Triple Play od SWAN - u

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Chcel by som sa opýtať skúsenejších, či pri Triple Play bude rýchlosť internetu skutočne dosahovať hodnotu 30 Mbit/s, keďže ak to dobre chápem, bude aj televízny signál, aj telefón napojený cez 1 kábel spolu s internetom. Nebude tým internet spomaľovaný? Tá rýchlosť sa mi zdá dosť veľká, pretože teraz mám okolo 15 - 17 Mbit/s a vôbec sa nesťažujem.

Chcem si zaviesť balík Triple Play s internetom Max 30/2 Mbit/s.

//autoeditácia príspevku ( 24 Mar 2009, 18:32 )
Nikto nevie poradiť? :(
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Mne budu instalovat Triple Play od SWANu v Piatok, tak potom mozem cez vykend napisat ako to chodi. Ale tiez neviem ako je to presne s tou rychosltou.

Inak ako je to v Nitre s verejnou IP ???

Lebo v TN ma cele TN alebo cast rovnaku vonkajsiu IP. Ale da sa to vyriesit priplatkom cca 100 Sk mesacne a mas vlastnu staticku IP.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aj ja mám verejnú IP. Internet od SWAN - u (resp. ešte od Nitranetu pred odkúpením) mám už asi 5 rokov. Zatiaľ som spokojný, akurát ma tá verejná IP obmedzuje pri sťahovaní z rapidsharu a pod. Ale rýchlosť je veľmi dobrá...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Pilifo napísal:Zatiaľ som spokojný, akurát ma tá verejná IP obmedzuje pri sťahovaní z rapidsharu a pod.
Obmedzuje? Chlapče, začni si vážiť túto príležitosť mať vlastnú verejnú IP :) .

I keď je pravda, že niekomu je to viac na obtiaž než nie osoh veci :? .

Add: ehm, o čom hovoríš :) ? Nie že by som chcel rýpať, ale vyjadruješ sa k niečomu čo nevieš ani správne nazvať menom.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

fikus-kukis, a aké výhody vidíš vo verejnej IP oproti obyčajnej statickej? O dynamickej už ani nehovorím...
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Pilifo:

IP adresy rozdelujeme na verejne (vonkajsie) a neverejne (vnutorne). Dalej na staticke a dynamicke, ale to sa tyka uz len verejnych.

Vnutorne (neverejne) IP adresy su vascisnou adresy LAN sieti napr. 192.168.1.1 az 192.168.1.255.

Vonkajsie (verejne) su IP adresy pridelene ISP pre pristup do internetu. Napr. 78.98.134.176.

Dynamicku verjenu IP mas napr. od T-Comu a inych ISP co je standardny stav. Za priplatok je mozne dostat statisku IP.

Staticka je v urcitom smere vyhodnejsia, kedze ju mas pocas viazanosti stale rovnaku, teda nemas problem poriesit napr. domaci server alebo VPN domov a podobne. Samozrejme da sa to osetrit aj bez statickej IP, ale to uz je ina tema.

Na druhu stranu pre tahacov z rapidshare servera a podobnych, moze byt staticka IP skor nevyhodou ako vyhodou.
Napísať odpoveď