reklamacia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
BigSmOKe
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

reklamacia

Príspevok od používateľa BigSmOKe »

zdravim

kedze aj displej pocitaca sa moze ratat ako hw, dufam ze vam nevadi ze to dam sem

chcel by som len vediet vas nazor na reklamaciu displeja na mojom notase, na displeji je specialna folia proti poskrabaniu a zapackaniu monitora, no nie taka aka byva napr na mobiloch a podobne...tato sa neda dat dole, musi tam byt

dnes rano sa mi medzi displejom a tou foliou spravila v strede dost velka bublina, co je dost velky problem kedze je to tablet-pc, dost to stazuje pracu s perom a podobne, kedze je ta folia specialna, bublina sa neda nijak vytlacit, pokusmi sa len zvacsuje, vytvorila sa sama ked som na displej prilozil spodok ruky ked som siel pisat perom v rezime tablet (tu cast dlane ktoru mate polozenu na stole ked pisete)

opati sa to tam posielat? teda, uznaju mi reklamaciu? pretoze nikdy predtym sa mi to s displejom nestalo ked som pisal v rezime tablet a ruku som maval na displeji polozenu vzdy, do teraz ani naznak ziadnej bubliny medzi foliou a displejom, nechapem

tak co myslite? uznaju to?

notas mam od vianoc, cize cez 3 mesiace takze som este v zarucnej dobe, nikdy mi nepadol ani som ho nikdy nijak neoblial a podobne, je v perfektnom stave, ako novy, bez skrabancov, jedina vada je ze sa mi na spodku odliepa nalepka a niektore su trosku dosuchane ako ho mavam na kolenach a pod..ale to hadam nevadi

ak to pomoze ide o model toshiba portege m700-121, dakujem
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

No tak za reklamaciu nic nedas,ked mas teda zaruku ako hovoris, tak ho teda daj na reklamaciu a uvidis ci to uznaju alebo nie,nemas co stratit. :wink:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Jednoznačne ho skús reklamovať. V predajni skús vysvetliť svoj problém a to, že Ti to pri práci vadí a povedz im, že si sa s tým radšej nesnažil nič robiť a priniesol si im to hneď na reklamáciu. Mali by Ti vyhovieť.
Skús sem však hodiť ešte foto...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No tak to sa ozýva ten pravý, čo spamuje po celom fóre :roll:

No ale k tej bubline - je už dosť veľká, takže toto je jednoznačne na reklamáciu...
BigSmOKe
Amateur
Amateur

Tak som to dal do servisu, prisiel mi mail:

"Vážený klient posielam Vám cenovú ponuku na opravu zariadenia Toshiba PORTEGEM700-121

Cena opravy 40 Eur + dph

V prípade záujmu Vás poprosim aby ste cenu odsuhlasili mailom, ak s cenou nesuhlasite takisto Vás poprosim o odpoveď mailom aby sme mohli dat zariadenie do povodného stavu. "

S cenou som suhlasil, neviem ci to je vela, ci vymenia len foliu alebo aj displej no rad by som vedel preco to nechcu opravit v ramci zaruky, nezda sa mi ze som porusil nejaku zarucnu podmienku.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Cena nieje velka ... Predpokladam ze platis len za material. Neviem k akej presne poruche doslo ale toto iste sa stalo Mesiac dozadu spoluziakovi na skolskom Tablete.
Poucenie: Medzi dotykovou vrstvou a vrstvou LCD je mala vzduchova medzera ...
Tym ze kladies ruku na LCD (Co sa neodporuca robit) tak dotykovy panel zahrievas a vytvaras urcity tlak na neho ... Co ho deformuje a minimalizuje medzeru medzi Touch Panelom a LCD .... Tebe sa zlucila ... A potom staci mensia kondenzacna vlhkost, vysoky teplotny rozdiel medzi interierom (Vacsinou vychladeny notebook z vonku a vyhriata miestnost) a Notebookom a problem je na svete. Skondenzuje sa ti voda medzi panelmi.

Cize pis s rukou nad Displayom a nedotykaj sa ho rukou ...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

No osbne by som za to neplatil...pokial je book v platnej zarucnej dobe, nevidim ziaden dovod aby si to musel platit zo svojho....
Ocividne iba oje**vaju zakaznikov...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lubo$ je to chyba sposobena zakaznikom ... A plati len za material. Ver mi ze keby mal platit aj za pracu tak by sa suma blizila k hranici 150€
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ked to je chyba sposobena zakaznikom....tak ok, respektive ok to je iba vtedy ked bol vopred upozorneni, ci uz v predajni pri kupe, alebo niekde v papieroch od booku....inac by som sa im zasmial do ksichtu....preboha ved, kupim si book s dotykovou obrazovkou a nesmiem sa jej dotykat?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lubos vacsina Touchscreenovych systemov funguje na bazi Indukcneho pera a aktivnej vrstvy ...
Co znamena ze reaguje len na dodavane pero ... Co dava falosny dojem ze mozem vytvorit na LCD vacsiu zataz ako na normalny. Cize ludom nerobi problem pisat ako na normalnom papieri.

