Reklamacia e51
Reklamacia e51
Takze mam nokiu e51 uz vyse roka..
Som celkom spokojny, vsetko mi funguje, az na jeden problem.
Niekedy sa mi neprehodi zo soboty na nedelu datum, a zostane sobota. Niekedy sa to iste stane aj v piatok.
Zistil som ze nie som sam co ma tento problem, a zda sa ze je spojeny s tym ze mam nastaveny budik na pracovne dni.
Takze otazka znie, ci mam narok na reklamaciu. Telefen bol kupovany v predajni nokia.
Ono by mohol byt problem s tym im to dokazat ze sa neprehodi datum, lebo niekedy sa nahodou prehodi, inokedy nie..
A dalej by mohli protestovat ze mam ten telefon uz vyse roka, a ze som dosiel az teraz..
Aaa este jedna vec ma trapi, mam uz celkom dost zaprasene to sklicko na fotaku, aj display, a nemam sa tam jak dostat, myslite ze by mi to mali byt ochotni vycistit?
Som celkom spokojny, vsetko mi funguje, az na jeden problem.
Niekedy sa mi neprehodi zo soboty na nedelu datum, a zostane sobota. Niekedy sa to iste stane aj v piatok.
Zistil som ze nie som sam co ma tento problem, a zda sa ze je spojeny s tym ze mam nastaveny budik na pracovne dni.
Takze otazka znie, ci mam narok na reklamaciu. Telefen bol kupovany v predajni nokia.
Ono by mohol byt problem s tym im to dokazat ze sa neprehodi datum, lebo niekedy sa nahodou prehodi, inokedy nie..
A dalej by mohli protestovat ze mam ten telefon uz vyse roka, a ze som dosiel az teraz..
Aaa este jedna vec ma trapi, mam uz celkom dost zaprasene to sklicko na fotaku, aj display, a nemam sa tam jak dostat, myslite ze by mi to mali byt ochotni vycistit?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vseobecne znamy problem tohto telefonu. Pokial viem, tak to neriesil ani druhy firmware. Teraz mozno mesiac dozadu vysiel treti firmware pre tento telefon, treba pozriet na internete, ze ci uz riesi problem s kalendarom a budikom. Myslim si, ze je to dostatocny dovod na reklamaciu telefonu a nemaju ani pravo ta odbijat tym, ze si to zistil az po roku.
Rovnaky problem so zaprasenym displayom mam aj ja, neviem co som mal vo vrecku, mozno nejaky obal z dobosky alebo co, no tam sa mi telefon zaprasil, je to dost vidiet, najma v pripade ak svieti slnko. Tiez sa chystam tento telefon reklamovat, pretoze v pripade, ze sa telefon dostane do chladu a vychladne, tak zamrzne a nejde ani vypnut, treba vytiahnut 2x sim kartu a 2x ho zapnut, aby normalne fungoval. To, ze sa mi prehodi menu (rozumej resetne na defaultne), tak to ani nehovorim. Pytal som sa kamarata z Orange, tak reklamacky vybavuju priamov v Orange, na E51 robia servis na mieste a do troch dni by to malo byt. Takze dufam, ze mi nahodia ako novy firmware (co si sice mozem spravit kludne aj sam, ale ked som dival pred tyzdnom ci dvomi, tak customize Orange firmware bol este len v dvojkovej verzii), opravia chybu so zamrzavanim telefonu v pripade chladu a este ho poprosim, aby mi vybavil aj vycistenie spiny pod krytom (na displayi).
Rovnaky problem so zaprasenym displayom mam aj ja, neviem co som mal vo vrecku, mozno nejaky obal z dobosky alebo co, no tam sa mi telefon zaprasil, je to dost vidiet, najma v pripade ak svieti slnko. Tiez sa chystam tento telefon reklamovat, pretoze v pripade, ze sa telefon dostane do chladu a vychladne, tak zamrzne a nejde ani vypnut, treba vytiahnut 2x sim kartu a 2x ho zapnut, aby normalne fungoval. To, ze sa mi prehodi menu (rozumej resetne na defaultne), tak to ani nehovorim. Pytal som sa kamarata z Orange, tak reklamacky vybavuju priamov v Orange, na E51 robia servis na mieste a do troch dni by to malo byt. Takze dufam, ze mi nahodia ako novy firmware (co si sice mozem spravit kludne aj sam, ale ked som dival pred tyzdnom ci dvomi, tak customize Orange firmware bol este len v dvojkovej verzii), opravia chybu so zamrzavanim telefonu v pripade chladu a este ho poprosim, aby mi vybavil aj vycistenie spiny pod krytom (na displayi).
