OnLive - spickovy gaming bez potreby vykonneho HW?
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
OnLive - spickovy gaming bez potreby vykonneho HW?
OnLive - Co hovorite na tento skvely a hlavne ambiciozny projekt? Ja osobne si myslim, ze je to realizovatelne. Ak to porovnam s Citrixom napr., co samozrejme nie je takmer vobec porovnatelne s tymto (uz len kvoli prevedeniu, ci narocnosti), tak realizacia je technicky mozna, jedine v com vidim problem v ramci Europy (USA, Japonsko, ci Koreu z toho vynecham) je prave v konektivite. Ale ked si predstavim, ze uz by som nemusel vyhadzovat 1000, ci 1500 EUR za to, aby som si zahral naozaj jednu, ci 2 hry, kt. mam skutocne rad, tak je to super napad. Ak by to bolo formou mesacnych poplatkov, tak by som do toho siel. Len zase by tam musela byt nejaka rozumna cena. Ja neviem povedzme 20 EUR mesacne je clenske + si hru bud mozes kupit alebo si ju pozicat, kde pozicovne by zase nieco stalo a hra by bola samozrejme omnoho lacnejsia na kupu, ako ta z kamenneho obchodu. V pripade MMORPG by ostali zachovane mesacne poplatky s tym, ze by odpadla potreba ich kupy. Potencial to ma obrovsky, tak sa to snad podari dotiahnut do uspesneho konca. Co si myslite vy?
-
p4ra
Redeemer
Osobne si myslim, ze by sa mohlo eliminovat piratstvo z casti. HW vyrobcovia stale budu moct dodavat riesenia pre firmy atd. A stale si nemyslim, ze vela statov bude mat taku skvelu konekciu, aby si taketo nieco mohli dovolit. Ako som spominal, ja osobne vidim najvacsiu prekazku v tej konektivite. A taka Bosna, Srbsko, Ukrajina a im podobne staty este maju co robit, aby mali optiky do bytov a podobne. Nehovorim, ze Slovensko je na tom uplne skvelo, ale v porovnani s mnohymi statmi Europy su na tom relativne dost vysoko.
-
webmasterr
Medium Professional
tu je otom clanok na sectore
par citacii:

par citacii:
Cena tohto zariadenia má byť nižšia ako cena najlacnejšej konzoly na trhu, predplatenka na mesačné používanie OnLive nemá prekročiť sumu, ako sa platí za Xbox Live. Samozrejme, za jednotlivé hry sa bude platiť zvlášť a to podľa toho, či sa ich rozhodnete iba požičať, alebo kúpiť.
co je dost samozrejme, ale snad casom by sa to mohlo zmenitKvôli lagom je bohužiaľ potrebné, aby záujemca o službu nebýval od datacentra ďalej ako 1 000 míľ a zatiaľ sa uvažuje iba s 5-timi takýmito centrami, takže Slovensko s pravdepodobnosťou hraničiacou so 100 % pokryté nebude.
Samozrejme ze bude trvat kym budu siete na takej urovni aby bolo toto realizovatelne vsade, to chce cas. A co sa tyka vyroby HW pre firmy poskytujuce tieto sluzby, urcite by to vynasalo menej nez keby kazdy jej pouzivatel musel mat doma vlastny system (tak ako je to teraz). Takze si myslim ze proti tomu budu HW vyrobcovia bojovat. Mozno potajomky, mozno verejne, kazdopadne napriklad taka Nvidia z toho urcite nadsena nebude.
-
vendo
Guru
zaujimavy napad ale neviem ako to vlastne ma fungovat kedze vravite ze HW predaj tym klesne, ale ved predsa na nejakom HW to bezat musi tak ci to kupite vy ci to kupi nejaka firma je to jedno nie?
takisto si nedokazem predstavit nejake akcne hry hrane s oneskorenim aj ked malym
a este by som bol fakt zvedavy na cenu ci sa to naozaj az tak oplati kedze fakt dobry PC na hry dnes sa da zohnat dost lacno
takisto si nedokazem predstavit nejake akcne hry hrane s oneskorenim aj ked malym
a este by som bol fakt zvedavy na cenu ci sa to naozaj az tak oplati kedze fakt dobry PC na hry dnes sa da zohnat dost lacno
-
p4ra
Redeemer
vendo, na co Gangy naraza je to, ze takato HW farma sa zakupi raz. A potom sa len bude urcite dokupovat a rozsirovat. Ale stale je to podstatne menej, ako ked si dnes kupuje kazda domacnost PC. Cize zisky firiem, ako je AMD/ATi, ci nVIDIA (bavme sa teraz o trhu s grafikami, lebo je to jeden z najdrahsich komponentov a asi aj najcastejsie sa meniacich) pojdu dole v segmente koncovych uzivatelov. Taktiez predpokladam, ze by tam mohla byt ista vlna nevole HW vyrobcov, ale zase opakujem. Nie v kazdej krajine to bude technicky mozne, kedze je tu problem s konektivitou + trh pre firmu, kt. je za tymto projektom urcite na takom 5 milionovom Slovensku nebude zaujimavy v porovnani s Nemeckom, ci Francuzskom, a preto si ludia i nadalej budu kupovat kompletne zostavy.
