eee pc vs minibook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

eee pc vs minibook

Príspevok od používateľa Zaxman »

takže pokukujem na ebay po nejakom malo notebooku alebo eee pc no proste pozeral som že sa tam da najsť do 100euro nejaka taka mala hračka kcel by som to na net bolo by fajn keby to malo wifi kedže unas v meste mame wifi pripojenie tak neuškodi pri čakani na buss sa trochu pohrať na nete .....ine požiadavky nemám teda no nech to má DVD romku aj s CD romkou nech možem aj ten filmik pozreť a možno nejake autička sem tam zahrať ale to nejake stare NFS zo slabou grafikou ale hlavne ide o net a hardisk nvm no aspon 2OGB tak a moja ootazka znie čo skorej kupiť to eee pc alebo nejaky minibook alebo čo bolo by fajn keby ste dali nejaky link a ja by som ten typ toho booku už hodil do ebaya a niečo sa už nájde dufam ,,,,dik vopred
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

rad by som videl, co si nasiel za tych 100€.... ale podla tvojich poziadaviek sotva nieco najdes
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

chod na ebay ja som konkretne hladal na anglickom a daj si hladať eee pc to je prve čo ma napadlo a najde ti ich za tu cenu minimalne 5 a to som nepozeral všetko iba zopar stranok
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

eee pokial viem tak nema cd ani dvd romku
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

tak potom asi nejaky minibook
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Zaxman napísal:chod na ebay ja som konkretne hladal na anglickom a daj si hladať eee pc to je prve čo ma napadlo a najde ti ich za tu cenu minimalne 5 a to som nepozeral všetko iba zopar stranok
Ty asi nechapes ze na ebayi prebiehaju drazby. Takze na konci to bude "trocha" viac ako 3000 :roll:
Reanimated
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Reanimated »

Ja osobne mam eee PC 901, verzia s 12 GB SSD

Pozitiva:
Bateria ma vydrz do 6 hodin, so zaputym wifi a BT je to okolo 3 hodin
Mobilita: je lahky (cca 1 kg), dodavany so sleevom, cize nezabera ani vela miesta
Pripojitelnost:
Ma to najnovsiu radu wifi adapterov, cize pripojit sa na wifi siet nie je problem

Negativa:
Klavesnica: klavensica je sice plnohodnotna, avsak je v pomere k standardu na 92% velkosti, cize pisanie dlhsich textov a pod. si vyzaduje zvyk. To vsak je pri kazdom novom PC a je to otazka max niekolkych dni

Ulozna kapacita:
Ja mam konkretne 12 GB disk, avsak mal som zaujem o SSD, cize som sa vopred pripravil na to, ze budem musiet setrit s miestom.
eee PC je vsak dodavany aj s kalsickymi HDD, vo velkosti tusim od 120 GB, cize ak by sa ti nepozdvalo malo miesta, tak je aj taka moznost. Navyse eee PC disponuje citackou kariet, cize pre dosiahnutie tvojich 20 GB staci dokupit SD kartu a mas po problemoch.

Absencia DVD rom:
Dost ludi mi vycitalo, ze som presiel na model bez mechaniky, ale externaDVD- romka sa da zakupit uz kdekolvek. Uz som robil aj system restore z USB, navodov na pouzitei ee PC je na net fura, kedze je to dost popularny model od asusu.

Kazdopadne som s nim spokojny. eee PC je vyhodny pre ludi ktory potrebuju pracovat "v terene", realnu pracu si mozu kedykolvek doniest domov a urobit ju na desktope (s USB portami a citackou kariet sa da cokolvek rychlo preniest na ine stroje). S tymto drobcekom hram hry, surfujem, pozeram filmy, proste da sa to plnohodnotne vyuzit, zalezi len na tebe ako sa do toho pustis.

