Policajná škola (potrebujem radu)

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lukas.229
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

ako sa stať policajtom?

Príspevok od používateľa Lukas.229 »

prosim vas ak chcem ist k policajtom po maturite ale najskor cez policajny zbor tak musim mat minimalne 21 rokov ze?
A ake su podmienky pri zdravotnej prehliadke?
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

K policajtom môžeš ísť od 18 rokov, i ked je to hlúposť, ale je to tak. Zdravotná prehliadka sa robí bežné krvné testy, hiv, či máš dobrý zrak, ekg... Nič zvláštne...
obuk
Light Expert
Light Expert

kam mam ist

Príspevok od používateľa obuk »

ja by som zas chcel vedieť kde mám ísť ked chcem byt kriminalista ci z gympla do toho pezinka alebo http://www.akademiapz.sk/index.php?articleID=730 poradte vdaka[/code]
Wilde
Novice
Novice

poradte

Príspevok od používateľa Wilde »

prosim vas vie mi niekto povedat ci je mozne studovat strednu skolu policajnu hned po deviatke v cechach aj ked mam trvale bydlisko na slovensku. . pretoze v cechach sa da ist z deviatky hned na policajnu skolu co u nas nieje mozne. . dakukem
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: kam mam ist

Nie, musíš mať 18

//autoeditácia príspevku ( 23 Mar 2009, 21:38 )
obuk napísal:ja by som zas chcel vedieť kde mám ísť ked chcem byt kriminalista ci z gympla do toho pezinka alebo http://www.akademiapz.sk/index.php?articleID=730 poradte vdaka[/code]
Ani z jedného ani z druhého, tam sa musíš vypracovať, alebo mať tlačenku. Samozrejme z akadémie máš lepšie predpoklady. V čechách najskôr nebudeš môcť študovať ani na sk nemôžeš ak nemáš sr príslušnosť.
Tomik@
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomik@ »

Tak prihlášku treba vyžiadať priamo na policajnom útvare alebo sa aspoň tam informovať - za informaciu na vás nikto nenakričí a treba si ísť za svojím cieľom. Ja som žiadal o prihlášku na vstup do útvaru Profesionálnej armády ale kôli preplneným miestam vás ponaťahujú a nechajú čakať až vám nakoniec ponúknu prácu v česntnej stráži čo je pekná somarina a nikto tam nechce ísť. Pokiaľ ide o policajný zbor čiže OZSR není problém sa tam prihlásiť ale horšie sú už kondičné + psychotesty.
Ja osobne som si podal žiadosť na zaradenie sa do služby ako ŽP a psychotesty sú identické ako u všetkých policajných zložiek - to mám potvrdené od kolegou. Prvé čo budete musieť spraviť sú kondičné :
10x zdvyh na hrazde,
70x sklapačky,
skok do diaľky z miesta,
beh na 100m,
beh na 2800m, - časové limity si už nepametám ale na 2800 asi 12min,
a nakoniec ak som niečo nevynehal tak plávanie, rozostupy medzi jednotlivými etapami sú zhruba 5minútove - čiže všetko hneď za sebou, žiaľ na prestávky zabudnite, ale ženy to majú trošku zjednodušené :-D, teda, keď toto všetko absolvujete( v zdravý) nakoľko mi sme museli bežať 2800m v januári a za dažďa, vetra + plaváreň!!! tak ste postúpili k psychotestom. Prvý je diktát + doplňovačka i-í, y-ý až potom vás pustia k psychotestom. Tie sa skladajú z pamäťových schopností a to na čas, + zhruba 800 otázok ktoré sa väčšinou opakujú ale v inom slovavyzname, čiže neodporúčam klamať alebo hrať sa na iekoho iného akým v skutočnosti ste:-)
Poviem to na rovinu ak máte naozaj záujem stať sa členom ozbrojenej zložky, treba mať v nohách v rukách, ale hlavne v hlave :-D
Boli sme 2skupiny zhruba 40-tich rôznych chalanov a báb 1 skupina 20ludí druhá: však viete :-) a zo 40ludí sme prešli štyria" tak asi chápete obtiažnosť týchto testov. Reč bola o testoch na vstup k Železničnej Polícii ale ako som už uviedol čo sa týka kondičných aj psychodiagnostických testov su identické až na pár rozdielov podla zamerania sa na špecifickú oblasť výkonu práce. Snáď som vás moc neodradil ale trošku pripravil :-)

