prehrievanie notebooku...

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
svabcuk
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

prehrievanie notebooku...

Príspevok od používateľa svabcuk »

Cawte, mal by som k Vam prosbu. V poslednej dobe sa mi strasne prehrieva notebook a teplota procesora je cca od 80 stupnov a viac. Ked pouzivam viac programov tak aj 90 a viac. Moze to byt tym, ze treba vymenit chladic? dik moc
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

tu teplotu ti ukazuje program ?
dokazes na miestach pri procesore udrzat ruku aspon 10 sekund?
robil si daco neobvykle s ntb v poslednej dobe?
svabcuk
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

no 10 sekund ano, nic nejake som nerobil s nim, takze neviem, kde moze byt problem
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tu teplotu ti ukazuje program?

ked tam udrzis 10 sekund ruku na 100% to nebude to nebude viac 50stupnov, takze nemusis sa bat...

ak by to ale velmi vadilo, existuje mnozstvo chladiacich podloziek s ventilatormi, ktore strcis do usb, a na ne polozis ntb,
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Gangy »

iwo1222 trepes absolutne nezmysly. Urcite tam nieje viac ako 50 ak tam udrzi ruku viac ako 10 sec? WTF?!? To by snad musel mat prsty priamo na procesore/doske nie? Co ty vies aka je medzi procesorom a sasi medzera, z coho sasi je, ako je chladena a x dalsich faktorov? Nechapem ako mozes vobec taky zjavny vymysel vypustit z papule, to sa ti raz v noci prisnilo alebo co?

Po druhe, chladiace podlozky? Mas jednu? Zistoval si si o tom nejake sirsie informacie? Ci si len videl v katalogu chladiacu podlozku na notebook tak si si povedal "tak mu poradim nech ju kupi, sak ma horuci notebook nie"? Pretoze ak nema macbook alebo podobne dizajnovany notebook ktory vyuziva cele svoje telo ako primitivny pasivny chladic, ale obycajny notebook ktory ma jeden chladic ktory chladi aj CPU aj GPU a umelohmotnu sasi ktora sa do chladiaceho procesu nijak nezapaja, aj ta najsamlepsia chladiaca podlozka mu urobi rozdiel maximalne 5 stupnov celzia.

Takze nabuduce radsej drz hubu, lebo tieto stada idiotov ktori tu ludom ocakavajucim pomoc ponukaju ich vlastne vymysly a nijak nepodlozene domnienky ma uz zacinaju naozaj srat.

svabcuk pravdepodobne uz mas chladic zaneseny prachom. Kup si v obchode stlaceny vzduch ktorym fukaj dovnutra notebooku (priamo do chladica) v protismere prudu akym za normalnych okolnosti zenie vzduch samotny chladic. Potom zalep lepiacou paskou vsetky mriezky ktore notebooku sluzia na nasavanie vzduchu (zboku, zospodu, hocikde), priloz vysavac k otvoru ktorym chladic vyfukuje teply vzduch a vysavaj. Lepsie to bez porusenia zaruky nevycistis, proces mozes samozrejme parkrat zopakovat ak mas pocit ze tam este nieco ostalo.. A snad ti nemusim pripominat ze notebook musi byt cely cas vypnuty. Pre istotu ho aj odpoj od adaptera a vyber bateriu.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

tiez mam otazku ohladom chladenia...
NB vyuzivam takmer 24 hodin denne na internate ho zapnem v nedelu a vypnem vo stvrtok, medzi tim takmer nonstop hudba, nejake programy win + druhy externy monitor na ktorom bezi telka. cize gradika je asi dost vytazena niekedy zamrzne cely book + ventilator sa rozbehne naplno par minut sa snim neda robit takmer nic potom zase funguje bez problemov ventilator sa vypne. Robi to iba pri zapanutej telke, rozmyslam ci sa nahodou neprehrieva TV karta ktora je inac tiez moc horuca....
Myslite ze chladiaca podlozka pod PC pomoze???
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Jasne mne isli dole teploti o 7° minimalne
Gangy
Darca
Darca

klm16 napísal:tiez mam otazku ohladom chladenia...
NB vyuzivam takmer 24 hodin denne na internate ho zapnem v nedelu a vypnem vo stvrtok, medzi tim takmer nonstop hudba, nejake programy win + druhy externy monitor na ktorom bezi telka. cize gradika je asi dost vytazena niekedy zamrzne cely book + ventilator sa rozbehne naplno par minut sa snim neda robit takmer nic potom zase funguje bez problemov ventilator sa vypne. Robi to iba pri zapanutej telke, rozmyslam ci sa nahodou neprehrieva TV karta ktora je inac tiez moc horuca....
Myslite ze chladiaca podlozka pod PC pomoze???
Viz. moj prispevok vyssie :?: :roll:
Dj-XxX napísal:Jasne mne isli dole teploti o 7° minimalne
Ty si mal uz davno dostat ban ty kreten. Si si tu navymyslal uz take veci ze by si mal zacat pisat knihu.
svabcuk
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Gangy

dik moc, asi pojdem vymenit chladic, to bude asi najlepsie riesenie, fakt dakujem moc za pomoc

//autoeditácia príspevku ( 17 Mar 2009, 19:52 )
Gangy napísal:iwo1222 trepes absolutne nezmysly. Urcite tam nieje viac ako 50 ak tam udrzi ruku viac ako 10 sec? WTF?!? To by snad musel mat prsty priamo na procesore/doske nie? Co ty vies aka je medzi procesorom a sasi medzera, z coho sasi je, ako je chladena a x dalsich faktorov? Nechapem ako mozes vobec taky zjavny vymysel vypustit z papule, to sa ti raz v noci prisnilo alebo co?

