Keloidne jazvy

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
h4rv3st3r
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Keloidne jazvy

Príspevok od používateľa h4rv3st3r »

Ahojte.

Ma niekto neake skusenosti s tymto "postihnutim"?
Ake su moznosti liecby, resp. ako na lepsie suzitie s nimi?
Ja mam keloidy na hrudniku a lezu mi pekne na nervy. Svrbenie, palenie, stipanie... proste uz neviem co s tym. Bol som uz aj uz koznej s tym a v podstate mi povedala, ze vela sa s tym robit neda. :?
Ak mate neake rady, typi, triky... dajte mi vediet.
Vdaka!
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj ja mám na hrudi jednu keloidnú jazvu (pôvodne tam bol bazaliom). Mňa to zatiaľ nebolí, ani to necítim.. akurát to dosť nepríjemne narástlo a stmavlo. Jedna kožná expertka z onkologického ústavu v BA mi doporučila náplaste EPIDERM (30cm x 3,6cm za 1400sk).. jazva klesla, ale keď prestanem dávať náplaste, po cca 2 dňoch sa to opäť vráti do pôvodného stavu.

Jeden známy šiel k inému doktorovi.. ten mu doporučil nejaké ožarovanie laserom.. chodil niekoľkokrát do týždňa už neviem ako dlho.. ale po ukončení tejto procedúry sa mu to tiež vrátilo.. a tiež ide na náplaste EPIDERM..

Je to na.. :samovrazda:

Ešte sa skúsim opýtať bratranca (privyrába si na jednej súkromnej plastickej klinike), či by mi to nevedel nejak vyrezať a zrobiť novú jazvu.. ;)
h4rv3st3r
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa h4rv3st3r »

No parada...
Niekto z rodiny mi vravel, ze by som sa mal opytat na neakom laserovom centre. Pobliz u nas jedno je, ale neak si tam neviem najst cestu. :D Takze vravis, ze s laserom to nie je buhvico? Ja som pocul aj o neakych naplastoach, tusim siklienka, ci ako. Problem je, ze to neviem zohnat. Este mi bol doporuceny jeden krem - Dermatix. Ten ma vsaj jednu chybu - cena... :? A ked si predstavim, ze nic z toho...
brm
Darca
Darca

Áno.. tá náplasť má dve nálepky.. jedna je EPIDERM a hneď vedľa je Siklienka s.r.o... to je asi dodávateľ alebo neviem čo. Náplasť som kupoval v BA.. v tom Onkologickom centre v lekárni.. ale vraj ju majú aj v Auparku na Einsteinovej. U nás v KE som ju ešte nehľadal, ešte nebolo treba..

Skús www.siklienka.sk a sa im ozvi, kde všade sa to dá kúpiť..
http://www.siklienka.sk/produkty/esteti ... cba-jaziev
http://www.siklienka.sk/produkty/esteti ... _jazvy.pdf
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

dobry je aj contractubex, nemozem na neho krive slovo povedat.
brm
Darca
Darca

Ten môj známy, čo bol na laseri, používal aj contractubex.. na normálne jazvy mu pomáhalo, ale na tú jednu keloidnú nie. Inak táto masť nesmrdí za cibuľou? Nie som si istý, či som niečo podobné nemal..

:)
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

scoho sa tie jazvy robia alebo preco to mate? este som otom nepocul .
ades
Guru
Guru

brm napísal:Ten môj známy, čo bol na laseri, používal aj contractubex.. na normálne jazvy mu pomáhalo, ale na tú jednu keloidnú nie. Inak táto masť nesmrdí za cibuľou? Nie som si istý, či som niečo podobné nemal..

nejaky cibulovy extrakt v tom je, ale podla mna cibulou nesmrdi, skor by som povedal, ze celkom prijemne vonia.
slavo: http://www.jazvy.sk/
brm
Darca
Darca

Tak to potom bolo niečo iné.. ;)

http://www.jazvy.sk/produkty-sk/produkt ... ovy-platok
..presne takúto náplasť si dávam.. sa mi priateľka smeje, že som prešiel na antikoncepčné náplaste, že už si nemusí dávať ona..

Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

pozrel som dake Keloidy na wikipedii a skoro som sa zgrcal :smt078 :naturehot:

http://en.wikipedia.org/wiki/Keloid
brm
Darca
Darca

jj.. je to brutal.. snáď tak nedopadneme my. Ja to mám asi polovičnú veľkosť z tohto: http://biomed.brown.edu/Courses/BI108/B ... rophic.JPG
ades
Guru
Guru

no dobry humus teda, len co je pravda. a najhnusnejsie na tom je to, ze aj ked sa to odoperuje, vrati sa to do povodneho stavu :(
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Nedocital som sa z coho sa tieto jazvy robia ,ze to moze byt dedicne. zaujimalo by ma z coho tie jazvy mate .
ades
Guru
Guru

->slavo<- napísal:Nedocital som sa z coho sa tieto jazvy robia ,ze to moze byt dedicne. zaujimalo by ma z coho tie jazvy mate .
zvyknu byt po operaciach, po nejakych velkych zapaloch a tak. v knihe som nasiel, ze mozu vzniknut na zaklade chronickych hnisavych procesov ako napriklad akne, ale mozu vzniknut aj spontanne.
brm
Darca
Darca

A tiež sú vraj obvyklé miesta výskytu na chrupavkách (uši, nos..).. a na miestach s tenkou kožou.. resp. ak koža je hneď na kosti (hrudník, rebrá..)
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

spravila sa mi po zošití roztrhnutej pery.... v laserovo-chirurgickom centre mi dali na vyber bud jednorazove odstranenie laserom (drahsie) alebo niekolko inekcii priamo do jazvy (podstatne lacnejsie) po cca 7 inekciach sa jazva zmenila z kopceka na rovnu a teraz uz ju vobec nevidno

cenu si uz nepamatam je potrebne sa ist spytat do najblizsieho takeho centra... ak ste z blizkosti ZV tak tu je jedno nedaleko pošty...

edit// brm inekcie + naplaste dáke parkrat som bol a hotowo... ked som sa tak kukol po dlhom čase do zrkadla tak jedine čo mi ostalo tak su také malé bodočky (póry) a o máličko je ta časť kože bledšia... podstatné je že to zmizlo... btw tie inekcie sa davaju priamo do toho a sakramentsky to bolí.... teda aspon mna na pere to bolelo
brm
Darca
Darca

A ktoré riešenie z tých dvoch si si vybral?

//buď to editol alebo som už slepý.. ;)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

brm napísal:A ktoré riešenie z tých dvoch si si vybral?
zjavne tie injekcie :wink:
mna zaujima, ci nahodou niekto nevie, ze preco sa furt vratia do povodneho stavu ked nesu geneticky dane nejak....
c.a.r.n.e.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa c.a.r.n.e. »

kolko cca stoja tie epiderm naplaste? mam na kolene uz asi rok jednu jazvu a stale je vystupena a sfarbena do cervena, chcel by som ju trosku zneviditelnit...
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

SchYzo napísal:zjavne tie injekcie :wink:
mna zaujima, ci nahodou niekto nevie, ze preco sa furt vratia do povodneho stavu ked nesu geneticky dane nejak....
mne sa to nevratilo do povodneho stavu....
Napísať odpoveď