samovolne vypnutie PC

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
L_U_M_P
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

samovolne vypnutie PC

Príspevok od používateľa L_U_M_P »

mam problem so samovlnym vypnutim pc....tak 2-3x denne sa z nicoho nic samovolne vypne, neviem ci je to chyba zdroja alebo co to moze byt....mam xp, antivir bitdefender,....plus takisto pri vlozeni DVD do mechaniky sa pocitac restartuje...skusal som tam aktualizovat ovladac (mam LG DVD-RAM gsa-4167b) ale nepomohlo...vdaka za vsetky rady
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

No nemenil si v poslednej dobe žiadny hardware v skrini? Toto sa zdá byť skôr hardwarová chyba ako softwarová. Skús si ešte skontrolovať teploty.
A napíš, aký zdroj máš a značku.
L_U_M_P
Expert
Expert

hw som nemenil ziadny....tu je screen z aidy...zajtra ho rozoberiem a pozriem tie parametre zdroja

Obrázok
Prílohy
Clipboard02.jpg
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

a čo správca zariadení? tam v prehliadači udalostí nie sú tieto restarty zachytené? ak áno, tak tam máš vypísaný dovod a nejaký kód chyby, podla ktorého na googli možeš zistiť príčinu....inak si osobne myslím, že tam tiež bude problem s hdw ako so sfw......kedy si naposledy reinstaloval win?
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

ja osobne by som skor venoval pozornosť CD-mechanike.skús ju odpojiť a potom sa ozvy....mymochodom je to vypnutie alebo reštart? mne PC reštrtoval kvoly mechanike toshiba ts/6100....good luck
L_U_M_P
Expert
Expert

vikko78 napísal:a čo správca zariadení? tam v prehliadači udalostí nie sú tieto restarty zachytené? ak áno, tak tam máš vypísaný dovod a nejaký kód chyby, podla ktorého na googli možeš zistiť príčinu....inak si osobne myslím, že tam tiež bude problem s hdw ako so sfw......kedy si naposledy reinstaloval win?
neviem kde to v spravcovi zariadeni hladat, mozes mi napisat postup?...a win som nahadzoval asi tak pred rokom a pol....

//autoeditácia príspevku ( 24 Mar 2009, 12:50 )
drewodrewo napísal:ja osobne by som skor venoval pozornosť CD-mechanike.skús ju odpojiť a potom sa ozvy....mymochodom je to vypnutie alebo reštart? mne PC reštrtoval kvoly mechanike toshiba ts/6100....good luck
co sa tyka mechaniky je to restart.......co sa tyka toho samovolneho vypinania compu to je vypnutie....ty si ako odstranil problem s mechanikou?
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

oprava

pravdu??? :D
vyje....... som tú mechaniku.....a bol pokoj
važne....
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Skvele riesenie ... PC sa ti vypina iba pri zatazi?? Alebo aj ked ho nechas v Klude??
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nebudem predsa odkladať vec za 700sk navyše keď je max..na
vyhodenie....
L_U_M_P
Expert
Expert

no mam tu novinky, samovolne vypinanie som vyriesil.....nebol som rok doma a nazbieralo sa tam kopa prachu, prikladam aj fotky.....mal som cely cas spustenu aidu, a ked dosiahla teplota na procaku 75 stupnov tak sa to vyplo....takze som rozobral, a vycistil.....s mechanikou zostava problem stale.....niekdy som mal pocit ze to restartuje iba pri dvdckach palenych pod vistou...ale to sa mi zda blbost....

TAKISTO PRIKLADAM FOTKU MOJHO ZDROJA,...CI NIEJE NAHODOU CHYBA V NOM..
Prílohy
Clipboard03.jpg
Clipboard02.jpg
Clipboard01.jpg
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

wow

musím uznať že tá fotka sa ti podarila ..alebo tá zbierka prach.. :)
mno a čo sa mechaniky týka skús ju odstrániť daj tam inú ..a ked to bude ok tak tú starú........(nebudem radiť :D).alebo jej daj poslednú možnosť vymen firmware ale pochybujem mne to nepoomohlo...
L_U_M_P
Expert
Expert

Re: wow

drewodrewo napísal:musím uznať že tá fotka sa ti podarila ..alebo tá zbierka prach.. :)
mno a čo sa mechaniky týka skús ju odstrániť daj tam inú ..a ked to bude ok tak tú starú........(nebudem radiť :D).alebo jej daj poslednú možnosť vymen firmware ale pochybujem mne to nepoomohlo...
firmware som vymienal vcera, a nepomohlo....mechanika bola uz vymontovana a bola zapojena na iny comp a fungovala bezproblemovo....este ma napadlo ze ci ten zdroj nahodou neni slaby...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

CD-Romka je dost velka zataz hlavne pri rozbiehani CD/DVD alebo inej manipulacii z Mediom.
Je dost mozne ze sa ti PC restartuje lebo poklesne napatie na 5V alebo 12V Vetve.
Skusil by som si pozicat iny zdroj.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zdroj Premier. Nie je to nahodou znacka zdroja, ktora bola na jesen zakazana ochodnou inspekciou za to, ze nesplna normy a limity???

PS: mas nejaky problem, ze potrebujes pisat tucnym pismom??? Citis sa, ze si iny od ostatnych???
L_U_M_P
Expert
Expert

hojko napísal:Zdroj Premier. Nie je to nahodou znacka zdroja, ktora bola na jesen zakazana ochodnou inspekciou za to, ze nesplna normy a limity???

PS: mas nejaky problem, ze potrebujes pisat tucnym pismom??? Citis sa, ze si iny od ostatnych???
//neviem ci bol zakazany,...skusim pogooglit....a na vsetkych forach pisem tucnym pismom...ak to vadi tak nebudem.
Napísať odpoveď