Kompletne vycistenie HDD.

Informácie o software, ankety...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Kompletne vycistenie HDD.

Príspevok od používateľa p4ra »

Nedavno som si zakupil kompletne novy stroj a ten starsi by som chcel predat, a keby sa nepodarilo za nejake rozumne peniaze, tak by som ho daroval nemocnici alebo nejakej skole - to je jedno. Za tymto ucelom by som rad moje disky zbavil vsetkych udajov, kt. sa za tie roky nazbierali. Obycajny, ani tvrdy format viem, ze nepomoze, tak preto sa obraciam s touto otazkou na vas skor, ako sa pre nejaky soft rozhodnem, lebo uz som si na Google par tipov nasiel.

Mate osobne nejake skusenosti s nejakym software?

O blbosti typu daj to do mikrovlnky, priloz magnety atd. nestojim. Dovod je napisany vyssie.

Vdaka za tipy.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Toto je to prave orechove, nic viac nepotrebujes: http://www.dban.org/ Len strpenie v zavislosti na zvolenej metode. Napalit na cd, floppy, usb a spustit, vybrat metodu a len cakat. Pozri dokumentaciu pre lepsiu orientaciu a najvhodnejsiu metodu.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ano, presne taketo nieco som hladal. Dakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Do Googlu si hod slovo WIPE, to je to co potrebujes, cize spravit wipe format alebo nieco podobne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

hojko, blazne. :) Ja uz som to hladal, citaj vyssie, len som potreboval niekoho s praktickymi skusenostami.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

hojko napísal:Do Googlu si hod slovo WIPE, to je to co potrebujes, cize spravit wipe format alebo nieco podobne.
Ten nastroj, co som uviedol ponuka rozne metody prepisu nahodnymi datami niekolkokrat po sebe. Obnovenie je tam nemozne ani v profesionalnych spolocnostiach zaoberajucich sa touto problematikou. A vzhladom aj na toto: http://www.dban.org/node/5 je to dostatocny dovod na pouzitie.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

pato83: Nepozeral som tvoj odkaz, len som uviedol, ze by mal postacit wipe format, ktory prepise disk nahodnymi udajmi, dokonca niekolkokrat a teda by uz nemala byt mozna obnova.
syky
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa syky »

Ďakujem každému a Hojko bolo to to wipe len ja som si to začal mýliť so swape/swipe a potom som sa toho S ka už nevedel zbaviť...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

pato83 napísal:Ten nastroj, co som uviedol ponuka rozne metody prepisu nahodnymi datami niekolkokrat po sebe. Obnovenie je tam nemozne ani v profesionalnych spolocnostiach zaoberajucich sa touto problematikou. A vzhladom aj na toto: http://www.dban.org/node/5 je to dostatocny dovod na pouzitie.
Stačí aj jedno prepísanie a údaje sa nebudú dať obnoviť. ;) (informácie o potrebe viacnásobného prepisu sú len mýtus)
Napísať odpoveď