Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

mastermind
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mastermind »

Linkman napísal:mno tak som vytušil že Boh je len kopa teórie ale žiadne fotky. Tie čo su v Biblii obrazky tak to neberem za dôkaz.
tie obrazky v biblii? myslis tie co nakreslil nejaky ilustrator? nedaj sa vysmiat.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

laurinka napísal:nemyslim si ze existuju ludia potrebuju v nieco verit tak veria mozno kazdy v nieco ine ja verim ze ma ovplxvnuje niaka vyssia moc a tak a riadim sa intuiciou a verim v osud ale to jw moj nazor ja neverim v boha
nevies sa normalne vyjadrovat alebo co?
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

masterrr napísal: nevies sa normalne vyjadrovat alebo co?
co na tom vidis nenormalneho? Ved sa uplne normalne vyjadrila.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

"nemyslim si ze existuju ludia potrebuju v nieco verit..." + zvysok

hovno normalne :!:

takto sa vyjadruje blbe decko alebo este slovensky madar mozno.
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

masterrr napísal:"nemyslim si ze existuju ludia potrebuju v nieco verit..." + zvysok

hovno normalne :!:

takto sa vyjadruje blbe decko alebo este slovensky madar mozno.
ty sa zase vyjadrujes ako Slota. :!:
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

Les napísal: ty sa zase vyjadrujes ako Slota. :!:
co mas proti Slotovi? :twisted:
laurinka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa laurinka »

no tak prepac ze som tam zabudla dat ktori, deb,,, to si vzdy takyto agresivny?chod sa liecit :evil:
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drakeman »

laurinka napísal:no tak prepac ze som tam zabudla dat ktori, deb,,, to si vzdy takyto agresivny?chod sa liecit :evil:
to bolo mne alebo masterrr-ovi
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

myslim ze mne :wink:
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ivko »

Boh nieje filozoficky vyplod ale religionisticky. Nemyslim si ze existuje lebo zatial na to nemam ani jeden racionalny dovod. Ja si nikoho vymyslat nepotrebujem aby som mohol mat oporu.
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Komo napísal:Ja som krestan-katolik..
Osobne verim v Boha aj to ze Jezis tu bol a ze este pride, ale ABSOLUTNE nedoverujem cirkvi.
Je to na moj vkus az velka aglomeracia.
Sorry ale ak neuznavas katolicku cirkev nemozes byt katolikom, si len krestan
Ivko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

maiso napísal:Cirkev-najstarsia mafia na svete !!!
100% pravda
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa programator »

Ja verim v Boha, aj v Ježiša Krista, aj v Ducha Svätého, som znovuzrodeny krestan a nehanbim sa za to !!!
Boh je jediny a skutocny pravy Boh, ktory stvoril Zem, zvierata aj ludi na svoj obraz (a nie ziadna darwinova teoria)... Jezisa Krista dal na Zem preto, aby sme my mohli byt spaseny, aby sme mohli mat odpustene hriechy. On nevinny vysel na krizi za nas, aby sme my nemuseli, aby sme my mali vecny zivot.. Boh ma s kazdym jednym clovekom na tejto Zemi svoj plan, aby ho uskutocnil, ked clovek v neho uveri.Boh existuje, ci niekto v neho veri, ci nie.... nic to na tom nezmeni ze existuje.
A to co tu niektory pisali o duchoch, tak to su demoni, ktory takisto existuju ako Boh... existuje aj Satan (Diabol), ktory prisiel na to aby zabijal, nicil, kradol... Ale Jezsi Kristus, ktory zomrel, a na treti den bol vzkrieseny z mrtvych je silnejsi ako satan.... Aj ked niekto povie, ze neveri v Boha, to znamena, ze patri Satanovi. Boh prisiel na to, aby cloveka vykupil s pod nadlvady Satana, a aby dal cloveku vecny zivot.Lebo existuje aj nebo aj peklo. a podla toho ci clovek uveril v Boha ,ci sa dal pokrstit vo vode, a ci cinil boziu volu na tejto zemi sa rozhodne ci pojde do neba a pekla... A v nebi je radost, v pekle je plac a skripanie zubami... z pekla ani z neba sa neda nejako dostat. Boh cini aj zazraky, napr. uzdravenia z rakoviny, uzdravenie bolesti, ludia stavaju z vozikov, otvaraju sa im oci atd... ale boh je boh spravodlivy a je boh sudu. Aj tato Zem zanikne, pretoze je plna nepravosi a hriechu... a hriech vyposobi smrt. pretoze na pociatku bol stvoreny adam a eva a mali obrovske spolocenstvo s bohom, ale ako prisiel hriech na Zem skrze zhresenie, tak sa spolcenstvo s Bohom postupne oddialovalo,a doslo to az do dneska... Teraz je este cas milosti, ked boh dava ludom milost aby sa obratili, aby zanechali vsetky svoje hriechy, a aby sa napravili a hladali boha celym svojim srdcom... ale ked sa na Zemi rozmnozi hriech, pride bozi sud na tuto zem a potom postupne zanikne (ak mate bibliu, tak si precitajte Zjavenie Jána - to je na posledna cast biblie). Tam sa pise ako satan znici zem, a niektore veci sa aj uz uskutocnili, co su tam napisane. Ani vlna Tsunami nie je len takou nahodou... Ak sa chcete dozvediet nieco viac o Bohu , tak si pozrite stranku

