ktory zdroj???

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kele
Light Expert
Light Expert

ktory zdroj???

Príspevok od používateľa kele »

Caute
Mam dilemu ktory zdroj by bolo najlepsie zobrat.
Enermax Pro425 82+
alebo
Corsair VX 450

Je to k zostave:
Intel Core 2 Duo E8400 (oc 3.8Ghz)
Nvidia GeForce 9800GT (docasne pojde tam min. GTS 250)
2x2GB ram Patriot Cl 4-4-4-12 800Mhz
ASUS P5N-D
2x HDD
1xCDRom
3x FAN

Chcem aby vydrzal aj do buducnosti, na tuto zostavu co mam teraz su vhodne obydva lenze corsair ma vyssi vykon, Enermax vssiu ucinnost, Enermax je tichsi ako corsair (nacom mi az tak nezalezi) dalsia nevyhoda je Sata konektory u Enermax su na jednej vetve, a kable ma dost kratke oproti corsair, Enermax ma 1x 6pin, 1x 6+2pin. Sprislsenstvom je to priblizne narovnako aj dizajnovo sa mi pacia obydva, tak ktory z nich?
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Sám si si vymenoval klady a zápory jednotlivých zdrojov.. a teraz sám sa musíš rozhodnúť, čo je pre Teba prednejšie. Nech kúpiš Enermax alebo Corsair.. chybu neurobíš ani jednou voľbou.. rozhodujú už iba spomínané detaily.

Ja mám len dve pripomienky.. ak to chceš do budúcnosti, tak by si mal možno porozmýšľať o zdroji nad 500W. Predpokladám, že ak niekto niečo kupuje do budúcnosti, v budúcnosti plánuje robiť upgrade kompu s tým, že zdroj mu ostane. Ak by si v súčasnej zostave vymenil napr. grafiku za GTX285 a pretaktoval ju, zdroj s výkonom 425W/450W by fungoval s odretými ušami..

A ešte jedna poznámka.. nové Pro/Modu verzie od Enermaxu už majú podľa mňa dostatočne dlhé káble.. do midtoweru budú postačujúce.. príliš dlhé káble tiež nie sú najlepšie, bo iba zavadzajú.. všetko však závisí od Tvojich požiadaviek.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja osobne viac dôverujem značke Enermax (čo do kvality), ten Corsair vyrába Seasonic, s ktorým ale moc skúseností nemám...

Myslím, že u teba môže rozhodovať práve počet vetiev a konektorov, keďže najlepšie vieš, aké potrebuješ. Inak ten Corsair má len jedno napájanie pre grafickú kartu. Čo sa týka kondenzátorov, oba majú "100% japonské", takže tam moc rozdiel nie je. Ja osobne by som zobral Enermax, keďže redukcií na napájanie mám dosť.

Čo sa wattáže týka, 425W ti bohato stačí - tvoj komp viac ako 200-250W brať nebude ani pri plnej záťaži (testoval som príkon 2 nových zostáv s Thermaltake zdrojom s ukazovateľom príkonu). Nestačilo by ti v prípade, že kúpiš 400W šmejd, ktorý dí ledva tých 200W.
brm
Darca
Darca

whisper.. súčasná max. spotreba sa mu bude blížiť 300W.. (vychádzam z vlastných skúseností).. a ak kúpi pažravejšiu grafiku, pôjde to ešte vyššie (opäť vlastné skúsenosti).

Samozrejme ak tou budúcnosťou myslel, že 5 rokov nekúpi do kompu nič pažravejšie, tak potom budú oba zdroje postačovať aj do budúcnosti, budú fungovať aj 5 rokov..

