Nas buduci prezident
V De Facto special bolo takychto veci viac. Nie zo strany moderatora, ale Gasparovica, najma co sa tyka bodov ktore mal napisane v programe [narazam na PLNU zamestatnost]. Pri obhajeni si konkretneho bodu argumentoval slovami "to maju v programoch vsetci"
Nepamatam si to vsetko, kto ma zaujem moze si to pozriet v archive TV joj, stoji to za to.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Tomasito ... Pastnes clanok z medii a prispevok pod tym tvrdis ze si nevytvaras nazor z Medii. //Mozno som to zle pochpil ... Ak ano Ospravedlnujem sa.
Na margo Martinakovej ... Na jej sposobe reci je krasne citit aky text ma natrenovany jak basnicku (Cely cas od 22:00 po volbach az donedavna) a aky hovori z vlastnej hlavy.
Odkial vies ze to zas nieje system "ked som nevyhrala ja aspon potopim ju"??
Na margo Radicovej ... a juzneho slovenska.
Ako nechcem byt zly ale vsetci idete jak pripecene ovecky za tym co Media a JPP povedia resp. Napisu.
Stale sa s tym stretavam a cim dalej tym viac mi to leze na nervy. Ludia povedia Madari su kkti ... atd
V poslednom case som stravil trochu viac casu v Madarsku ... ludia aj ked vedeli ze som zo Slovenska sa ku mne spravali ako k clovekovi ... Nemali ziadne problemy, nestrihali ziadne grimasy atd... Povedali pekna krajina a skoda ze Politici takto ostria vztahy medzi ludmi.
Preco by nemohla viac podporit Juzne slovensko?? Lebo tam byvaju Madari?? A??
To mi stale pripomina urcity syndrom nenavidenia obyvatelov hlavnych miest.
Som rodeny Bratislavcan ... A fascinuju ma reci o tom ako ludia z celeho Slovenska pindaju na Bratislavcanou ze su Arogantny, Povysenecky atd... atd...
Odkial to maju?? Za to ze natrafia na nejake pripecene individuum ktore sa sprava ako pupok sveta neznamena ze v Bratislave ziju sami dementi, "Paštekari", Smeťári atd ...
To iste Praha ... Zijem tu uz pomali 8mesiacov ... Vsetci v mojom okoli nejavia ziadne znamky opovrhovania ludmi z Moravy, Strednych, Jiznich ciech atd...
Ale ked dojdem do Brna, Ostravy, Znojma, Č. Budejovice ... uz sa zacinaju pindy atd ... A vacsinou nepodlozene ehm ... Sousedka, Dcera, říkala že to a tamto ...
A samozrejme ani Warszawa sa tomu nevyhla ...
No ale stacilo OT
Na margo Martinakovej ... Na jej sposobe reci je krasne citit aky text ma natrenovany jak basnicku (Cely cas od 22:00 po volbach az donedavna) a aky hovori z vlastnej hlavy.
Odkial vies ze to zas nieje system "ked som nevyhrala ja aspon potopim ju"??
Na margo Radicovej ... a juzneho slovenska.
Ako nechcem byt zly ale vsetci idete jak pripecene ovecky za tym co Media a JPP povedia resp. Napisu.
Stale sa s tym stretavam a cim dalej tym viac mi to leze na nervy. Ludia povedia Madari su kkti ... atd
V poslednom case som stravil trochu viac casu v Madarsku ... ludia aj ked vedeli ze som zo Slovenska sa ku mne spravali ako k clovekovi ... Nemali ziadne problemy, nestrihali ziadne grimasy atd... Povedali pekna krajina a skoda ze Politici takto ostria vztahy medzi ludmi.
Preco by nemohla viac podporit Juzne slovensko?? Lebo tam byvaju Madari?? A??
To mi stale pripomina urcity syndrom nenavidenia obyvatelov hlavnych miest.
Som rodeny Bratislavcan ... A fascinuju ma reci o tom ako ludia z celeho Slovenska pindaju na Bratislavcanou ze su Arogantny, Povysenecky atd... atd...
Odkial to maju?? Za to ze natrafia na nejake pripecene individuum ktore sa sprava ako pupok sveta neznamena ze v Bratislave ziju sami dementi, "Paštekari", Smeťári atd ...
To iste Praha ... Zijem tu uz pomali 8mesiacov ... Vsetci v mojom okoli nejavia ziadne znamky opovrhovania ludmi z Moravy, Strednych, Jiznich ciech atd...
Ale ked dojdem do Brna, Ostravy, Znojma, Č. Budejovice ... uz sa zacinaju pindy atd ... A vacsinou nepodlozene ehm ... Sousedka, Dcera, říkala že to a tamto ...
