pri instalacii WinXP hlaska hal.dll, subor nenajdeny

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
gabrieloo
Novice
Novice

pri instalacii WinXP hlaska hal.dll, subor nenajdeny

Príspevok od používateľa gabrieloo »

Pri instalacii Windowsu Xp mam takyto problem. Chcem Xp nainstalovat na prazdny Hdd. Klasicky, uvod instalacie prebieha normalne.
... modra obrazovka + stlac.ENTER, ..... licenc. podmienky - F8. Potom si vyberiem , ze xp si chcem nainstalovat do odielu C: (t.j.30 000 MB NTFS),pozn.odiel D:pribl.130000MB NTFS.Naformatujem si ho a pripavim standarne , aby WINXP sa mi do neho nainstaloval.
Nakoniec sa mi tam zakladne subory instaluju(na modrej obrazovke zlta ciara). Skratka vsetko STANDARDNE , BEZ CHYBY.

-Ale po skonceni je opat restartovanie PC.CO MI PISE, ZE STLAC LUBOVOLNU KLAVESU, JU NESTLACAM, LEBO TO BY SA MI INSTALOVALO TO ISTE DO NEKONECNA.

Ale mi naskoci :WINDOWS ROOT/SYSTEM32/HAL.DLL - subor je poskodeny, alebo nenajdeny.DALEJ SA NEVIEM POHNUT.TATO HLASKA MA NEPUSTI.Malo by nasledovat uz graf. rozhranie. ...len uz to neprebieha.
Skusal som uz 3 INSTALACKY.Stale to iste.
Potom SOM aj zmenil v Biose, aby sa najprv Bootovalo s HDD-0 anie s CD .
Ked som si napojil iny HDD, a dostal som sa do toho problemoveho HDD, v subore SYSTEM 32 SA TENTO SUBOR NACHADZAL.. JE TO HDD SAMSUNG (160/7200rpm/8M/PATA).
INE MOJE HDD tento problem nemaju.
Dakujem za hocaku vasu radu.
lorot19
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lorot19 »

gabrieloo
Novice
Novice

Príspevok od používateľa gabrieloo »

Ano ,skusal som aj tie veci z tvojho odkazu.

.... skusal som aj cez - modra obrazovka (R), KDE SOM SA POKUSAL SKOPIROVAT - " expand :\i386\HAL.DLL c:\Windows\system32\hal.dll. !Tu sa aj Cd roztocilo, ale napisalo 0 suborov skopirovanych. Skusal som aj chkdsk-r , tu mi akurat v stvrtom riadku napisalo:Program chkdsk nasiel a opravil na zvezku jednu, alebo viac chyb Dalej aj moznost.bootcfg /rebuild , tam po ukonceni sa mi dookola restajtuje PC, aj s tym vypisom na ciernej obrazovke windows xp a po par restartovani opat hlaska HAL.DLL nenajdeny.
Nemoze to byt nieco s Biosom? Nejake nastavenie tam?Nie som v tom velky odbornik.Ci tam nieco neblokuje.Lebo povodne sa tento HDD pouzival v uplne inom PC.
Uz pri tom sedim 2dni , bez uspechu.
lorot19
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lorot19 »

nemyslim si ze v biose nastavenia pokial si ten disk zformatoval a nanovo nainstaloval malo by to ist aj v novom pocitaci... ale nemozes mat poskodene instalacne cd?
Blindman
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Blindman »

nabootuj nejaký LIVE CD Linux (prípadne existuju aj LIVE verzie Windowsu) a tam nakopíruj ten súbor hal.dll do adresára kam patrí. Ak by si mal nečitateľné CD tak si ho stiahni z netu

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?hal
Napísať odpoveď