastnili na 12 hodinových pretekoch. Obaja sa zastavili najest a obom to trvalo hodinu. Keby ivan nejedol, petra by predbehol o 51 km. Ak by peter nejedol predbehol by ivana o 28km. Keby nejedli kto by vyhral? a ako daleko by od seba boli?
2.Priklad-
v strede namestia je travnik v tvare stvorca. Koli chodniku trebalo ubrat z kazdeho kraja 2m a pod plochu kde mal byt chodnik este vykopat 0.5m hlboku jamu. trvanik tym zmensili o 1200m2 . aky velky je teraz obsah travnika? kolko museli dat pod dlazdice strku ak mali 8cm vysku?
3.Priklad-
Dvere maju obsah 3m2. pretinaju ich dve uhlopriecky a dve ciary ktore vychadzaju z rohov a koncia v strede protilahlych stran. cierne casti su z kovu ostatne z plastu. na vyplnenie je treba kolko m2 kovu?
Jo a este jedna vec. Ked vas mozem poprosit, dost mi to ponahla, musim to mat zajtra vecer... Fakt dik moc
priklad z matematickej olympiady
No vieš, ale olympiáda je práve o tom, aby si tie príklady vypočítal sám a hlavne, aby si ich vedel vypočítať sám, takže aj keby sme Ti tu teraz vyriešili všetky príklady, čo by si tým dokázal? Dostal by si sa možno do okresného kola, ale tam by Ti už nemohol nikto poradiť.
Ale tak zaujímalo by ma - to je olympiáda pre aký ročník?
A menší tip na záver - v tom 1. príklade Ti stačí iba veľmi jednoduchá sústava 2 rovníc a máš to
Ale tak zaujímalo by ma - to je olympiáda pre aký ročník?
A menší tip na záver - v tom 1. príklade Ti stačí iba veľmi jednoduchá sústava 2 rovníc a máš to
v tom pripade si asi tie znamky zasluzis. Na prikladoch nie je nic tazke, zapis si vsetko co vies a ono by to malo byt vidiet.
Pokial mas problemy s matikou ako takou a mas zle znamky, potom to bude skor otazka nepochopenie uciva...co takto si dohodnut doucovanie u niekoho schopneho, kto ti to aj poriadne vysvetli? alebo si k tomu obcas sadnut?
Pokial mas problemy s matikou ako takou a mas zle znamky, potom to bude skor otazka nepochopenie uciva...co takto si dohodnut doucovanie u niekoho schopneho, kto ti to aj poriadne vysvetli? alebo si k tomu obcas sadnut?
Re: priklad z matematickej olympiady
a co budes ty robit do zajtra vecer? pojdes sa zabavat do mesta?... tie priklady su uplne lacne a mal by si ich do pol hodiny vypocitat aj sam-IceLem- napísal:Jo a este jedna vec. Ked vas mozem poprosit, dost mi to ponahla, musim to mat zajtra vecer... Fakt dik moc