... dakujem vsetkym, co si to precitali az do konca a este vopred dakujem za kazdu jednu radu
Spravne stravovanie po chorobe+ treningovy plan pre zaciatok
Spravne stravovanie po chorobe+ treningovy plan pre zaciatok
Caute, takze mam taky problem. Hraval som dlhe roky futbal,behal na roznych atletickych sutaziach, no proste bol som stale v pohybe. Ale minuly rok v septembri som zacal mat zdravotne problemy, z ktorych som sa do dnesneho dna uplne nedostal, cize som musel prestat uplne so sportom (zo dna na den), uz vyse polroka som nic nerobil. Ide o to, ze ked som zacal mat tie problemy, tak som schudol za 1-2 tyzdne 8-10 kg. Ktore som zacal potom postupom casu naberat a dnes uz vazim aj o 2 kg viac nez pred tym nez to vsetko u mna zacalo. Ale najhorsie, ze som tu vahu zacal naberat z roznych sladkosti a pod. (co mi vyrazne „zdeformovalo“ postavu) a teraz mam navyse z toho rozne traviace problemy, pretoze sa absolutne zle stravujem. Teda nejako nehladim na to co by mi mohlo skodit a co nie. Preto by som sa vas tu rad spytal, ze ako sa spravne v takomto pripade stravovat? Mal by som zacat drzat nejaku dietu? Ktore potraviny by som mal vynechat a ktore navyse viac zaradit do svojho jedalnicka?..... A druha otazka, chcem zacat znova so sportom, len kedze som uz vyse polroka nic nerobil, tak neviem ako spravne zacat. Kondicka je na bode mrazu. Tak by som chcel vediet ci treba najskor zacat len tak behat, alebo zacat prve dni len so strecinkovymi cvikmi, popripade keby mi mohol niekto spravit nejaky treningovy plan. A ake cviky zvolit na formovanie postavy...
... dakujem vsetkym, co si to precitali az do konca a este vopred dakujem za kazdu jednu radu
Tak zacni najprv z nejakymi dlhsimi prechadzkami po pobediach, pre mna za mna ak zvladas, tak aj 10km... zacni chodit po schodoch ne vytahom, aby si sa dostal do akeho takeho pohybu... popri tom skusaj len nejake light strecingy, aby si sa rozhybal, ponatahoval svaly a tak.... no neviem aky si mal zdravotny problem, ale ak mozes, tak zacni potom pomali behavat, nejake svihadlo, a ak chces robit nieco z postavou tak popri tom rob cviky z vlasnou vahou, na zaciatok nejake kliky, skracovacky a tak, po case uz aj posilka, najprv lahsie vahy a tak... a co sa tyka stravovania, neviem ako az na tom si, ziadnu brutalnu dietu si zo zaciatku nedavaj, skus jest viac ovocia, mlieka, jogurty, vlocky a tak... proste klasika, myslim ze v tvojej situacii netreba ziadne brutalne vysadzovanie nejakej zlozky potravy, ci uz masa alebo tak...