Bezpecna aplikacia
Bezpecna aplikacia
Cauko. Mate niekto nejake nazory, co by mala obsahovat bezpecna aplikacia v C# alebo PHP alebo Jave, kt. by sa pripajala k SQL databaze? Myslim nejake body, na co by sa nemalo zabudnut. Ak je tu niekto kto sa v tom vyzna, budem mu vdacny za kazdy bod resp. pripomienku.
Dakujem
Dakujem
-
TGiJack
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
1. hlavne nezabudni nikdy kontrolovat vstupy od uživatela ak ma možnost, texty, data , proste všetok bordel všetky znaky men na entity alebo skupinu znakov napriklad: <? nech sa meni na [? alebo <br> na [br] a podobne a potom spätne ked sa budu vypisovat tak sa budu menil len na text čiže neubličia nečomu
2. Poriadne otestovat všetky možne scenare pristupu k aplikacii,aj ked to nieje možne lebo čo už ja som videl čo dokaže spravit uživatel ked ma možnost použivat klavesnicu a myšku tak je to neskutočne
to budeš iba pozerat čo všetko vie tvoja aplikacia robit xixi
3. Rada(PREVSETKYCH toto je myslene cisto ako vtip!!!!!!!!!): ak chceš aby sa nič nepomrvilo tak ako prve sprav ked si niekto zapne tvoju aplikaciu nech mu vtom momente odpoji myš ,klavesnicu,scaner,webcameru atd..proste všetko čim može dostat nejake data do NB/PC xixi
2. Poriadne otestovat všetky možne scenare pristupu k aplikacii,aj ked to nieje možne lebo čo už ja som videl čo dokaže spravit uživatel ked ma možnost použivat klavesnicu a myšku tak je to neskutočne
3. Rada(PREVSETKYCH toto je myslene cisto ako vtip!!!!!!!!!): ak chceš aby sa nič nepomrvilo tak ako prve sprav ked si niekto zapne tvoju aplikaciu nech mu vtom momente odpoji myš ,klavesnicu,scaner,webcameru atd..proste všetko čim može dostat nejake data do NB/PC xixi
-
TGiJack
Medium Star
čo teraz mysliš nahod konkretny probblem a ja sa ti skusim pomoct lebo je toho strašne vela čo sa tika zabezpečenia a aj tak to nieje 100%smejooo napísal:dakujem pekne za ohlas. A nevyznas sa nahodou aj do takych veci na urovni tej databazy - akymi su autentifikacia, SSL kryptovanie, pouzivanie IPSec a podobne?
tu su nejaké odkazy
Kód: Vybrať všetko
http://nb.vse.cz/~zelenyj/it380/eseje/xjuhm02/xjuhm02.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/SQL_injection
-
audiotrack
VIP
chcel by som vidieť ako mi cez php odpojíš periférieTGiJack napísal:1. hlavne nezabudni nikdy kontrolovat vstupy od uživatela ak ma možnost, texty, data , proste všetok bordel všetky znaky men na entity alebo skupinu znakov napriklad: <? nech sa meni na [? alebo <br> na [br] a podobne a potom spätne ked sa budu vypisovat tak sa budu menil len na text čiže neubličia nečomu
2. Poriadne otestovat všetky možne scenare pristupu k aplikacii,aj ked to nieje možne lebo čo už ja som videl čo dokaže spravit uživatel ked ma možnost použivat klavesnicu a myšku tak je to neskutočneto budeš iba pozerat čo všetko vie tvoja aplikacia robit xixi
3. Rada: ak chceš aby sa nič nepomrvilo tak ako prve sprav ked si niekto zapne tvoju aplikaciu nech mu vtom momente odpoji myš ,klavesnicu,scaner,webcameru atd..proste všetko čim može dostat nejake data do NB/PC xixi
-
audiotrack
VIP
-
vivaSlovakia
Guru wannabe
javascript ti mozem zmenit, vypnut, uplne obist, nemusim ho vobec executnut, nemozes sa nan v nijakej security veci spolahnutTGiJack napísal:hm prosim čo sa ti nezda ? tak ešte ak by som pohladal tak by som tu mal script čo zakaže použitie akejkolvek klavesi okrem znakov ktore ty si určiš. ale len aby sme sa rozumeli naražam na formular a jeho udaje
je to client side kod ... security musis robit na strane servra ... javascript validacie a obmedzenia su len pre sprijemnenie interakcie pouzivatela s tvojou strankou (aplikaciou) ...
... takze TO sa mu nezda (alebo sa to aspon nezda mne, hehe)
-
audiotrack
VIP