Help... zmizla plocha atď.
-
Pantagruel
Star
Help... zmizla plocha atď.
Zdravím,
mám menší problém - do*ebal sa PC - zapnem, vyhodí mi to nejakú chybu s FrontPage (pritom FrontPage nepoužívam, možno ho mám nainštalovaný ale niesom si istý). Potom kliknem na zavrieť. Potom sa objaví ďalšia chyba - s Google Translatorom... Keď dám "neodoslať správu o chybe" tak mi ostane iba pozadie a žiadne ikonky ani nič, proste prááázdno...
Po niekoľkých reštartoch sa mi ale nejako vďaka tým chybám podarilo preklikať do nejakého centra pomoci a cez to centrum som sa dostal na ich oficiálnu webovú stránku, takže sa mi podarilo otvoriť Mozillu a vďaka tomu sem teraz píšem...
Mám teda iba zapnutý net a okrem toho nič, plocha je úplne prázdna... Neviem kde je chyba, v poslednej dobe som mal problémy s malwarom tak možno preto.
Napadlo ma že by sa to možno dalo riešiť cez CTRL + ALT + DELETE a Procesy, ale nechcem to ešte viac pokaziť....
Prosím pomoc, rýchlo, ďakujem !
mám menší problém - do*ebal sa PC - zapnem, vyhodí mi to nejakú chybu s FrontPage (pritom FrontPage nepoužívam, možno ho mám nainštalovaný ale niesom si istý). Potom kliknem na zavrieť. Potom sa objaví ďalšia chyba - s Google Translatorom... Keď dám "neodoslať správu o chybe" tak mi ostane iba pozadie a žiadne ikonky ani nič, proste prááázdno...
Po niekoľkých reštartoch sa mi ale nejako vďaka tým chybám podarilo preklikať do nejakého centra pomoci a cez to centrum som sa dostal na ich oficiálnu webovú stránku, takže sa mi podarilo otvoriť Mozillu a vďaka tomu sem teraz píšem...
Mám teda iba zapnutý net a okrem toho nič, plocha je úplne prázdna... Neviem kde je chyba, v poslednej dobe som mal problémy s malwarom tak možno preto.
Napadlo ma že by sa to možno dalo riešiť cez CTRL + ALT + DELETE a Procesy, ale nechcem to ešte viac pokaziť....
Prosím pomoc, rýchlo, ďakujem !
Myslim, ze si si aj sam odpovedal. Je celkom mozne, ze prave ten malware a napadnute subory sposobili toto. Podla mojho nazoru ti zostava bud obnova systemu, ak to nemas vypnute alebo preinstalovat pomocou cd. Myslim tym, nie format celeho disku ci particie a nanovo vsetko, len preinstalovat. Neviem, ako sa presne ta moznost vola. S ctrl+alt+del nic nepokazis, nikdy, jedine tak mozes vypnut procesy. Co moze sposobit maximalne restart systemu. Stlac tu kombinaciu a daj spustit proces explorer.exe . Aspon ti nabehne "plocha", co vsak problem neriesi samozrejme.
-
Pantagruel
Star
Ved skus restart a pochopisPantagruel napísal:Wow, explorer.exeDíky moc, nepoznal som to, teraz to funguje
Normálne sa spustili všetky programy čo sa mi spúšťajú pri štarte a zjavila sa hláška "Činnosť systému sa obnovila po vážnej chybe" ...
Prečo to nič nerieši? Všetko vyzerá v pohode... Teraz pustím Search and Destroy a uvidíme
Díky,
K+.
-
Pantagruel
Star
No tak potom to spravím zas 
Idem nájsť alternatívu k Search and Destroy lebo akosi mi nefunguje... A teoreticky keď to svinstvo zmažem tak bude fungovať normálne nie?
//autoeditácia príspevku ( 19 Mar 2009, 18:56 )
No nainštaloval som ad-aware, všetku háveď zmazal, reštartoval a zas...
Neviem čo mám robiť, skúsim ešte nejakú alternatívu... omg
Idem nájsť alternatívu k Search and Destroy lebo akosi mi nefunguje... A teoreticky keď to svinstvo zmažem tak bude fungovať normálne nie?
//autoeditácia príspevku ( 19 Mar 2009, 18:56 )
No nainštaloval som ad-aware, všetku háveď zmazal, reštartoval a zas...
Neviem čo mám robiť, skúsim ešte nejakú alternatívu... omg
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Skus Spyware Doctor. Vsetko ale spustaj samozrejme v Safe Mode (F8 pri bootovani), ak by si nahodou nevedel.
A ak ani to nepomoze, tu je fantasticky clanok, navod, ako to spravit:
http://www.michaelhorowitz.com/removespyware.html
A ak ani to nepomoze, tu je fantasticky clanok, navod, ako to spravit:
http://www.michaelhorowitz.com/removespyware.html
-
Pantagruel
Star
-
Pantagruel
Star