V navode na HP boli velke vykricniky ze netlacte na display ani nekladte rozne tazke predmety ... Vies kolko vazi uvolnena ludska ruka??
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

To je pekne.....ale stale nemas moznost mi to nijak dokazat...
BigSmOKe
Amateur
Amateur

Shark mas pravdu, bublina tam nevznikla len sa folia prilepila o displej. Toshiba m700 podporuje ale ako aj dotykove pero, tak aj ruku s tym ze ked je na displeji aj pero a aj ruka tak snima len pero.

Ono ja som mal ruku na displeji uz mnoho krat, pochybujem ze som nejako velmi tlacil na displej, pri tom to ma aj nejaky tlakovy senzor lebo cim viac tlacim tak tym hrubsie sa da pisat a podobne. Skor by som povedal ze to bolo tou kondezaciou.

Kazdopadne si myslim ze by mi to mali vymenit v ramci zaruky zadarmo. Poslal som im spat mail s dotazom na konkretne porusenie zarucnej podmienky tak som zvedavy.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tlakovy senzor je fíčura pera ... Ale aj tak clovek si to neuvedomi ale tlak volne polozenej ruky na papieri sa rovna cca 1-5kg ... Podla toho aku cast ruky mas polozenu. A to je dost.

Zvolil si najlepsie riesenie ... Zbytocne tu budeme 10ti lamentovat ... Oni ti to povedia presne.
BigSmOKe
Amateur
Amateur

Chcem sa este spytat,

ked mi povedia ze to bolo sposobene tlakom (co nie je pravda, moze za to ta kondenzacia), cize ja za to prakticky nemozem, mohlo za to teoreticky napr aj zle nastavena izolacia displeja od okolia alebo co...ale ze to si mal ich technik overit nez to rozobral a podobne, ze ja som notebook nevystavoval inym ako odporucanym (povolenym) teplotam a podobne?

co myslite zabere to?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Takto ... Moze byt pravda ze to bolo sposobene nadmernym tlakom na Display ...
Ked ti toto povedia vobec ta nemusia klamat ... Zda sa mi ze medzivstva nieje izolovana bud vobec alebo iba mikroporeznou penou aby sa tam nedostal prach a ine pevne castice.
A teploty si mohol dodrziavat ale ked si napr 2hodinky denne na tom NB fungoval s Rukou na Display-i tak mas hned monitor v teplote 36,6°C ... V tejto teplote sa nic nedeje ale ked denne tlacis na Display rukou tak sa mohla plocha mierne prehnut a uz si dosiahol minimalnu vzdialenost medzi Panelmi ... Stacila miernulinka kondenzacia ... a Mame tvoj problem.
Preto nesla "bublina" vytlacit.
Hlavne je aby si sa dozvedel cim bola presne zavada sposobena.
BigSmOKe
Amateur
Amateur

Okej, ale v maile mi napisala ze jej mam odsuhlasit cenu, alebo ju odmietnut aby mohli dat zariadenie do povodneho stavu. Ked odmietnem zaplatit, ako ho daju do povodneho stavu? prilepia staru foliu o displej?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neviem ci ho rozlepovali ... Nerob si starosti z tym mailom ... Napis ze opravu zaplatis ked ti povedia o presne aku zavadu ide a co ju sposobilo.
BigSmOKe
Amateur
Amateur

Takze odmietol som zaplatit, pretoze fyzicky nie je mozne obliat displej tak aby sa voda dostala do stredu displeja pod foliu, ale kedze to uz ocistil tak povedal uctovnicke nech to da ako reklamaciu.

thx
Marko5211
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Marko5211 »

shark pls nepis hluposti ak si si nie isty alebo ak nevies o com hovoris...na akom principe preboha to funguju tie touchscreeny????chlapce skus trosku pogooglit indukcne snimace????ty si cely indukcia...omg
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Marko ... Tak povedz mi ako funguju ...
Su dva druhy Aktivnych vrstiev ... Kontaktova ... Do znamena naparena kovova vrstva ... v mriezkovom systeme.
A Kapacitna (MultiTouch)

Indukcne je len pero ... Okolo LCD je cievka ktora napaja Riadiacu elektroniku v Pere ako je Tlakovy snimac, a vedlajsie tlacidla. (A o tom som cely cas hovoril ...)

Este nieco??
Napísať odpoveď