SE 905 alebo Samsung omnia

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
pepo
Medium Professional
Medium Professional

SE 905 alebo Samsung omnia

Príspevok od používateľa pepo »

tak aky foon by ste odporucili namiesto SE 905 rozmyslm nad https://www.orange.sk/eshop/detailtelef ... oneId=3394
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

jednoznacne omniu. napr. na co ti bude 8mpx ked z mobilu nikdy nebudu fotky ako z normalneho fotaku? okrem toho, mat mobil s takymi funkciami ako ma SE a bez otvoreneho operacneho systemu je onicom. s windowsom mozes robit prakticky co chces :)
Andreso
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andreso »

Presne ako napísal Ades- SE omnii nemôže konkurovať. Už len dotykový display je dôvod.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

No ja neviem, osobne idem vziat C905ku. Teraz mam LG KU990 a dotykac uz nikdy viac...

Tlacidla su proste tlacidla a ja uz na tie dotykove k*kotiny fakt nemam nervy.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no este som rozmyslal bud omia alebo SE X1 - XPERIA X1 http://www.sonyericsson-shop.sk/detail/135618/013004
alebo cosi od LG .. skratka aby my fachalo GPS bez nutnosti pripojenia na internet :) a inak ked tak vymenim SE C905 za omiu alebo cosi daco co tu pisem ...
tak poradte co je lepsie
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

tak keď ešte rozmýšlaš, či omniu alebo Xperiu, tak X1 je jednoznačná voľba myslím...
ades
Guru
Guru

Curuj napísal:tak keď ešte rozmýšlaš, či omniu alebo Xperiu, tak X1 je jednoznačná voľba myslím...
este sa mu podari dostat kus z niektorej "slavnej" serie a skor ako ho rozbali mu popraska kryt. ale na urovni X1 a omnia to uz bude skor o peniazoch a sympatiach ku znacke
pepo
Medium Professional
Medium Professional

a preco by mal popraskat kryt ? a tak asi si myslim ze by som vzal ten samsung omnia len chem vediet ci tam funguje plnohodnotne navigacia bez nutnosti pripojenia na internet lebo kamos ma X1 a stiahol desi navigaciu nanu a nepripaja sa na net a facha super a je uplne presna ....
A ak dakto ma omniu tak by som vymenil za SE C905 novy mam ho asi tak mesiac ....

//autoeditácia príspevku ( 23 Mar 2009, 19:31 )
tuna je porovnanie http://mobil.sme.sk/porovn.asp?id=687&id=715&id=
ta omnia ako nema wifi ani gps ani OS win , ani dotykovy displej a co ma teda ved v tych porovnaniach nema nic hm tak my vysvetlite to ....
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

navigacia funguje plnohodnotne ...
nie nepripaja sa na net ...
pepo
Medium Professional
Medium Professional

ob3l1x napísal:navigacia funguje plnohodnotne ...
nie nepripaja sa na net ...
to nema ani wifi nic take? a ta navigacia ide bez nutnosti pripojenia na internet a este v podstate aky je tam system ani OS tam nieje hm ? ved to je potom onicom ked to nema wifi a nechapem v tom porovnani ani to ze nema dotykovy displej a tie ostatne veci hm to sa mi dako asi neoplati nie? ...
a ten SE C905 tam sa da ako vyuzit ta navigacia aby sla uplne super bez nutnosti pripojenia na internet?
ades
Guru
Guru

pepo napísal:a preco by mal popraskat kryt ? a tak asi si myslim ze by som vzal ten samsung omnia len chem vediet ci tam funguje plnohodnotne navigacia bez nutnosti pripojenia na internet lebo kamos ma X1 a stiahol desi navigaciu nanu a nepripaja sa na net a facha super a je uplne presna ....
A ak dakto ma omniu tak by som vymenil za SE C905 novy mam ho asi tak mesiac ....

