Záložná batéria pre PDA
Záložná batéria pre PDA
Zdravím , neviete niekto , kde by som mohol zohnať novú záložnú baterku pre PDA Fujitsu Siemens LOOX N 720. Dik.
tak to chcem vidietJohny81 napísal:samozrejme ze tam je zalozna baterka na maticnej doske , ktora napaja ramku a udrziava nastavenia...rovanko ako baterka na maticnej doske od PC , mobilu atd...
No neviem co mas za mobil ale ja moj mozem otvorit, zonglovat s baterkou a ked ju dam naspat a zapnem ho tak mam datum, cas atd. nastaveny. Pri starych mobiloch mozno zalozna bateria nebola ale pokial ja viem tak pri vsetkych novych typoch uz je to samozrejmost...ades napísal:tak to chcem vidietmyslim, ze o mobilnych zariadeniach viem dost, aby som ti povedal, ze je to blbost. vysvetli mi potom jednu vec: ked sa mi vybije mobil alebo pda, preco si musim nastavovat znova cas a datum?
okrem toho, pamat (ci uz RAM alebo ROM) je typu flash, podobne ako v usb klucoch, na taku nepotrebujes ziadne napajanie ani nic podobne. samozrejme okrem casu, na ktory je nutne nejaka casomiera, ktoru nieco udrziava pri chode. aj ked zariadenie ako take nezapnes, tolko energie, aby dokazala udrziavat cas po nejaku dobu v baterii je.
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
myslím, že presne o toto ide chalanovi. Ja mám tiež PDA (Ipaq hx...) a pokiaľ vyberiem hlavnú baterku zo zariadenia na dlhšie, než nejakú dobu, tak sa kompletne zresetuje pamäť. Moje PDA má vnútornú baterku NiMH (hlavná je LiION myslím), ktorá nemá veľkú kapacitu, neumožní zapnúť PDA (vybije sa vám LiION, tak sa PDA vypne a energia pre udržiavanie pamäte sa berie zo záložnej), no tá udrží nastavenia, pokiaľ dojde hlavná baterry, po nejakú dobu (tuším pol dňa, možno viac...).ades napísal:to mozem urobit aj ja na mojej starej k750i, ale ak baterku necham vonku dlhsie, cca tak 10 minut, tak sa cas zresetuje
Typy pamätí v PDA - sú tu isto väčší odborníci, no mne moj Ipaq píše ROM a RAM. Závery o napájaní si z toho vyvoďte sami.
Z praxe viem, že pokiaľ mi skape hlavná baterka a nedám PDA nabíjať, tak zhruba za pol dňa - deň sa vykoná hard reset.
na htc ba alebo na hp rw6815 sa mi tiez tato baterka vybila poriesil som to tak ze som pda pichol do nabijacky a nabijalo sa cca 6hod a popritom mi dobijalo aj zaloznu baterku ...
ale ked si hodis do google ze hladas zaloznu baterku do tvojho pda (napises presny model) tak by ti malo vyhodit niektore obchody
teraz sa mi to nechce hladat ale kedysi som to hladal a jeden je tusim v BA kde predavaju komplet prislusenstvo a ked nemaju objendaju ...
ale ked si hodis do google ze hladas zaloznu baterku do tvojho pda (napises presny model) tak by ti malo vyhodit niektore obchody