A samozrejme ani Warszawa sa tomu nevyhla ...
No ale stacilo OT
Ale no tak, nic take som predsa netvrdil (to, co som realne napisal si pokojne precitaj este raz).Shark NX napísal:Tomasito ... Pastnes clanok z medii a prispevok pod tym tvrdis ze si nevytvaras nazor z Medii.
// Pohoda.
Kolkokrat uz mal Meciar to CD vytiahnut? Podla mna, ani tentokrat nic nevytiahne. Naviac, generalny prokurator, ktory obsah predmetneho CD videl sa uz vyjadril, ze Gasparovicovo meno na nom nefiguruje. Jesitak Meciar, ktory sa dodnes nedokazal preniest cez kritiku od Gasparovica, jeho nasledny odchod z HZDS a najma cez jeho vitazstvo v prezidentskych volbach, tymito nezmyslami svojej strane skodi obdobne ako jesitak Dzurinda, ktory sa po skupinkach, vylucovani vnutrostrannickych kritikov a pod., dodnes nedokazal preniest cez niekdajsiu kritiku od Martinakovej a jej odchod z SDKU (preto Radicova, aj keby zaujem o Martinakovej podporu pre prezidentske volby mozno mala, od svojho strannickeho sefa suhlas nedostane/nedostala).makaveli napísal:myslite, ze este pred druhym kolom vytiahne meciar na verejnost obsah svojho "cedecka" .. ? ak vobec nieco take existuje a nie je to len blud
-
Shark NX
Addict
Ad ten clanok:
A s tymto uplne suhlasim ... Co sa robi v inych demokratickych krajinach je mi jedno. Naco ma Radicova "rokovat" s Martinakovou ... Martinakova by mala vediet uz davno koho ma zvolit kedze sa v jadre Politiky toci uz dlho ... A nemyslim si ze "kavicka" s Radicovou nieco zmeni.Martináková na tlačovej besede skritizovala Radičovej vyjadrenie, že sa nechystá osloviť Martinákovú, pretože "voliči nie sú vojenský útvar, ktorému sa niečo zavelí". Radičová necháva na nej, či sa ju rozhodne podporiť.
Neúspešná kandidátka Martináková jej cez médiá odkázala, že takto sa to nerobí. V štandardných demokratických krajinách sa rokuje s neúspešnými kandidátmi. "Treba rokovať práve preto, aby to nebol obyčajný politický obchod," uviedla Martináková s tým, že rokovania by mali presvedčiť neúspešného kandidáta, že ten, kto postúpil, aspoň čiastočne vyhovuje jeho hodnotám. "Myslím si, že to stanovisko pani Radičovej je definitívne, beriem ho tak, nejde o rozhovory pri kávičke, my sme političky. Myslím si, že je tam cesta zatvorená," hodnotí Martináková vyjadrenie Ivety Radičovej pre denník Sme.
Preco potom asi tak Radicova rokovala o svojej podpore s KDH a SMK?Shark NX napísal:Ad ten clanok: A s tymto uplne suhlasim ... Co sa robi v inych demokratickych krajinach je mi jedno.Naco ma Radicova "rokovat" s Martinakovou ... Martinakova by mala vediet uz davno koho ma zvolit kedze sa v jadre Politiky toci uz dlho ... A nemyslim si ze "kavicka" s Radicovou nieco zmeni.
Moze ti to byt jedno, no je to standardny nastroj uchadzania sa o volicov.
To, ze Radicova o Martinakovej podporu zaujem nema je druha vec- je to jej(?) rozhodnutie, ku ktoremu som sa uz vyjadril.
http://spravy.pravda.sk/meciar-gasparov ... domace_p23Ivan Gašparovič sa nikdy a nijakým spôsobom nepodieľal na príprave textu Ústavy SR, vyhlásil Vladimír Mečiar a dodáva, že "nemôže teda o sebe hovoriť, že je spoluautorom - je to lož." Reagoval tak na Ivana Gašparoviča, ktorý podľa Mečiara viackrát o sebe vyhlasoval, že je spoluautorom Ústavy.
-
Shark NX
Addict
Ak myslis to rokovanie pred 1. Kolom tak to je normalne ... Hladala stranu ktora ju podpori.Tomasito napísal:Preco potom asi tak Radicova rokovala o svojej podpore s KDH a SMK?
Moze ti to byt jedno, no je to standardny nastroj uchadzania sa o volicov.
To, ze Radicova o Martinakovej podporu zaujem nema je druha vec- je to jej(?) rozhodnutie, ku ktoremu som sa uz vyjadril.
Ak myslis nejake rokovanie po 1. Kole tak o tom neviem.
