Nejde nainštalovať Win-Vyriesené..lock please

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Opak
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Nejde nainštalovať Win-Vyriesené..lock please

Príspevok od používateľa Opak »

Takže mam u seba kamaratkin notas..ma tam vistu...hovorila ze dostala strasne vela virusov(ani sa necudujem) a teraz jej mam z toho nieco spravit..lenze ked ho idem preinstalovat tak mi prejde iba modra obrazovka ako nacitava veci atd..potom by mal prist restart ale vtedy mi vyhodi BSOD..nasiel som na nete ze sa bud jedna o nejake ovladace ze chybaju tusim...ale potom je tam druha moznost-virus v boot sectore...ona je expert na viri tak si myslim ze sa jedna o tuto moznost..no lenze neviem co s tym..najprv som sa pokusil zbavit virusov..preskenoval som komp nodom,nejakym trojan removerom,spybot mi toho dost nasiel..atd..ale nic..stale ta ista chyba...virus je v boot sectore..ja ten boot sector potrebujem zmazat alebo nahradit alebo co ja viem co..malo by sa to dat cez recovery console lenze mi to nejak nefici..ätreba mat aj cd od visty?ja som pri starte teda spustil tu recovery consolu..tam som dal prikazovy riadok a napisal som "fixmbr" lenze nic..skusal som aj rozne varianty ale nic..robil som to bez cd od visty tak neviem ci je potrebne alebo co..ma niekto nejake napady?zajtra budem mat zo sebou aj cd od visty tak uvidim...nevyriesilo by sa to naformatovanim disku?alebo tam ta stopa ostane?dakujem za kazdu uzitocnu radu
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď je to vírus tak toho sa zbavíš s nejakým ozajstným antivírom, naj je Kaspersky, stiahneš si skúšobnú verziu a vyčistíš počítač. Reinstal určite pomôže. Bsod je na XP asi, aj keď to nepíšeš, stiahni si potrebné ovládače, integruješ do instal cd s nlite a tak to pôjde alebo Vista. Na Viste v recovery treba bootrec /fixboot a bootrec /fixmbr na obnovenie boot record (z install dvd).
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

mohol by si mi to vysvetlit trosku podrobnejsie?dajme tomu ze komp som uz vycistil..mam dvd vista a co teraz..spustim pri starte recocery..netreba to spustit nejake specialne?cez cd abo tak?ja som dal normalne klasicky recovery system...potom si dam prikazovy riadok?a co donho presne napisem?bootrec /fixboot ? alebo?
Napísať odpoveď