//autoeditácia príspevku ( 23 Mar 2009, 19:31 )
tuna je porovnanie http://mobil.sme.sk/porovn.asp?id=687&id=715&id=
ta omnia ako nema wifi ani gps ani OS win , ani dotykovy displej a co ma teda ved v tych porovnaniach nema nic hm tak my vysvetlite to ....
boli urcite serie, ktore vyrabalo pre SE HTC a v tychto seriach an rohoch praskal kryt a odlamovali sa kusky. uz je to ale v pohode.
ten prehlad by som nebral prilis vazne, chod radsej na http://www.mobilmania.cz. omnia normalne ma WM 6.1, wifi, dotykovy displej, edge, GPS aj pohybovy senzor.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no lebo to ma hned nahnevalo ze to v podstate nic nema vrrr
tak teda sem so vsetkymy vysvetlivkami atd ... vahody a tak lebo do zajtra to potrebujem vediet aj to ci sa dakto najde na vymenu SE C905 za tu omniu ak teba ma co tu pisete :)
ades napísal:boli urcite serie, ktore vyrabalo pre SE HTC a v tychto seriach an rohoch praskal kryt a odlamovali sa kusky. uz je to ale v pohode.
ten prehlad by som nebral prilis vazne, chod radsej na http://www.mobilmania.cz. omnia normalne ma WM 6.1, wifi, dotykovy displej, edge, GPS aj pohybovy senzor.
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

loooooool mobil.sme boduje :D
to im asi SE zaplatil aby napisali sprostosti :D
pepo
Medium Professional
Medium Professional

no asi hej a inak ta navigacia co ma omnia iGO 8 tak da sa vyuzit aj bez nutnosti pripojenia na internet ? alebo si budem musiet cosi ine nainstalovat aby mi fachala navigacia bez nutnosti pripajania na net dik.....
ades
Guru
Guru

jasne ze sa da, sam mam iGo8 a ide super :)
pepo
Medium Professional
Medium Professional

a ako dlho ti vydrzi bateria teda myslim tym ked mobil vyuzivas standartne
a co je natom pravdy ze ma Horší citlivost GSM signálu ?
aj tuna pisu ze
O problémech s navigačními aplikacemi už byla řeč, je to velká škoda vzhledem k tomu, že Omnia disponuje AGPS. Rychlost nalezení signálu se sice počítá spíše na minuty, ale po nalezení už je signál stabilní. V mobilu najdete předem nainstalované Google Maps.
co je natom pravdy ?
ades napísal:jasne ze sa da, sam mam iGo8 a ide super :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

dnes som to odmeral, satelity mi IGO 8 chytilo za menej ako 2 minuty ... (bola tma a jemne zamracene, ked je cista obloha chytilo mi to uz aj za cca 1 min a nejake tie sekundy ...)
signal ani nemam velmi pocit zeby bol zly ..
bol som v podniku co je v podzemi a vpohode mi chytalo signal ...
tam kde chyti normalny mobil signal chyti tiez a tam kde nechyti tam vacsinou nechyti ani normalny mobil ...
ades
Guru
Guru

ked ho vyuzivam normalne ako bezny mobil, tak aj 5 dni. ale uz sa mi podarilo ho skresat na par hodin (4-5)- gps+wifi. priemerne su to tie 4 dni (telefon, sms, nejake tie hry, obcas wifi). ak ale omniu chces pouzivat ako navigaciu, urcite investuj do aktivneho drziaka s nabijanim.
co sa citlivosti signalu tyka, tak nejake zhorsenia som nezaznamenal, pohybujem sa na miestach s dobrym pokrytim, vzdy mam plny signal.
co sa tyka toho GPS, tak to AGPS je to, ze si stiahne z netu udaje o druziciach a potom ich hlada na tych suradniciach. na nete ale mas navod na to, aby si GPS ulozilo do pamate suradnice satelitov, ktore najde, potom sa vyhladavanie skrati na par radovo desiatok sekund. a neplatis ziadne poplatky za net.
pepo
Medium Professional
Medium Professional

a skadial ste ho kupovali lebo ja ho asi zoberiem s orange a oni si davaju svoj software tak aby som vedel lebo ich softi su na prd .... aby tam vsetko slo ako ma
ades
Guru
Guru

dostal som ho na vianoce, ale bol kupovany ako cisty, teda ziaden operator.
btw ob3l1x, co mas? omniu?

edit: pepo: to uz si napisal, ja som sa pytal obelixa :D
Napísať odpoveď