Tu je predsa irelevatne, ci sa jedna o 1. kolo volieb alebo 2. kolo- s ohladom na predvolebne rokovania je podstatne to, aby bolo pred volbami. Naviac, Radicova stranu, ktora ju podporovala mala- v tej strane je podpredsednicka a tato strana ju dokonca do volieb nominovala (SDKU-DS). Napriek tomu rokovala o podpore s KDH a SMK (v pripade KDH sa pritom podpora nerodila lahko). Napr. pri SF to vsak pred 1. kolom vyznam nemalo, kedze SF malo vlastneho kandidata- Martinakovu. Pred 2. kolom ma vsak rokovanie s touto stranou presne taky isty vyznam, resp. ucel, ako rokovania s KDH a SMK pred 1. kolom- ziskanie hlasov volicov, resp. sypmatizantov tychto stran.Shark NX napísal:Ak myslis to rokovanie pred 1. Kolom tak to je normalne ... Hladala stranu ktora ju podpori.
Ak myslis nejake rokovanie po 1. Kole tak o tom neviem.
A tak aj s ohladom na Radicovej rokovania s KDH a SMK, jej vyrok:"voliči nie sú vojenský útvar, ktorému sa niečo zavelí", vyznieva prinajmensom paradoxne, v kontexte jej realnych krokov dokonca hranici s prejavom typickym pre schizoreniu.
Po dnesku je to vsak este horsie...
Pokial niekto Meciarovi veri, resp. uveri, budisLubosZ napísal:
Meciarova kampan proti Gasparovicovi Radicovej pomoc moze, ale nemusi, a to najma v nadvaznosti na dnesnu Dzurindovu vyzvu, aby HZDS Radicovu podporilo.
A tu je zaujimavy rozpor - nezaujima sa o podporu SF, ale oslovuje HZDS, t.j. Meciara, na kritike ktoreho sa v r. 1998 dostal do velkej politiky. Uz sa raz do nepriazne svojich volicov dostal, ked sa HZDS pokusal po volbach v r. 2006 ziskat pre koaliciu SDKU-DS, SMK, KDH + HZDS-LS. Tym de facto amnestoval obdobie meciarizmu, a tak Fico nasledne uz nikomu nemusel vysvetlovat ucast HZDS vo svojej vlade. Dzurinda uchadzanim sa o Meciarovu podporu Radicovej tak nie len svojich volicov dezorientuje opat.
A tak znova:
- "voliči nie sú vojenský útvar, ktorému sa niečo zavelí"
Nebudme naivni,Shark NX napísal:Tomasito nieje to irelevantne ... Vela ludi sa rozhodne pred 1. Kolom volieb ...
Pred 2. Kolom to je len aditivny krok (Podla mna zbytocny) kedze velka vacsina ludi uz ma vybrane koho ide volit.
podla tejto tvojej logiky by tak akakolvek predvolebna kampan pred 2. kolom bola zbytocna. Aka je realita? Takmer vsetci politologolovia sa zhoduju v tom, ze po nudnej kampani spred 1. kola, skutocna predvolebna klampat pride az teraz, kedy je mozne p.i. ocakavat aj stupnovanie osobnych utokov (ako sme mali moznost vidiet, uz dnesok sa niesol v tomto duchu).
A o koho hlasy v tejto predvolebnej kampani ide? O volicov v 1. kole neuspesnych kandidatov a pri 43% volebnej ucasti pri 1. kole, aj o hlasy mnohych z tych, ktori v 1. kole volit neboli. A to je este stale dost velky volebny kolac...
PS: Tu nejde o to, co si o tom myslim ja alebo ty- toto je jednoducho volebna realita- darmo si pred nou budeme zakryvat oci.
Pacil sa mi tento post od Sharka:
Mimochodom, ked budes v Prahe dlhsie, tak urcite natrafis na Prazakov, co nemaju radi Moravakov a dokonca aj Slovakov..pardon za OT.Shark NX napísal:Na margo Martinakovej ... Na jej sposobe reci je krasne citit aky text ma natrenovany jak basnicku (Cely cas od 22:00 po volbach az donedavna) a aky hovori z vlastnej hlavy.
Tym jasne odlisil kandidatov 2.kola od Martinakovej a povedal by som, ze aj od Mikloska a Melnika - vsetci tito maju vlastny viac-menej ustaleny nazor, ktory su schopni si zapamatat a dokonca su schopni sa naucit nejaky-ten prihovor naspamat a nehovorit jednu nepresnost za druhou![]()
A to mi na prezidenta skoro uplne staci
-
Shark NX
Addict
Tomasito myslis taky politologovia ako boli na Markize v den volieb?? No neviem ...
Viem ze moj alebo tvoj nazor je pre celkovy vysledok volieb zanedbatelny ... Ale povedz mi ... Rozhodnes sa na zaklade hadok v TV?? Na zaklade toho co kto kydne druhemu na hlavu??
