Samovolne reštartovanie PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
sebci
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sebci »

DeJF napísal:k tomu hdd....niekedy mi z pc ide nejaky taky zvuk a sekne mi PC ,hend ako to prestane cvakat tak mi ide pc dalej normalne...

//autoeditácia príspevku ( 25 Dec 2008, 13:03 )
tak pc som kupil už poskladane ,ale bolo to pred 4 rokmi...takže niečo sa tam aj troška posrat mohlo...No Niekedy mi to tam nieco Cvaka ale nidky sa zato neresetne pc,iba sekne a zachvilu (ako skonči cvakanie) ide pc dalej...
Vadne sektory na disku... pravdepodobne na systemovej particii ked ide robit nejaku operaciu s nejakou častou WIN nepoviem ti presne čo lebo to ani boh netuši tak proste sekne.. a ked prestane tak sa uvolni.. take mi to pripada ... skus dat new SATA disk 320GB kupis uz za 1100 - 1200 Sk
Mosko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mosko »

DeJF napísal:zrdoj mam novy ...
ja by som ku tomu zdroju :

mas novy zdroj, nie ? asi si ho kupoval, nie ? (ked je teda novy) tak nam povedz aky si to kupoval nie ?

PS : ak mi das K- je mi to jedno ja na K se*em ale poviem ti jedno : si blbý neschopák a to co ti povedal SEBCI, tak suhlasím sním !!!!!!!!
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

Mosko napísal:ja by som ku tomu zdroju :

mas novy zdroj, nie ? asi si ho kupoval, nie ? (ked je teda novy) tak nam povedz aky si to kupoval nie ?

PS : ak mi das K- je mi to jedno ja na K se*em ale poviem ti jedno : si blbý neschopák a to co ti povedal SEBCI, tak suhlasím sním !!!!!!!!
aj som ten zrdoj nekupoval :D...inač tento tvoj prispevok je oničom...ak nič viac k tomu nemaš tak sa nevyjadruj..dakujem :D
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ak to cvaka, tak to bude ako pisal vyssie sebci s najvyssou pravdepodobnostou...
Skus len tak zo srandy otvorit bednu a vyfukat von prach..., mozno pomoze ;)
K tomu disku teraz: Aky mas disk? Niektori vyrobcovia (WD urcite) ponukaju priamo na strankach utilitku, ktora ti skontroluje sektory na disku bez straty dat... Pripadne sa taketo utilitky daju aj stiahnut rozne ine (ci uz free, alebo nie a ich funkcionalita, a ci to vedia bez straty dat a pod., to uz neviem). Skus teda nechat skontrolovat ten disk, ak je tam chybny sektor, zakonite sposobuje restart PC v momente ako sa ma z neho citat.
HENRICH1571993
Expert
Expert

kuk

Príspevok od používateľa HENRICH1571993 »

tak takto ti nepomozemme su tri moznosti:
1. bud zbieras prispevky bo chces byt KING:-D
2.bud si znas robis srandu
3. alebo ti fakt nieco nejde a chces to vyriesit tak povedz ze kolko Watov (W) má tvoj zdroj a ešte konfiguráciu tvojho PC.

Ak to nanapises tak nema zmysel tuto temu viest.
Ak nevies rozsrubovat PC skrinu nainstaluj si program EVEREST (staci aj 30 dnova verzia) a tam to je napisane. a pokial ide o teploty tak ja mam vacsie a nestazujem sa
Prílohy
teploty v PC.JPG
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mal som povoleny kábel v zadu xDDDDDD ...možte lock

ale inač dakujem :D
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa The Calvin »

DeJF napísal:mal som povoleny kábel v zadu xDDDDDD ...možte lock

ale inač dakujem :D
ako povoleny kabel ?? nechapem . Ked mas povoleny kabel tak sa ti po istom case po zapnuti PC bude vypinat ?? teda restartovaT?
sebci
Star
Star

Calvin SFX napísal:ako povoleny kabel ?? nechapem . Ked mas povoleny kabel tak sa ti po istom case po zapnuti PC bude vypinat ?? teda restartovaT?
povoleny hlavny napajaci kabel zdroja.. akoze medzi 230 V zastrčkou a zdrojom.. to sa stalo uz aj mne skoda ze ma to netrklo...

pri mensich vykonoch proste ta styčna plocha stači... ale akonahle sa PC zataži tak zdroj potrebuje viac štavy a styčná plocha konetorov napajacich kablov a konektorov zdroja uz nestači a teda nastava niečo ako skrat alebo tak nejak a proste to reštartne PC... preto treba po pohybani skrinky kontrolovať kable či su dobre pripojene...

už chapeš?
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Calvin SFX napísal:ako povoleny kabel ?? nechapem . Ked mas povoleny kabel tak sa ti po istom case po zapnuti PC bude vypinat ?? teda restartovaT?
ako som tam zastrčil ten kabel lepšie tak už to proste nerobi...
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

sebci napísal:povoleny hlavny napajaci kabel zdroja.. akoze medzi 230 V zastrčkou a zdrojom.. to sa stalo uz aj mne skoda ze ma to netrklo...

