Pamäťová karta

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Pamäťová karta

Príspevok od používateľa haha11 »

Prosím o radu mám microUSB Kingston pre pamäťove karty microSD a neviem či mi táto čítačka pamäťových kariet načíta microSDHC karty (4GB,8GB prípadne väčšie). Ďakujem každému kto poradí!
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

tak tam tu kartu skus pichnuť a uvidíš
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Jo.. vyskúšaj, alebo si pozri manuál k svojej čítačke.. alebo si pozri na webe výrobcu. Každopádne ak čítačka dokáže čítať MicroSD karty ešte neznamená, že čítačka dokáže čítať aj MicroSDHC..
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

No totiž ja tu microSDHC kartu nemám kúpenú ale chystám sa v najbližšej dobe a neviem či kupovať s čítačkou alebo mi postačí ta stará čítačka...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

ved microSDHC od normalnej sa nelisi len rychlostiach??? lebo ja som minule nieco take pozeral na wikipedii
iwo1222
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa iwo1222 »

lollo napísal:ved microSDHC od normalnej sa nelisi len rychlostiach??? lebo ja som minule nieco take pozeral na wikipedii
nie nelisi,
lisi sa prave v kapacite normalne SD su do 4gb, a sdhc su do 16gb (tusim som dakde videl aj 32gb)
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

iwo1222 napísal:nie nelisi,
lisi sa prave v kapacite normalne SD su do 4gb, a sdhc su do 16gb (tusim som dakde videl aj 32gb)
Ano mas pravdu teraz som si to overil na wikipedii
V súčasnosti sú pamäťové karty microSD dostupné v kapacitách od 64 MB do 16 GB. Bola vyvinutá aj 12 GB verzia spoločnosťou SanDisk, no nikdy nebola komerčne uvoľnená. Karty s kapacitou 4 GB a viac, sú dostupné iba v novšom formáte SDHC.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Ľudia mám takúto čítačku a jednoducho neviem či mi načitá micro SDHC kartu zatiaľ kartu nemám ale chystám si ju zadovážiť. Kto s určitosťou vie či áno, budem rád ak mi poradí!!!!!!!
Prílohy
čítačka
čítačka
img.jpeg (1.98 KiB) 1057 zobrazení
brm
Darca
Darca

haha11.. akože mám chuť urobiť haha na Tvoju požiadavku. Na základe tohto piďimiďi obrázku má niekto s istotou povedať, či Ti pôjdu SDHC karty???

Keď k čítačke už nemáš manuál, choď na kingston.com a tam si nájdi..
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Urcite nie, je cervena...

vole, v poslednom case toto nema obdoby... NAPIS SEM TYP TOHO READERA ALEBO ASPON OBRAZOK KDE VIDNO CISELNE OZNACENIE NIE TENTO ZARODOK!
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

typ: Micro Secure Digital (TransFlash)
Neviem či ste takí dobrí alebo si to o sebe len všetci myslite.
Väčších dokonalcov ako sa tu vy predvádzate som ešte nestretol...
...zbytočne sa nad vami rozčuľovať!!!!!!!
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Zoberie aj SDHC. Nie je v tom žiadny rozdiel čo sa týka prístupu na kartu a pod. Všetko ostatné je „vyriešené v karte“...
brm
Darca
Darca

haha11.. a pre Teba svet gombička. Hodíš jeden obrázok a poraďte. Prečo si to nepozrieš na webke výrobcu?

http://www.kingston.com/flash/readers.asp

Mal som dva notebooky.. oba notebooky mali čítačku SD kariet.. na jednom notebooku (novšom) som SDHC kartu prečítal a na druhom notebooku (staršom) SDHC kartu neprečítal..
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Ďakujem Ti FABi2 týmto je vec vyriešená.
brm a tebe odkazujem aby si popracoval na komunikácií s ľudmi, že máš toľko príspevkov neznamená že si niekto viac.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Pozor,nie vsetky citacky p.k. precitaju SDHC ,, a ani nie vsetky fony,ktore ficia na micro SD karte zoberu SDHC,,napr.aj moj Asus p535 berie SDHC len po nainstalovani drivera,,,Mam citacku kariet 32 in 1,ktora ma 1 rok, a ta mi SDHC nezoberie :wink: ,,takze tiez ako ostatní, odporucam pozriet si kompatibilitu SDHC karty s konkretnou citackou na stranke vyrobcu.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

tacosi > Akože, neviem si predstaviť aby som si overoval kompatibilitu pamäťovej karty s mojou čítačkou. Zatiaľ čo som mal v notebooku karty SD/SDHC viacero typov tak som nemal problém ani s jednou. A to mám len základný Windows ovládač.
brm
Darca
Darca

haha11.. abo niekto iný by mal popracovať na svojej komunikácii.. hlavne, keď čaká pomoc..

btw.. na webke kingstonu je aj uvedená Tvoja čítačka a je aj pri nej zaznačené ako na tom je s SD/SDHC.. ale keďže mám zlú komunikáciu, tak Ti nemôžem prezradiť správnu odpoveď.

;)

A ešte jedna citácia pre FABi2..
The SD format has proven to be very popular. However, the higher capacity SDHC cards, are not compatible with standard SD card reading devices. Since SDHC format cards have the same physical shape and form factor as the standard SD format, care should be taken to avoid confusion for consumers. SDHC cards require an SDHC capable device firmware, generally not found with older devices.
..tj. aj keď SD a SDHC sú tvarovo úplne identické, staršie čítačky kariet nedokážu prečítať novšie SDHC, vyžadujú nový firmware s podporou SDHC.. preto nové zariadenia nemajú s týmto žiadny problém.. staršie zariadenia SDHC nerozoznaju.

A ešte doplním jednu osobnú skúsenosť.. fotoaparát na SD/SDHC pamäťovky mi nerozoznal 4GB SD kartu, ale so 4GB SDHC nemal žiadny problém..
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

brm > No jo. Je to dosť diskutabilné táto téma. Myslím, že to netreba ďalej rozvádzať.
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Co je na tomto diskutabilne? Ci len si sa naucil nove, viac ako stvorslabicne slovo a chces ho rychlo pouzit (hoci nevies co znamena...)? Proste su zariadenia, ktore maju oznacenu citatelnost SD, ale citaju aj SDHC a su zariadenia, ktore maju oznacene SD a citaju SD. Niekde na DX mozno najdes aj oznacene SDHC, ktore citaju len SD, neviem.... Tento problem bol rieseny nespocetne vela krat (aj ja som mu "celil"). Tym, ze budes rozmyslat a jak sa hovori, diskutovat, tak to nevyriesis. Najlepsie je im napisat mejl... do Kingstonu.
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

hovorí vám niečo Výrok: Bojuj za svoj názor! tak sa schladte, keďže je téma uzavretá...
Napísať odpoveď