Tomik@
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tomik@ napísal:Tak prihlášku treba vyžiadať priamo na policajnom útvare alebo sa aspoň tam informovať - za informaciu na vás nikto nenakričí a treba si ísť za svojím cieľom. Ja som žiadal o prihlášku na vstup do útvaru Profesionálnej armády ale kôli preplneným miestam vás ponaťahujú a nechajú čakať až vám nakoniec ponúknu prácu v česntnej stráži čo je pekná somarina a nikto tam nechce ísť. Pokiaľ ide o policajný zbor čiže OZSR není problém sa tam prihlásiť ale horšie sú už kondičné + psychotesty.
Ja osobne som si podal žiadosť na zaradenie sa do služby ako ŽP a psychotesty sú identické ako u všetkých policajných zložiek - to mám potvrdené od kolegou. Prvé čo budete musieť spraviť sú kondičné :
10x zdvyh na hrazde,
70x sklapačky,
skok do diaľky z miesta,
beh na 100m,
beh na 2800m, - časové limity si už nepametám ale na 2800 asi 12min,
a nakoniec ak som niečo nevynehal tak plávanie, rozostupy medzi jednotlivými etapami sú zhruba 5minútove - čiže všetko hneď za sebou, žiaľ na prestávky zabudnite, ale ženy to majú trošku zjednodušené :-D, teda, keď toto všetko absolvujete( v zdravý) nakoľko mi sme museli bežať 2800m v januári a za dažďa, vetra + plaváreň!!! tak ste postúpili k psychotestom. Prvý je diktát + doplňovačka i-í, y-ý až potom vás pustia k psychotestom. Tie sa skladajú z pamäťových schopností a to na čas, + zhruba 800 otázok ktoré sa väčšinou opakujú ale v inom slovavyzname, čiže neodporúčam klamať alebo hrať sa na iekoho iného akým v skutočnosti ste:-)
Poviem to na rovinu ak máte naozaj záujem stať sa členom ozbrojenej zložky, treba mať v nohách v rukách, ale hlavne v hlave :-D
Boli sme 2skupiny zhruba 40-tich rôznych chalanov a báb 1 skupina 20ludí druhá: však viete :-) a zo 40ludí sme prešli štyria" tak asi chápete obtiažnosť týchto testov. Reč bola o testoch na vstup k Železničnej Polícii ale ako som už uviedol čo sa týka kondičných aj psychodiagnostických testov su identické až na pár rozdielov podla zamerania sa na špecifickú oblasť výkonu práce. Snáď som vás moc neodradil ale trošku pripravil :-)

Tomik@
Trošku zavádzaš...
Fizické niesú tak náročné ako hovoríš... Zhyby treba minimálne 6 u starších ľudí 1, brusaky min 50 zasa u starších menej, 12 min hranica je tuším 2400. Ani tie 5 minútové prestávky nie sú pravda... Fizické niesú ťažké, ale psychické áno.
Amerigo
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Amerigo »

Prosím niekto by mi tu hodil nejakú aktuálnu stránku? lebo neviem násjť...
Na tie odbory ktoré trvaju týhc 6 mesiacov a tak..? dakuejm.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak 10 zhybov by som neurobil a stavím sa, že by som v staršom veku mal 3-krát väčšiu silu ako nejaký taký policajtík...
Tie skúšky majú fakt veľkú výpovednú hodnotu... :roll:
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

do Pezinka chodil aj môj brat a bol tam jeden rok a sa z neho stal policajt myslím potom pracoval na colnici a teraz je na letisku,... za štúdium tam dostaval vtedy 6 tisíc sk myslím,...
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Tomik@ zavádza trošku viac..
Stačí ti spraviť 3 zhyby a už máš minimálny možný počet bodov zo zdvihov teda 1.
Z každej disciplíny(12min, 100m, pláv10m, zdvihy, skok z miesta, sed-ľah) potrebuješ minimálne po jednom bode, samozrejme úspešnejšie zvládnutie Ti dáva väčšiu šancu pri príjmacom pohovore..
Ale celkovo telesná je dosť primitívna, však na zaplávanie 100m voľný spôsob máš 5 min.!

btw v škole si platený niečo cez 11k sk..takže zato, že robíš hovno, a tvojou jedinou starosťou je učiť sa, je to celkom slušné..
stifler1
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa stifler1 »

Ako je to ked chcem ist napr. k dopravnej policii, pri prihlaske sa nejako zadava ze v akom sektore chcem pracovat alebo mi to urcia oni napr. dopravna policia, pochodzkari, zeleznica? Aky bazen maju na policajnej skole v KE aky velky a aky hlboky (130-180)?
pepan90
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pepan90 »

nie je to jedno aky je ten bazen hlkoky? kamarad tieto testy robil pred nedavnom a hovoril mi, ze sa nesmies dotknut dna, cize sa nemozes postavit :) fyzicke testy spravil velmi dobre, psychicke ale nie :? nezobrali ho...
NumBer_One
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NumBer_One »

to s tym dnom je troska odveci kedze my sme plavali v bazene, ktory mal op celej dlzke 2.20 m :D a kamo by si sa cudoval ze mas 5 minut na plavanie..ale skus plavat 100 metrov po 12-minutovke :P
xxxdzusoxxx
Novice
Novice