pri mensich vykonoch proste ta styčna plocha stači... ale akonahle sa PC zataži tak zdroj potrebuje viac štavy a styčná plocha konetorov napajacich kablov a konektorov zdroja uz nestači a teda nastava niečo ako skrat alebo tak nejak a proste to reštartne PC... preto treba po pohybani skrinky kontrolovať kable či su dobre pripojene...

už chapeš?
jasne jasne wikipedia by to lepsie nevysvetlila ale mna by aj zaujimalo odkial ty toto vies :D
sebci
Star
Star

nejaka ta skusenost...

poviem ti tak ked som bol mensi teraz mam 22 takže niekedy v 13 - 14 tich som spravil taku haluz našiel som 11 zdrojov pri smetiaku kamarat co mal PC firmu ich vyhodil tak ja fajn že zoberem a poskusam ktore su dobre... tak sme došli s kamošom a začali ich napajať na moj komp a zrazu pri jednom sa z kompu zadymilo... a odftedy sa to začalo... nutne vymeny upgrady HW .. SW a proste odftedy sa to so mnou nesie skusam samozrejme uz normalnejsie veci a sem tam nejaka chyba sa stane tak sa na tom ucim a snazim sa pomoc ak sa da bud sebe.. alebo inym.. proste skusenosti .... nevravim ze som expert.. ale snazim sa veciam rozumiet...

edit//
Šu-Do napísal:

wau.. si ako postava v mojom avatare :lol:
Sylar je moj oblubeny v heroesoch :) nejsom ako on snazim sa ten vrchol dosiahnut :) este jeden rozdiel medzi nim a mnou je ten ze on ziskal slusny experience zatial co ja som len v plienkach
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

HENRICH1571993
pekne teploty jadier CPU, byvas v himalayach na vrchole Cho Oyu ? :D
az na tu dosku.. tu budes mat asi na sahare mimo zvysku PC :)
sebci napísal:nevravim ze som expert.. ale snazim sa veciam rozumiet...
wau.. si ako postava v mojom avatare :lol:
HENRICH1571993
Expert
Expert

kuk

Príspevok od používateľa HENRICH1571993 »

No ja neviem čo to s mojím PC ale teploty ma jak leto na Sahare a este o 40 C viac :-D.
Snazil som sa to vyriesit ale nic. Hrajem hru nic nevypina zataz tiez nic a tie teploty su v klude. Pri hre je aj o 8-10 C vyssia.
Ale nepochpim jedno zapnem PC a zakladova doska ma 92 C kto toto vysvetli ....
a ešte k téme: predsa bolo dobre sa pozriet do toho PC :-D
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

haha sebci cisto jak ja :D . Ja som doma nasiel neake stare zdroje a mne stacilo iba prehodit cervenu palicku s cislom napätia a uz boli vybite poistky v celom dome a ja cely vyflešovany kedze mi to cele "krešlo" pomaly v rukach :lol: :P
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak problém sa vrátil , káblom to už asi nebude lebo som ho pekne skontroloval....už ma to začína srať . Niekedy sa nereštartuje za deň ani raz a niekedy zas pravidelne 30x za hodinu :( ...
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

30x za hodinu to su kazde dve minuty. :D ale nee ved zober ten pc do nejakeho shopu nech ho kuknuked si do pc lama
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Zdroj ?? alebo zatazena zastrcka . Proste odnes ten PC niekam a tam ti nato urcite pridu :)
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

The Calvin napísal:Zdroj ?? alebo zatazena zastrcka . Proste odnes ten PC niekam a tam ti nato urcite pridu :)
Neviem či to nebude HDD.PC sa mi reštartovať prestal.Ale na 99% sa reštartuje keď niečo inštalujem...Takže nemohol by byť vadný hdd?

//Zástrčku som skúšal,v tom to asi nebude :)
The Calvin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

DeJF napísal:Neviem či to nebude HDD.PC sa mi reštartovať prestal.Ale na 99% sa reštartuje keď niečo inštalujem...Takže nemohol by byť vadný hdd?

//Zástrčku som skúšal,v tom to asi nebude :)
Tak to môze byt zatazeny procesor alebo jeho teplota
RomanWOLF
Novice
Novice

Cvakanie

Príspevok od používateľa RomanWOLF »

Nazdar ludia som tu poprvy raz v zivote a ked som cital tento topic tak som si vsimol za debatujete o cvakani HDD--mne to zacalo pred tyzdnom tiez.
proste len cvakne nachvilu zastavi comp s obrazovkou a potom ide dalej akoby sa nic nestalo
moja PC konfiguracia:
procesor: AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+ 2,01 GHz
3 GB RAM, Win7 32-bit, HDD Maxtor 10000 otaciek/min 80 GB ATA
a exteny USB HDD WD 1TB ,garfika Nvidia GForce PX7950GT,maticna ASUS M2-NE---som to vypisoval z aplikacie PC Wizard na mojom compe :)
kupil som tuto zostavu pred zhruba 3a pol rokmi
nachvilu to cvakanie prestalo defragmetaciou diskov ale potom asi po 2 dnoch to aj tak prislo
cistenie diskov nepomaha
Watty zdroja som este nepozeral
nejake napady pls?
Napísať odpoveď