;)

Seasonic patrí medzi špičkových výrobcov zdrojov.. tu by som sa určite nebál.. práveže niektorí si kupujú tieto Corsairky hlavne kvôli Seasonicu. Na jednom fóre bol zoznam Corsairov s ich originálnymi výrobcami:

VX450: SeaSonic
VX550: Well Technology
TX650: SeaSonic
TX750: Well Technology
HX520: SeaSonic
HX620: SeaSonic
HX1000: Well Technology
kele
Light Expert
Light Expert

Ja viem ze momentalnu zostavu mi utiahne bez problemov.
Dokonca som cital ze utiahol 4870 CF niake 4 jadro od intel+4GB ram, dalej som sa docital ze robili test a utiahol im zostavu C2Q 9650, GTX 280, 2BM DDR3, Doska niaka high end od asus.Enermax 425 to tahal, Robili tam test na Corsair 650, Enermax Modu525, Enermax pro425 a ten enermax to v poho potiahol vo full load, bolo to recenzovane na PC.sk alebo na pretaktovanie.sk, alebo exrtahardware.cz neviem presne kde uz....
A este k tomu Enermax je lacnejsi v tom shope od kial ho chcem objednavat.... vid link:
http://madworld.sk/pcshop/index.php?p=4 ... 425w&c=150
vs corsair
http://madworld.sk/pcshop/index.php?p=2 ... x450&c=152
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Tak ber Enermax :wink: . Ale porozmýšľaj o tej 525W aby si neskôr neľutoval.
brm
Darca
Darca

Skúsil som googliť tú Tvoju recenziu, ale našiel som akurát toto:
http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=26275

btw.. Q9650 + GTX280 na 425W/450W je reálne, pokiaľ nebudeš taktovať..... a máš dobrú klímu v izbe..
kele
Light Expert
Light Expert

V izbe mam okolo 20C +-3 leto zima, keby mam take 4 adro tak naco by som taktoval a k tej GPU taktiez zbytocne taktovat :D ok zoberem enermax rozmyslal som aj ja nad 525W verziov ale mam obmedzeny rozpocet. A este ako zistim ci je na madworlde ten zdroj skladom? alebo ma budu informovat mailom?
brm
Darca
Darca

Dnes také štvorjadro by samozrejme stačilo.. ale o dva roky bude stačiť iba pretaktované......

Klímou som narážal na zahrievanie zdroja.. ;)
kele
Light Expert
Light Expert

Lenze za take 2 roky budeme niekde inde co sa tyka vyrobneho procesu a taktiez spotreby aspon si myslim :D
A tomu zo zahrievanim zdroja som pochopil :)
Ked teraz mam NONAME 400W zdroj ktory bol v povodnej zostave nasledovnej:
Intel Pentium D 820 2.8Ghz
2x512MB ram
Nvidia 7600GS pcie
MB Intel 945PLRN
ten pentium D zral urcite dost....

//autoeditácia príspevku ( 17 Mar 2009, 14:56 )
Lenze za take 2 roky budeme niekde inde co sa tyka vyrobneho procesu a taktiez spotreby aspon si myslim :D
A tomu zo zahrievanim zdroja som pochopil :)
Ked teraz mam NONAME 400W zdroj ktory bol v povodnej zostave nasledovnej:
Intel Pentium D 820 2.8Ghz
2x512MB ram
Nvidia 7600GS pcie
MB Intel 945PLRN
ten pentium D zral urcite dost....
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mas obmedzeny rozpocet, ides setrit na niecom, co ti drzi stabilitu celeho PC
brm
Darca
Darca

kele napísal:Lenze za take 2 roky budeme niekde inde co sa tyka vyrobneho procesu a taktiez spotreby aspon si myslim :D
jj.. možno už nebudú stačiť ani 1kW zdroje.. ;)
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

no jasne sak uz teraz si kopa blaznov kupuje 700w zdroje na zostavu ktora zere max 300 na plnej zatazi....

450w by bolo u teba najbezpecnejsie optimum, 425 tiez nebude problem... pokial nemas penaz nemusis sa bat...

ps: som zvedavy preco by o dva, ci aj styri roky taktoval stvorjadro.... :roll:

ps2: hovorite o zdroji ako keby to bozstvo celeho pocitaca, ked mas zdroj ktory vladze tak vladze, nic na tom neni a zbytocne je donho hadzat tazke tisice ked nezije v izbe do ktorej mu buchaju blesky a spontanne sa mu vyhadzuju poistky.
kele
Light Expert
Light Expert

Brm ale ten prsipevok som myslel ako ze by sa mala spotreba znizovat :D novy vyrobny proces atd a vacsi vykon. Tym padom by mi mohol 425W zdroj tacit pomerne dlho mid-end by mal podla mna mat taku spotrebu jak teraz alebo este mensiu o 2-3roky ale mozno sa mylim:P
Napísať odpoveď