PLS :)

Príspevok od používateľa xxxdzusoxxx »

Zdravi, rad by som sa informoval ako to teda chodi v tom pezinku kde za pol roka moze byt absolvent zeleny policajt dik .)
DavidSK
Novice
Novice

Re: Policajná škola (potrebujem radu)

Príspevok od používateľa DavidSK »

Ja tak isto uvazujem o vstupe do PZ nastudoval som si par stranok ohladne toho.
Len neviem ako presne formulovat ziadost o prijatie do sluzobneho pomeru.
Nasiel som iba pre vojakov ale v tom je kopec paragrafov.
Neviete niekto poradit ako to naformulovat?
PLS.
Prílohy
169.doc
ziadost pre vojakov
(44.5 KiB) 535 stiahnutí
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Normálna ziadost o prijatie do pracovného pomeru... Plus tuším je fajn priložiť motivačný list...

//autoeditácia príspevku (27 Jan 2010, 5:22)
schw33k napísal:Tomik@ zavádza trošku viac..
Stačí ti spraviť 3 zhyby a už máš minimálny možný počet bodov zo zdvihov teda 1.
Z každej disciplíny(12min, 100m, pláv10m, zdvihy, skok z miesta, sed-ľah) potrebuješ minimálne po jednom bode, samozrejme úspešnejšie zvládnutie Ti dáva väčšiu šancu pri príjmacom pohovore..
Ale celkovo telesná je dosť primitívna, však na zaplávanie 100m voľný spôsob máš 5 min.!

btw v škole si platený niečo cez 11k sk..takže zato, že robíš hovno, a tvojou jedinou starosťou je učiť sa, je to celkom slušné..
Nestačí mať z každej disciplíny 1 bod, súčet bodov musí dosiahnuť určitú hranicu. Nerozprávajte ked neviete...
ragik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ragik »

Čiže k tomu ako sa dostať k PZ SR. Odznelo tu veľa poloprávd a aj bludov, ale aj správnych info, viď. príspevok nad tým mojim. Na začiatok je treba poslať žiadosť o prijatie do služobného pomeru a k tomu môžte priložiť doklad o dosiahnutom vzdelaní napr. maturitné vysvedčenie. Potom treba čakať na odpoveď, či vás vôbec pozvú na informatívny pohovor, lehota na odpoveď je tuším 30 dní. Ak vás pozvú, tak tam budete vypĺňať kopu formulárov, treba si doniesť originál rodného listu, maturitné atď, to vám upresnia v pozvánke na ten pohovor. Po vyplnení musíte znova nejakú dobu čakať, či vás pozvú na skúšky z fyzickej kondície a ovládania štátneho jazyka (diktát, slohová práca), záleží koľko ľudí je na tom pohovore, pretože každý nepôjde určite ďalej. Skúšky nie sú strašné, no bez kondičky, to ľahké určite nebude. Je pravda, že na úspešné absolvovanie každej disciplíny ti stačí 1 bod, ale súčet zo všetkých musí byť min. 29, aby si uspel, čiže nestačí iba po bode, ako to tu zaznelo a k tomu samozrejme úspešne zvládnuť diktát a slohovku, kde je to tiež bodovo ohodnotené. Po úspešnom absolvovaní, by ťa mali potom pozvať na psychodiagnostické vyšetrenie, to trvá cca 6 hodín a sranda to nie je, ale dá sa to. Tu najviac ľudí neuspeje, ale to je dané aj tým, že je tam veľká tlačenka a k polícii je teraz naozaj problém dostať sa. Po psychotestoch nasleduje ešte zdravotná prehliadka a potom ak to bolo všetko ok, tak by si mal nastúpiť na Strednú odbornú policajnú školu v Košiciach alebo v Pezinku, podľa bydliska, resp. kam išla tvoja žiadosť, príklad z OR PZ PO ťa pošlú do Košíc atď. A k tej výške v BA, tam sa podľa mňa oplatí ísť už ako profesionálny policajt, lebo ako civil asi veľké uplatnenie nebudeš mať, ale to netvrdím. Dúfam, že toto info niekomu pomôže.
siki47
Novice
Novice

Príspevok od používateľa siki47 »

apropo...........berú aj ludí čo používajú okuliare ??
nela031
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nela031 »

možem isť na policajnu školu ked na strednej som mala odbor čašnik servirka?....
Napísať odpoveď