objednavka cez internet, dovoz zo zahranicia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
inkognitto
Star
Star

objednavka cez internet, dovoz zo zahranicia

Príspevok od používateľa inkognitto »

Ahojte, rad by som sa informoval, ci ste nahodou niekto neobjednaval tovar zo zahranicia cez internet. Mam par dotazov a nejako som sa nedopatral k odpovedi, preto by som rad vediet nejake skusenosti z praxe. Takze ide o tovar, ktory sa predava aj na SVK, lenze cez net to mam za menej ako polovicu nasej ceny. Dalsi hacik, je, ze dany tovar je kolkovany (alkohol, cigarety,...)
Moja otazka znie:
1. ked mi to pride ako balik, som podla zakona povinny za to zaplatit clo, alebo nieco podobne (docital som sa ze len ked je to drahsie ako 175€).
Respektive, hociaky iny poplatok, nevem co v tej nasej roztomilej krajinke mame.
2. keby mi to nasiel nejaky npr. policajt bez kolku, mohol by z toho byt problem ?
THX.
Schyl2o
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

Neviem, ako je to s clom, ale kolok to musi mat, ak nema, mozu ti to zabavit
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

a je nato aj nejaky limit iba zopar kusov si možeš kupiť teda ak kceš nejake kvalitne vinko alebo nejaky iny alkohol tak ok ale v nejakom velkom počte ti to zabavia ................nvm ako je to z netom ale viem že cez hranice si možeš preniesť iba 2baličky cigariet denne
inkognitto
Star
Star

no a ked to pride balikom, tak mi to nebude nikto rontgenovat alebo otvarat alebo nevem co. No a ked mi najdu, nech zabavia, ked je to vsetko :D:D, hlavne nech nemam nijake problemy, zapisy a tak.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

colnik ked ma podozrenie tak ti to tam može otvoriť ti te cigarety može aj polamať a potrhať samozrejme ak nepríde na nič protizakoné tak ti nahradia škodu aspon myslim
inkognitto
Star
Star

ale ja to nejdem prevazat osobne. To pojde ako balik vramci Europy.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

ved ok ale aj tak to pojde cez kontrolu aspon myslim alebo to asi iba ked je to z USA nvm to isto skus google
Napísať odpoveď