Kód: Vybrať všetko

www.milost.sk
a tam mozete aj mailovat a pytat sa...
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Ivko napísal: 100% pravda
Aj ked verim v istu vyssiu silu (niekto to nazve Boh, niekto osud, niekto Jahve, niekto... -> stale je to to iste len nierne modifikovane :) ), od Cirkvi sa d i s t a n c u j e m. Dlhe roky mi v kostole do hlavy tlacili farari kaleraby, ale s tym je uz par rokov u mna definitivny koniec... :wink:
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

tomexx napísal: Aj ked verim v istu vyssiu silu (niekto to nazve Boh, niekto osud, niekto Jahve, niekto... -> stale je to to iste len nierne modifikovane :) ), od Cirkvi sa d i s t a n c u j e m. Dlhe roky mi v kostole do hlavy tlacili farari kaleraby, ale s tym je uz par rokov u mna definitivny koniec... :wink:
To mas pravdu, ver tomu, ze farari ta nikdy neprivedu k Bohu iba jediny zivy Jezis Kristus, a nie nejaky 100 rocny zoschnuty dedko...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

programator to tsunami sposobil Boh?

ma dobry vyber oblasti :)
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

masterrr napísal:programator to tsunami sposobil Boh?

ma dobry vyber oblasti :)
Ja by som povedal, ze s tym Boh nic nema. Ten sa moze akurat tak s prekrizenymi rukami prizerat, co sa tu deje. Zemetrasenia, sopky a ine su podla mna len sposoby akymi sa Zem snazi udrzat rovnovahu. Inymi slovami, robi ocistu.
programator
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

q-parser napísal: Ja by som povedal, ze s tym Boh nic nema. Ten sa moze akurat tak s prekrizenymi rukami prizerat, co sa tu deje. Zemetrasenia, sopky a ine su podla mna len sposoby akymi sa Zem snazi udrzat rovnovahu. Inymi slovami, robi ocistu.
to mas asi nieco podobne ako ked bola potopa na celom svete, ibaze toto bolo omnoho slabsie... ale tazko povedat asi to nebol boh ktory to dal...
q-parser
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

Ja si myslim, ze Zem je ziva bytost na inej urovni bytia, ktora sa, ako kazda ina, brani, ked jej niekto ublizuje. Ako trest Bozi mi to pripada troska pritiahnute za vlasy, ked mame slobodnu volu. Sam Boh nemoze toto porusit.
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

Vraví sa, že sme na obraz Boží. Pomôž si sám aj boh ti pomôže.
Z tohto usudzujem, sme si každý sami sebe Bohom - Bohom nad svojím vlastným svetom
Napísať odpoveď