Nie, mas to davno vybrate ... Vies ze radsej zvolis Gašpiho lebo... (Dovody su uz jasne)
Ano verim ze je vela ludi ktorym ich kandidat vypadol a rozhodnu sa podla toho co budu vidiet v tych diskusnych relaciach ...
zmija nemyslim si ... Ludia ma tu zoznamuju z kadekym ... Vacsina rodeny Prazaci a nikto zatial neprejavil odpor resp. nejaku neznasanlivost. Dokonca aj Moravaci pracujuci v Prahe ziskali uplne iny nazor ...
Viem ze moj alebo tvoj nazor je pre celkovy vysledok volieb zanedbatelny ... Ale povedz mi ... Rozhodnes sa na zaklade hadok v TV?? Na zaklade toho co kto kydne druhemu na hlavu??
Nie, mas to davno vybrate ... Vies ze radsej zvolis Gašpiho lebo... (Dovody su uz jasne)
Ano verim ze je vela ludi ktorym ich kandidat vypadol a rozhodnu sa podla toho co budu vidiet v tych diskusnych relaciach ...
zmija nemyslim si ... Ludia ma tu zoznamuju z kadekym ... Vacsina rodeny Prazaci a nikto zatial neprejavil odpor resp. nejaku neznasanlivost. Dokonca aj Moravaci pracujuci v Prahe ziskali uplne iny nazor ...
Nechapes, alebo jednoducho nechces pochopit, ze tu nejde o teba, alebo o mna? Je tu este nemaly priestor, v ktorom obaja kandidati maju moznost lovit volica- ci uz medzi volicmi v 1. kole neuspesnych kandidatov, alebo medzi potencialnymi volicmi, ktori v 1. kole volit neboli. Opat pripominam, ze ucast v 1. kole bola cca 43%.Shark NX napísal:Tomasito myslis taky politologovia ako boli na Markize v den volieb?? No neviem ...
//
A nie len v diskusnych relaciach...Shark NX napísal:Ano verim ze je vela ludi ktorym ich kandidat vypadol a rozhodnu sa podla toho co budu vidiet v tych diskusnych relaciach ...
Tak uz konecne chapes, preco maju rokovania o podpore vyznam aj pred 2. kolom volieb? Preco sa napr. dnes Dzurinda pre Radicovu uchadzal o podporu HZDS?
BTW. zacinam byt z tvojich prispevkov zlahka zmateny (jeden prispevok, dva rozne postoje).
-
Shark NX
Addict
Tymto si myslim ze som dal dostatocne najavo ze chapem ze to nieje o nas dvoch.Ano verim ze je vela ludi ktorym ich kandidat vypadol a rozhodnu sa podla toho co budu vidiet v tych diskusnych relaciach ...
Len si osobne myslim ze vacsina inteligentnych ludi ma uz svojho favorita.
// medzicasom som svoj prispevok editoval, aby som reagoval zvlast prave na tento tvoj nazor. Ak chces, vyjadri sa v ramci tohto postu. Tomasito
Nemusis ho editovat 10×
Co ta konkretne matie?? Vysvetlim.
Tvoj predposledny post, na ktorom by sa dal vyucovat vyznam pojmu alibizmus : ) t.j. s ohladom na doterajsiu diskusiu, dva odlisne postoje k jednej a tej istej veci (vyznam predvolebnej kampane, ako aj rokovani o podpore pred 2. kolom volieb). Preto som svoj post editoval a na druhu cast radsej reagoval zvlast. Reakcia neprisla, takze aby sme sa teda pohli dopredu:Shark NX napísal:Co ta konkretne matie?? Vysvetlim.
A nie len v diskusnych relaciach...Shark NX napísal:Ano verim ze je vela ludi ktorym ich kandidat vypadol a rozhodnu sa podla toho co budu vidiet v tych diskusnych relaciach ...
Tak uz konecne chapes, preco maju rokovania o podpore vyznam aj pred 2. kolom volieb? Preco sa napr. dnes Dzurinda pre Radicovu uchadzal o podporu HZDS?
Podstatne je, ze chapesShark NX napísal:Chapem... Len je to pre mna trochu zvlastne...
Sledovat lubovolne media cely cas a rozhodovat sa az v Druhom kole
A ked uz sme pri tych zvlastnostiach, neviem ako tebe, ale mne pride zvlastne odmietnut rokovania o podpore Radicovej so SF (s odvodnenim: "voliči nie sú vojenský útvar, ktorému sa niečo zavelí") a o par dni na to vyzyvat HZDS, aby Radicovu podporilo.
-
Key5ers0ze
Guru wannabe