-
hojko
Site Admin
Andres28791: Nemyslim, pretoze telefon sa zamrzne v style, ze na displayi mam hlasku "Vlozte SIM kartu" a neda sa ani vypnut. Sice reaguje na tlacitka, cize sa rozviesti display, ale to je tak vsetko. Vypnut nejde, ani nic robit, treba vybrat baterku. Ked ju tam vlozim opat, tak to iste, musim preto vybrat este SIMku, zapnut ho a potom este raz to iste, aby isiel. Nemyslim si, ze to bude baterkou alebo softom, skor to bude chyba niekde v elektronike, nieco co reaguje na teplo a ked sa telefon dostane do zimy, napriklad staci tak do 5 stupnovej teploty a je tam mozno 20 minut, tak to spravi. Cize v zime pri noseni telefonu vo vrecku mi vzdy zamrzol, preto som ho mal vzdy v ruke a ruku vo vrecku, aby si udrzal prijatelnu teplotu.
-
Traktorista
Guru
-
Weblink
Light Star
Neda mi nevyjadrit sa k tejto teme.
Ak som spravne porozumel diskusia je o telefone Nokia E51. Tieto telefony v servisoch patria do skupiny EASY phones to znamena, ze na tychto telefonoch sa NEDA (nemoze)! menit ziadna elektronicka suciastka okrem mikrofonu. Všetky sučiastky, BGA obvody su pod tienenim, ktore NOKIA nepovoluje davat dole takze pokial sa naozaj jedna o elektronicku vadu telefonu a telefon je v zaruke je 80% sanca, ze telefon dostanes novy ! Ostatnych 20 % je bud oprava softwareom alebo mechanicka oprava (repracik, display, vybrator...) Samozrejme nemozem zabudnut na oxidaciu a prave oxidacia je dovodom na neuznanie zarucnej opravy.
Ak som spravne porozumel diskusia je o telefone Nokia E51. Tieto telefony v servisoch patria do skupiny EASY phones to znamena, ze na tychto telefonoch sa NEDA (nemoze)! menit ziadna elektronicka suciastka okrem mikrofonu. Všetky sučiastky, BGA obvody su pod tienenim, ktore NOKIA nepovoluje davat dole takze pokial sa naozaj jedna o elektronicku vadu telefonu a telefon je v zaruke je 80% sanca, ze telefon dostanes novy ! Ostatnych 20 % je bud oprava softwareom alebo mechanicka oprava (repracik, display, vybrator...) Samozrejme nemozem zabudnut na oxidaciu a prave oxidacia je dovodom na neuznanie zarucnej opravy.
Pokial ten "bordel" za displayom je doboskoviteho tvaru a dostalo sa ti kus toho "bordelu" aj na zakladnu dosku tak mozes ratat z najvacsou pravdepodobnostou, ze ti neuznaju zaruku. Technik ti do vyjadrenia napise nieco v takomto zmysle: Neuznanie zaruky z dovodu vniknutia neznamej kvapaliny v oblasti xy. Zarucnu opravu mozno vykonat vymenou zakladnej dosky v cene xy€ ...Hojko napísal:Rovnaky problem so zaprasenym displayom mam aj ja, neviem co som mal vo vrecku, mozno nejaky obal z dobosky alebo co, no tam sa mi telefon zaprasil, je to dost vidiet, najma v pripade ak svieti slnko.
No dobre, takze v mojom pripade nejde o ziadnu dobosku za displayom, proste cisty prach, ktory sa tam dostal skoro hned jak som ho zacal pouzivat. A je to aj za fotakom. Tzn, ze ak nechcem robit fotky cez vrstvu prachu, vobec nemam narok na vycistenie? Ved do opravy to tiez nemozem dat, ked nechcem stratit zaruku ne?
