Problem: Nejde mi prejst na disk D:

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
winni
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem: Nejde mi prejst na disk D:

Príspevok od používateľa winni »

no uz samotny nazov hovori o com to asi bude... proste mam disk 30gb dokopy, rozdeleny na C: a D:... disk C ma okolo 10,5 gb a disk D by mal mat teda okolo 20 gb... no a problem spociva v tom ze dneska rano ked som normalne chcel cosi najst na disku D tak standardne ako kazdy uzivatel som isiel cez zastupcu "my computer" kde som si vybral z tychto dvoch diskov.. ked som chcel otvorit Dcko vypisalo mi toto:
Disk is not formatted

The disk in drive D is not formatted
Do you want to format it now?
Yes No
lenze este vcera mi vsetko islo ako ma... teda neviem ako by sa disk "sam" apsolutne vymazal... alebo co ja som z toho jelen... tak ptm mi napadlo ze ked to islo davnejsie zeby som mohol ist cez "system restore" a vratit sa o mesiac v case... to mi zasa vypisalo toto:
System restore

Changes made to drive(s) D: after this point cannot be reversed because the drive was either excluded from System Restore monitoring, or was turned of or removed.
takze tadial to tez nepojde :?

a nakonec som skusal ete command prompt... tam som skusal ze mozno su dake te registre ci co to poskodene tak D: CHKDSK /F a to mi zasa vypisalo ze:
The volume does not contain a recognized file system.
Please make sure thatall required file system drivers are loaded and that the volume is not corrupted
cize to tez ne :?
taky bracho mi len spomenul ze som asi chytil daky virus abo tak cosik... mozno spyware a tak kedze mam antivirak Avast! tak som skusil preskenovat cely PC... ten zasa zadrel ze D: neni platny priecinok...
inac ked dam na Dcko "properties" tak mi pise ze ma 0 bytov a "file system: RAW" co ja nwm co je...

nehovorim ze som uplna lamka do PC ale toto je na mna moc na toto ja nemam... pls reinstalit sa mi moc nece lebo to som robil pred takymi 3ma tyzdnami, ale keby to bolo fakt nevyhnutne tak nemam na vyber...
Riesitelovi by som velmi rad dal K+ ale zatial nemozem lebo nemam dostok K...
a pls poprosil by som zmysluplne prispevky a nejake rady ci napady ako dany problem vyriesit...
DAKUJEM komukolvek kdo mi dokaze pomoct...
karci222
Light Star
Light Star

Re: Problem: Nejde mi prejst na disk D:

Príspevok od používateľa karci222 »

keby že si včera peinštalovaval Win tak asi si zabudol dať formátovať disk D ale kedže ti to včera išlo tak neviem ... ale možeš skúsiť keď chceš otvoriť D cez My Computer a ti vybehne tabuľka že nemáš formátovaný disk D tak daj "Yes" a formátuj disk D ako keď preištalovaváš Win
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

Jakej tam byl souborovej systém ?Co na to říká správa disků , nebo lépe nějaká utilita typu Partition Magic ?
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

bolo to NTFS ak myslite to... kedsom vtedy preinstaloval tak som len Ccko preinstaloval a Dcko som nehal napokoji pretoze su na nom nejake udaje... ktore by som nerad stratil, akoze nic prevratneho ale aj tak sa mi to nece znova zhromazdovat spolu z hudbou a podobne...

oka ptm kuknem co na to hovori PQmagic...
zatal dik moc

oka tu je sprava diskov (vid screen dole) dufam ze to je ono...

ale ako videt co bolo NTFS uz neni NTFS tomu fakt nechapem :?
Prílohy
screen.jpg
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

No nevím , zkus něco z

Kód: Vybrať všetko

http://sourceforge.net/search/?words=partition&type_of_search=soft&pmode=0&limit=100
ale fakt nevím . Ozvi se .
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

dik tomy dik moc... ale nenasiel som tam co by sa mi hodilo... PQmagic mam doma na 2och disketach mozem sa kuknut cez to na to, ale ako hovori ten disk Manager, ze to je nenavratne prec a ze je disk apsolutne sformatovany.... takze nic moc asi mi len ostava naozaj ako bolo vyssie pisane sformatovat to a... Zacat odznova... no co uz... ale vlastne tuna niekde na hojkovi sa vela pisalo o navrate informacii z vymazaneho disku a podobne.. len nwm ako sa to vola odborne :?

pls ako sa to vola? a vie mi nekdo helfnut s najdenim tych tem?
stejne Dik moc... vsetkym :wink:
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Lenze na tom screene je dost zjavne vidno ze si prisiel o tie data uz pred tym ako si to dal sformatovat nakolko Capacity HDD je 17,58 GB a Free Space HDD je taktiez 17,58 tak preto nieco take usudzujem. Neviem ci sa ti podari obnovit vsetky data z toho disku.

http://www.google.sk/search?hl=sk&clien ... 5%A5&meta=

http://www.recovermyfiles.com/
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no dik moc ale vlastne je uz neskoro :? vcera vecer som ho naformatoval na NTFS a zaplnil prvych zopar bajtov...
ale aj tak diiiky toto sa mi aj tak hodi lebo takato situacia moze nastat este zopar krat... nieje to prvy krat co sa mi stalo, ze sa mi cosik vymzalo alebo nieco podobne...
sunbeam7
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sunbeam7 »

a system restore ti uz funguje???
winni
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

sunbeam7 napísal:a system restore ti uz funguje???
v uplne prvom prispevku som pisal ze co a jako... tam to je..

a teraz ma zasa cosik nasralo a dost.. mam taky dojem ze neco neni v poriadku s tym diskom... ako som vyssie popisal, ze som ho sformatoval nakonec a ze to uz facha... tak neskaj sa mi stalo to iste, a zasa :?
to co je? ja tomu nechapem uz... neviem co s tym mam robit uplne presne to iste, disk vydrzal aaz 2 dni...
uz ma to dost stve :? pls teraz fakt potrebujem helfnut akoze pochopim ked sa cosik stane raz to sa moze, ale 2x po sebe? (takze sa mi stalo uplne to iste co v provom prispevku :( )
sunbeam7
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa sunbeam7 »

ja som mala tiez problem, ze mi neslo otvorit c-cko ani d-cko. vypisovalo mi zakazdym nejake bludy. no mne to robilo kvoli virusom, lebo kamarat mi zaviril usb-ckom comp. ked som vymazala subor z c-cka a d-cka autorun.inf (neviem ci je to presny nazov) tak mi isli otvorit disky bez problemov. no potom som zistila, ze mi nejde ani system restore, ani defragmentacia, tak som nakoniec preinstalovala win...
Napísať odpoveď