Po druhe, chladiace podlozky? Mas jednu? Zistoval si si o tom nejake sirsie informacie? Ci si len videl v katalogu chladiacu podlozku na notebook tak si si povedal "tak mu poradim nech ju kupi, sak ma horuci notebook nie"? Pretoze ak nema macbook alebo podobne dizajnovany notebook ktory vyuziva cele svoje telo ako primitivny pasivny chladic, ale obycajny notebook ktory ma jeden chladic ktory chladi aj CPU aj GPU a umelohmotnu sasi ktora sa do chladiaceho procesu nijak nezapaja, aj ta najsamlepsia chladiaca podlozka mu urobi rozdiel maximalne 5 stupnov celzia.

Takze nabuduce radsej drz hubu, lebo tieto stada idiotov ktori tu ludom ocakavajucim pomoc ponukaju ich vlastne vymysly a nijak nepodlozene domnienky ma uz zacinaju naozaj srat.

svabcuk pravdepodobne uz mas chladic zaneseny prachom. Kup si v obchode stlaceny vzduch ktorym fukaj dovnutra notebooku (priamo do chladica) v protismere prudu akym za normalnych okolnosti zenie vzduch samotny chladic. Potom zalep lepiacou paskou vsetky mriezky ktore notebooku sluzia na nasavanie vzduchu (zboku, zospodu, hocikde), priloz vysavac k otvoru ktorym chladic vyfukuje teply vzduch a vysavaj. Lepsie to bez porusenia zaruky nevycistis, proces mozes samozrejme parkrat zopakovat ak mas pocit ze tam este nieco ostalo.. A snad ti nemusim pripominat ze notebook musi byt cely cas vypnuty. Pre istotu ho aj odpoj od adaptera a vyber bateriu.
Gangy
Darca
Darca

To by som rad vedel ako chces vymenit chladic na notebooku.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

OK Gangy, nejaký 400 ml sprej so stlačeným vzduchom by mi aj mal nejaký čas vydržať, čo? Podľa osobnej skúsenosti vieš teda povedať, že je to účinné? Nie je to iba nejaká sranda, ktorú si kúpiš iba na to, aby si za to vyhodil prachy? Predsa len nestojí najmenej - okolo 10 eur za 1 sprej. Využil by som to iba na to očistenie chladiča procesora od prachu...
Gangy
Darca
Darca

Ja to pouzivam casto na cistenie notebookov a myslim ze pokial nemas doma nejaky kompresor tak inu moznost nemas :D A ano, vydrzi ti to dost dlho ak s tym nebudes plytvat.

A ak s tym chces cistit PC tak tam je nutnost diskutabilna, predsa len si myslim ze taky chladic z procesora mozes predsa zhodit a jednoducho oplachnut vo vode...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No myslel som to samozrejme na notebooku, na desktope na to nepotrebujem žiadne špeciálne prípravky, stačí jemný vysávač a prachovka.
svabcuk
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

v servise, bol som u nich uz, nebude to problem, len som sa chcel opytat, ze ci to fakt bude v tom chladici
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Kym som mal notebook, ktory sa nedal bez nasilia otvorit (Acer :D ) tak mi na na zaneseny chladic pomohlo obycajne fuknutie do neho za behu, kusocky prachu sa uvolnili a ventilator ich vyplul von :) Urcite pomoze aj vysavac.
K chladiacej podlozke - dokaze znizit teplotu az o 10 stupnov, ale naozaj zalezi na tom, ako ma notebook na spodku chladiace otvory (teraz mam taky, co ma spodok dost "deravy" a tam podlozka velmi pomaha a to ani nemam aktivnu) a odporucil by som ju kupit az po tom, ako vycistis chladic a teploty budu stale vysoke, pretoze kupovat podlozku kvoli spine v chladici je dost nezmyselne.
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

GANGY> ooo, ty vsemocny a najmudrejsi spomedzi nas,
ked sa ti nepaci co som napisal, tak na to jednoducho nereaguj, vsak to poznas "1000 kucharov - 1000 prazenic" kazdy ma iny nazor na vec, ja som poradil iba moju skusenost, ktora mi dost pomohla....
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

iwo1222: ked trepes blbosti neda sa nato nezareagovat :wink:
Bea
Novice
Novice

Prehrievanie

Príspevok od používateľa Bea »

Ahoj,
mohli by ste mi prosim Vás pomôct? Mám NB ACER Extensa 5230, má asi rok. Ide o to, že zhruba každé 3 minúty sa zapína ventilátor. Všetko bolo fajn až kým na ňom môj priateľ nezačal hrať jenu online hru (Atlantika). Tvrdí, že to s tým nemá nič spoločné, ale ...neviem no. Veľmi sa mi nezdá. Má pravdu? Naozaj to nemá nič s tým spoločné a môj NB má problém niekde inde? A ak tak, kde?
Ďakujem.
Napísať odpoveď