K minibooku - cenove relacie su podstatne vyssie. Ak chces nieco malicke, s DVD romkou, solidnym diskom atd. (bolo by fajn keby si specifikoval blizsie co naozaj chces, na co to chces vyuzit atd.), tak by som sa na tvojom mieste obzrel po niecom s monitorom okolo 11-13", uz aj na Slovesnku posobia firmy, ktore su za dobru cenu ochotne poskytnut subnotebook so vsetkym co treba. Ci uz nove alebo repasovane. Tak asi tolko odo mna...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Ty asi nechapes ze na ebayi prebiehaju drazby. Takze na konci to bude "trocha" viac ako 3000 :roll:
ano ale ked je tam tlačiť buy a vedla toho cena 100 libier tak je to podla mna kupiť hned nie dať ponuku na dražbu

no kcem to viac menej využivať na filmy na surfovanie po nete ale preto kcem niečo male nech to hodim do tašky medzi knihy pretože ked ste hodinu na zastavke a čakate na buss lebo tak mi teraz bohuzial vychadzaju hodiny v škole že proste iny buss mi nejde tak sa to zide aj do školy zobrať ......na písanie nejakých dlhých textov mám PC no a kcem tam dať možno aj nejaku hru ale to nejake ako som písal stare nfs abo ine autička a wifi kcem tiež ako som už písal ked som v meste možem sa pripojit a surfovať lepšie ako niekde sedieť pri káve a hodinu čakať na buss ked nemate ani ským kolko krat kecnuť
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no co ty ces sa navzajom vylucuje. ako bolo spominane ziadne eee alebo ostatne netbooky nemaju DVD/CD rom akurat tak citacku kariet jedine k ASUS N10 sa dodava externa DVD romka cez USB. Takze automaticky musime brat daky minibook to je napr toshiba rada U400 alebo M800 kde sice mas romku ale zasa rapidne klesa bateria voci netbookom.Ked sa chces hrat tak to je tez take selijake na minibooku mozno este hej ale na netbooku si to neviem uplne predstavit na tej klavesnici i ked daky ujo pisal ze rozbehol GTA SA na EEE 1000h ale neviem si to uplne predstavit.
Taktiez 20GB disk je ale to su SSD de zabera takmer polovicu operacny system.
Takze ty skor kukaj po starsich HP 13" ktore lae velmi tazko zozenies brat jedno ma povodna cena bola 120 000sk (rok 2001) on zanho dal dakych 8 fici v pohode akurat ze pokazil sa ventilator a uz rok ho zhana ale neuspesne.
Ale ja by som zobral na tvojom mieste dake EEErady 1000 kde su 120GB disky filmy natahas nanho taktiez naripujes CDcka na hry mas tam daku 95% klavesnicu je to male skladne a pri hustej zatazi to tie 3 hodinky da. Co sa tyka Ebuy a 100€ tak to bude bud utopene na nahradne dielce abo podobna chyba pripadne to bude ta najzakladnejsia 901 ktoru ale napr aj v ageme maju za dakych 190€ci tak dako

EDIT///
ocuj hod mi nato link ja som ted dal ze iba buy it now (kup hned) a vsetko nad 170€ co je pod 150€ to je vsetko prislusenstvo
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Runes:
http://cgi.ebay.co.uk/Acer-Aspire-One-A ... 240%3A1318

...isto lepsie ako ASS US, aspon co sa tyka vykonu a cena je celkom ok...

//ech, ten link...no tak asi jednoduchsie cez item number: 110368164092
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

seth82 napísal:Runes:
http://cgi.ebay.co.uk/Acer-Aspire-One-A ... 240%3A1318

...isto lepsie ako ASS US, aspon co sa tyka vykonu a cena je celkom ok...

//ech, ten link...no tak asi jednoduchsie cez item number: 110368164092
:-D si ma pobavil ze lepsi cosa tyka vykonu sak jak eee tak henten acer maju ten isty procesor intel atom 270 a tu istu ramku akurat ze ten acer mal len 8GB disk a linuxa. Btw ked das do googlu tak ten netbook saakonovy predava za cca 180libier a hentam hopredali za 130 takze az take vyhodne to nevidim ;-)

edit// no ok konkretne henten ako novy stal 204 libier co som nasiel len prichadzas o zaruku kedze nemas doklad o nakupe ale to je jedno

http://www.alza.sk/acer-aspire-one-d108412.htm

furt si myslim ze ty potrebujes eee rady 1000
Napísať odpoveď