Studijny pobyt VB
Studijny pobyt VB
Videla som tu podobnu temu o studijnom pobyte na malte,a preto sa predom ospravedlnujem ak zakladam zbytocnu temu.
Chystam sa na mesiac (august) do Velkej britanie cez Student agency studovat anglinu,presnejsie do Hastingsu.
Chcem sa spytat ci mate podobne skusenosti s takymito pobytmi vo VB?Alebo niekto ine tipy na ine agentury?
Chystam sa na mesiac (august) do Velkej britanie cez Student agency studovat anglinu,presnejsie do Hastingsu.
Chcem sa spytat ci mate podobne skusenosti s takymito pobytmi vo VB?Alebo niekto ine tipy na ine agentury?
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Osobne si nemyslim, ze taketo mesacne pobyty ti nejako pomozu zlepsit Anglictinu. Mesiac je na to malo, na druhej strane aspon uvidis svet a zistis, ako to v UK chodi a ze na Slovenskych skolach sa vyucuje vsetko mozne, len nie Anglictina...Ako skusenost do zivota je to Ok, odporucal by som skor nejaky dlhsi pobyt, najmenej rok.
-
seth82
Darca
Nechcem ta odradzat, ale mesiac je naozaj malo. Na adaptaciu do anglickej spolocnosti potrebujes minimalne tak 2-3 mesiace, hoci v Hastingse hovoria relativne cisto. Predsa len 4 tyzdne nie je skoro nic, ak vezmes do uvahy fakt, ze okrem teba tam bude X ludi zo zahranicia, ktorych Anglictina nebude na bohvieakej urovni, takze jedini ludia, od ktorych sa budete moct ucit, budu vasi tutori, ktori samozrejme nebudu mat dostatok casu na to, aby konverzovali s kazdym denne jednotlivo. Ono ak chces pocut Britsku Anglictinu, tak si zapnes BBC News a je to, pocut ich budes takcitak. Ja osobne by som povedal, ze taketo 'kurzy' su iba lakadlom na peniaze, fakt neverim, ze ti to realne pomoze zlepsit si jazyk. Ja som AJ studoval aj na univerzite na Slovensku (k urovni a celkovemu vyznamu tych rokov stravenych biflenim pravidiel a gramatiky sa ani radsej nejdem vyjadrovat) a ked som sem do UK dosiel, trvalo mi 2-3 mesiace kym som si vobec na 80% zvykol na ich prizvuk, hoci je pravda, ze tu je to troska tvrdsie ako v Hastingse. Mozno uz budem zasahovat pridaleko, ale ak si chces fakt dat zalezat na Anglictine, tak ak mas moznost, tak chod do UK na vymenny rocny pobyt, pripadne na dlhsi, alebo komplet si tu sprav skolu. Ak tu budes 2-3 roky studovat, spravis si medzinarodne certifikaty lavou zadnou a budes mat v ruke ovela viac ako nejaky titul (maturitu) z teorie, ktora je v realite figu platna...Lubo$ by ti mozno pomohol, on tu studuje tusim College...
-
wolodo
Professional
Napriklad ja z anglictiny neviem casy a ziadne nejake prkotinky ohladom nejakeho sklonovania. Anglinu som mal na zakladke 3 roky potom 4 roky pauza (stredna skola) a po skole som sa dostal do irska, a mozem povedat ze co som tuna 5 mesiacov, dokazem sa vykecat z dost veci, chyba mi slovna zasoba ale da sa to zvladnut. Vyuzivam slovicka ktore poznam odvsadial, z hier, z nazvov filmov, z domyslania... pomaha ked pozeras Eng film s dobrymi titulkami. Tak sa da tiez dost pochytit. nemam problem pozret film uz aj bez tituliek. nehovorim ze rozumiem kazdemu slovicku, ale film pochopim a rozumiem vtipkom a danym veciam vo filme tak na 80-90%
Tie 4 tyzdne su naozaj dost malo a toboz ak bude aj s ludmi ktory hovoria rodnou recou tak sa moc nenaucis. Najlepsie byt izolovany a psoliehat sa iba na tu cudzokrajnu rec.
Tie 4 tyzdne su naozaj dost malo a toboz ak bude aj s ludmi ktory hovoria rodnou recou tak sa moc nenaucis. Najlepsie byt izolovany a psoliehat sa iba na tu cudzokrajnu rec.
-
sola
Light Expert
Ja som bola cez SA v Londyne na mesiac, tiez prave koli zlepseniu anglictiny , okrem toho som robila aj skusky na konci. Isla som aj s kamaratkou a nemam sa naco stazovat. Ale tiez zalezi aj dost na tom, na akej urovni su tvoje znalosti jazyka, ale na kurzy beru a zaraduju podla testov, takze podla mna sa to oplati tak ci tak 
-
bolek
Guru
Podľa mňa ti to môže pomôcť, keď sa budeš snažiť a zapájať. Ale aj tak je to dosť málo. Ja som začala mať pocit nejakého zlepšenia a adpatácie asi až tak po skoro dvoch mesiacoch. Po mesiaci keď sa ma pýtali, že či cítim rozdiel, tak skoro vôbec. Slovná zásoba sa na mňa nejaká nalepila, ale len trochu a celkovo lepšie to bolo až neskôr. Ale tak skúsenosť to bude dobrá. A koľko máš rokov?
Uz za rohom mi klope 18nastka,studujem 3 rocnik gympla, a teraz momentalne nemam uz narok aby som sla na rok von, na vyske urcite pojdem... Som na jazykovej znalosti stredne pokrocili.
No a za ten mesiac budem mat do tyzdna 30 hodin anglictiny,myslim ze je to dost v komunikacii s ucitelom. K tomu budem v hostovskej rodine.
//autoeditácia príspevku ( 17 Mar 2009, 20:18 )
Hlavne mi ide o to ze budem pocuvat anglictinu a budem hlavne donutena roypravat, co u nas na hodinach vela ziakom robi problem.
No a za ten mesiac budem mat do tyzdna 30 hodin anglictiny,myslim ze je to dost v komunikacii s ucitelom. K tomu budem v hostovskej rodine.
//autoeditácia príspevku ( 17 Mar 2009, 20:18 )
Hlavne mi ide o to ze budem pocuvat anglictinu a budem hlavne donutena roypravat, co u nas na hodinach vela ziakom robi problem.
-
zuzkazuzka
VIP
Určite ti to pomôže! Jasné, že nemôžeš očakávať, že sa ti prudko zlepší angličtina, ale oťukáš sa, osmelíš, naberieš nové slovíčka z hovorovej angličtiny, spoznáš nových ľudí, osamostatníš sa... Má to len pozitíva.
A na výške sa môžeš vybrať na dlhšie do zahraničia a angličtinu si ešte viac zdokonaliť.
A na výške sa môžeš vybrať na dlhšie do zahraničia a angličtinu si ešte viac zdokonaliť.