Co sa oxidacie tyka, nevidim dovod, dako som ho nevystavoval vlhkemu prostrediu, okrem toho moj problem neni v hw.
No a co sa tyka tej sw chyby, ako im to vlastne mozem dokazat? Ten datum sa raz prehodi a raz ne. To je trochu pruser ked im to ukazem a mi povedia ze mu nic neni..
Co sa oxidacie tyka, nevidim dovod, dako som ho nevystavoval vlhkemu prostrediu, okrem toho moj problem neni v hw.
No a co sa tyka tej sw chyby, ako im to vlastne mozem dokazat? Ten datum sa raz prehodi a raz ne. To je trochu pruser ked im to ukazem a mi povedia ze mu nic neni..
-
hojko
Site Admin
Weblink: Ci je to doboska alebo prach, tak to netusim, je to nieco malicke a moze to byt aj prach, kazdopadne je to viditelne a vadi mi to. Kryt telefonu, bateria a vsetko ostatne normalne drzi, nie je tam vidiet ziadnu volu, ani nic necitit.
j.mihi: Ta chyba je vseobecne znama u E51-tky, takze urcite uz nieco take v reklamacii mali.
http://discussions.nokia.co.uk/discussi ... d.id=17054
http://discussions.europe.nokia.com/dis ... d.id=36106
Novsi firmware ako ten v300 zial nie je: http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:E51
//autoeditácia príspevku ( 26 Mar 2009, 15:26 )
Takze nieco pre doplnenie a mozno aj potesenie: Nokia rieši záhadné problémy s posúvaním času (doplnené)
j.mihi: Ta chyba je vseobecne znama u E51-tky, takze urcite uz nieco take v reklamacii mali.
http://discussions.nokia.co.uk/discussi ... d.id=17054
http://discussions.europe.nokia.com/dis ... d.id=36106
Novsi firmware ako ten v300 zial nie je: http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:E51
//autoeditácia príspevku ( 26 Mar 2009, 15:26 )
Takze nieco pre doplnenie a mozno aj potesenie: Nokia rieši záhadné problémy s posúvaním času (doplnené)
Pisu tam ze "ak pojde o neodstranitelnu vadu, pristroj vymenime".
Podla soi:
Lebo ak hej tak ta 5800xm mi pripada celkom sympaticka..
Podla soi:
Brani ten problem s datumom riadnemu uzivaniu veci na dany ucel?Pri výskyte neodstrániteľnej chyby, ktorá bráni riadnemu užívaniu veci na daný účel, má spotrebiteľ právo buď na výmenu veci alebo na odstúpenie od zmluvy (vrátenie peňazí).Podľa výkladu OZ záleží len na kupujúcom, či si uplatní právo na výmenu alebo vrátenie peňazí.
Lebo ak hej tak ta 5800xm mi pripada celkom sympaticka..
-
hojko
Site Admin
Co je to riadne vyuzivanie na dany ucel??? Prvotnym ucelom je asi telefonovanie a smskovanie, budik je len akysi doplnok a asi tazko by si dokazoval, ze telefon vyuzivas najma kvoli tomu budiku atd... To by bolo skor pre pravnikov ako by to dokazali obkecat, ale myslim si, ze asi tazko by sa dokazovalo, aby ti telefon vymenili.
Navyse keby som chcel ten telefon vymenit, tak podla ponuky nemam prakticky ani za co, pretoze tam nic zaujimaveho pre mna nevidim.
Navyse keby som chcel ten telefon vymenit, tak podla ponuky nemam prakticky ani za co, pretoze tam nic zaujimaveho pre mna nevidim.
-
Mateq
Medium Professional
Pokiaľ je budík nainštalovaný vo FW, a je s ním problém tak to bráni riadnemu využívaniu. To je ako keby servis tvrdil, že keď ti na aute nejde otvoriť kufor, je to OK, lebo primárny účel je jazda.hojko napísal:Co je to riadne vyuzivanie na dany ucel??? Prvotnym ucelom je asi telefonovanie a smskovanie, budik je len akysi doplnok a asi tazko by si dokazoval, ze telefon vyuzivas najma kvoli tomu budiku atd...