no-ip.com

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
hazard16
Medium Expert
Medium Expert

no-ip.com

Príspevok od používateľa hazard16 »

zdravim, chcel by som prostrednictvom no-ip.com spojazdnit remote desktop, ftp, apacha. ak ma niekto skusenosti co i len s jednym vymenovanym poprosil by som o navod ako na to, skusal som niektore navody z ich stranky ale bez uspechov, dakujem.

na net idem cez router, stiahol som si zo stranky np-ip.com aj ich klienta a mam u nich aj domenu, len to neviem vsetko sklbit dokopy :)

Dakujem za akukolvek radu.
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Na routri si presmeroval porty? Môžeš sa na seba pripojiť z internetu cez tvoju IP adresu?
hazard16
Medium Expert
Medium Expert

no pokial sa jedna o remote desktop tak v navode bolo napisane len forwardnutie portu 3389, to som spravil. ale napriklad co sa tyka apacha tak neviem ako to otestovat. z internetu sa zobrazi len chyba pripojenia, cize nic sa neudeje po pripojeni na tu moju stranku. co by som mal spravit este?
chrono
VIP
VIP

Netuším čo si robil, takže neviem, čo máš ešte urobiť. Pre http treba presmerovať port 80, pri ftp je to komplikovanejšie a treba sa pozrieť do nastavení routra, či tam pre ftp má nejakú "pomôcku" (pretože pri pasívnom ftp dopredu nevieš, na aký port sa bude klient pripájať, takže ten router musí vedieť, že to prichádzajúce spojenie patrí k nadviazanému ftp spojeniu).
hazard16
Medium Expert
Medium Expert

chrono napísal:Netuším čo si robil, takže neviem, čo máš ešte urobiť. Pre http treba presmerovať port 80, pri ftp je to komplikovanejšie a treba sa pozrieť do nastavení routra, či tam pre ftp má nejakú "pomôcku" (pretože pri pasívnom ftp dopredu nevieš, na aký port sa bude klient pripájať, takže ten router musí vedieť, že to prichádzajúce spojenie patrí k nadviazanému ftp spojeniu).
no nemal som forwardnuty port 80, teraz mi uz po pripojeni hlasi chybu

Kód: Vybrať všetko

403 Forbidden

You don't have permission to access / on this server.
zrejme nieco treba nastavit v apachi.
chrono
VIP
VIP

V tom adresári nemáš súbor index.html ani index.php, takže sa nemá čo zobrazovať (a navyše máš zakázaný výpis obsahu adresára).
hazard16
Medium Expert
Medium Expert

praveze tam index.php je, cez localhost sa mi zobrazi stranka, ale ked idem cez tu url tak mi zobrazi tu hlasku co som pisal vyssie. btw ako povlym vypis adresara??

PS: este by som chcel dodat, ze v linuxe sa mi to podarilo spojazdnit bez nejakych problemov, len vo windowse mi vypisuje tu hlasku
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Apache vyuziva rovanky port ako skype tak sa kukni ci v pc nemas naznah toho bordelu v modrom ramiku /skype/
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Dj-XxX napísal:Apache vyuziva rovanky port ako skype tak sa kukni ci v pc nemas naznah toho bordelu v modrom ramiku /skype/
Potom by mu apache neukazal 403
hazard16
Medium Expert
Medium Expert

skype mam, ale pustam ho len ojedinele a v case ked som testoval toto tak som ho zapnuty nemal. aj ja si myslim ze by mi apache nevyhodil chybu keby nemal volny port. len neviem preco mi to hadze tu 403.
Napísať odpoveď