TV tuner - minimalne poziadavky
-
reno23
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
TV tuner - minimalne poziadavky
Planujem si kupit externy tv tuner k notebooku HP Presario X1000 (1,4GHz, 512MB DDR, 32MB VGA) a milo ma prekvapila informacia, ze mobilne CPU Intel Pentium M 1,3GHz ma rovnaky vykon ako desktopove CPU Intel Pentium 4 2,0GHz (priklad Pinneacle PCTV 340e). Je to pravda ? Lebo ziadny iny vyrobca tunerov taketo ekvivalenty desktopoveho a mobilneho cpu na stranke napisane nema. Mozem si teda kupit akykolvek tv tuner s poziadavkamy Intel Pentium 4 2,0-2,2GHz s tym zamerom, ze ho uspesne "rozchodim" na mobilnom 1,4GHz Pentiu ? dakujem
-
hrban
Addict
poviem ti to takto hral som sa FAllout 3 pocitaci ktory ani len zdaleka nemal minimalne poziadavky sice na ukor hratelnosti. ale myslim si ze kludne mozes pozerat tunery co maju take poziadavky na tvojom notase ja mam usb tunner na AMD Duron 1.3 ghz ide v pohode len ked nahravam nesmiem nic ine robit lebo nahrate video by sekalo
btw povie mi niekto ako mozu mat TV tunery rozne systemove poziadavky ked vsetky robia to iste +- niektore maju funkcie navyse ktore ale sotva zalezia od systemu
btw povie mi niekto ako mozu mat TV tunery rozne systemove poziadavky ked vsetky robia to iste +- niektore maju funkcie navyse ktore ale sotva zalezia od systemu
-
reno23
Guru wannabe
ok, sice ten Fallout3 nema s tunermi vela spolocne, ale presvedcil si ma, takze objednany http://www.alza.sk/televizni-karta-lead ... d88514.htm
vsak keby cpu nestihal, tuner vratim
vsak keby cpu nestihal, tuner vratim
-
reno23
Guru wannabe
este jedna otazka:
Ked mam graficku kartu podporujucu directx 8.1 a na webstranke vyrobcu tv tunera je napisane , ze je potrebna karta s directx 9, nebude problem s uspesnym rozchodenim? vdaka
//autoeditácia príspevku ( 23 Mar 2009, 16:56 )
no tak si odpoviem sam
=> nie nebude s tym ziadny problem.
Nakoniec som si objednal Aver TV Hybrid Volar HX. Aj ked som nesplnal poziadavky uvedene na stranke vyrobcu,
Ked mam graficku kartu podporujucu directx 8.1 a na webstranke vyrobcu tv tunera je napisane , ze je potrebna karta s directx 9, nebude problem s uspesnym rozchodenim? vdaka
//autoeditácia príspevku ( 23 Mar 2009, 16:56 )
no tak si odpoviem sam
Nakoniec som si objednal Aver TV Hybrid Volar HX. Aj ked som nesplnal poziadavky uvedene na stranke vyrobcu,
nebol s prehravanim a nahravanim analogoveho a digitalneho vysielania ziaden problem. Rovnako nebol problem ani s VGA (ATI 9200), ktora podporuje len directx 8.1. Pri prehravani analogoveho a dvb-t vysielania, sa procesor podtaktoval na 600MHz a obraz isiel plynule. Pri nahravani sa procesor podtaktoval na hodnotu 1200MHz a takisto obraz isiel bezproblemov. Mimochodom s tunerom som absolutne spokojny a odporucam ho kazdemu, kto uvazuje o kupe externeho tunera.For TimeShift and Record in MPEG-2
o Pentium 4 2.4GHz (Hyper-Threading)
o AMD AthlonXP 2400+
o Pentium Mobile 1.73GHz
For HDTV (H.264) Previewing
o Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or equivalent
For H.264 Recording ( For Analog/ SDTV only)
o Pentium Mobile 2.0 GHz or Dual-Core 1.6GHz or equivalent
o Pentium 4 3.0GHz (Hyper-Threading) or equivalent
512 MB RAM or above
VGA card supports DirectX 9.0c