Co sa tyka vzdialenosti datovych centier, tak v tom nevidim vobec problem. Zober si dnes Steam. V zaciatkoch bol len v Amerike a mal iba niekolko serverov v jedinom datovom centre v Nemecku pre Europu. Dnes, ked si Steam nastavujes, tak si vies zvolit presne stat, ak mas stastie, ako napriklad Nemci, ci uz nejaku najblizsiu lokaciu pre teba. Odhadujem, ze ludia s optikou od Orange, ci T-Com, ci uzivatelia, kt. maju doma chello s minimalne 15Mbit/1Mbit by mali akykolvek problem hrat, ak by datove centrum bolo napriklad v susednom Rakusku, popripade aj v nejakej blizsej lokacii v Nemecku. A nesmieme zabudnut aj na Polsko, kedze mnoho firiem (vratane Steam) aj tam maju svoje datove centra.
Co sa tyka vzdialenosti datovych centier, tak v tom nevidim vobec problem. Zober si dnes Steam. V zaciatkoch bol len v Amerike a mal iba niekolko serverov v jedinom datovom centre v Nemecku pre Europu. Dnes, ked si Steam nastavujes, tak si vies zvolit presne stat, ak mas stastie, ako napriklad Nemci, ci uz nejaku najblizsiu lokaciu pre teba. Odhadujem, ze ludia s optikou od Orange, ci T-Com, ci uzivatelia, kt. maju doma chello s minimalne 15Mbit/1Mbit by mali akykolvek problem hrat, ak by datove centrum bolo napriklad v susednom Rakusku, popripade aj v nejakej blizsej lokacii v Nemecku. A nesmieme zabudnut aj na Polsko, kedze mnoho firiem (vratane Steam) aj tam maju svoje datove centra.
Noazaj skvelý nápad. Mať doma "krabičku kariet" v ktorej sú akurát connectory, sieťová a nejaká základná grafická karta a nič viac Vám k tomu netreba?
To je priam úžasné, s týmto získajú svet!
Tých 20 Eur... Kdesi som čítal rôzne hypotézy. "Vybavenie s hrami" (Tzn. server na vypočítavanie grafiky, fyziky atd + hry) by teoreticky mali byť tak za 40 až 50 Eur mesačne (Tzn: budete mať doma fakt super mašinu s najnovšími hrami, ktoré nebude treba kupovať, pretože budete mať "prenajatú" mašinu s nimi! A vždy sa budú nové hry doinštalovávať).
A pre lajkov: Ono to nie je tak, že "mám doma monitor od pc, ktorý je 400 km ďaleko". Ono budú špeciálne sekcie serverov, špecializované napríklad na vypočítavanie fyziky, iné sekcie serverov sa budú špecializovať na grafiku a tak ďalej. Tak sa to pekne prerozdelí a všetko bude doma krásne fakčať
Už len nám ostáva nezabudnúť platiť faktúry za net a je o "zábavu" postarané
ATI asi zaspalo, tak to bude mať zrejme časom na trhu o niečo ťažšie.
Link na oficiálnu stránku:
Tých 20 Eur... Kdesi som čítal rôzne hypotézy. "Vybavenie s hrami" (Tzn. server na vypočítavanie grafiky, fyziky atd + hry) by teoreticky mali byť tak za 40 až 50 Eur mesačne (Tzn: budete mať doma fakt super mašinu s najnovšími hrami, ktoré nebude treba kupovať, pretože budete mať "prenajatú" mašinu s nimi! A vždy sa budú nové hry doinštalovávať).
A pre lajkov: Ono to nie je tak, že "mám doma monitor od pc, ktorý je 400 km ďaleko". Ono budú špeciálne sekcie serverov, špecializované napríklad na vypočítavanie fyziky, iné sekcie serverov sa budú špecializovať na grafiku a tak ďalej. Tak sa to pekne prerozdelí a všetko bude doma krásne fakčať
Už len nám ostáva nezabudnúť platiť faktúry za net a je o "zábavu" postarané
Budú protestovať len tí, ktorí sa neskoro spamätajú. nVidia už sa stala partnerom OnLive, čiže sa hneď chytila príležitosti a z toho plynie, že budú aj dodávať HW do týchto "herných serverov" (pre ktoré sa samozrejme budú vyvíjať hry - čiže bude to plus pre nVidiu, ak bude dodávať grafiky)p4ra napísal:...Taktiez predpokladam, ze by tam mohla byt ista vlna nevole HW vyrobcov...
Link na oficiálnu stránku:
Kód: Vybrať všetko
www.onlive.comTuto ideu by som privital uz len z toho dovodu, ze by som si pevne platil poplatok, a nikdy sa nebal sekania. Ono naserie ked si clovek upgradne PC a pol roka na to je vonku hra co ani nerozbeha...
A urcite by sa oplatilo viac investovat to tohto ako do hardveru. takze vyrobcovia budu p*covat, ale naopak tvorcovia hier budu za. Teda ak sa nemylim mala by tam byt aj nejaka ochrana proti piratstvu, nie?
A urcite by sa oplatilo viac investovat to tohto ako do hardveru. takze vyrobcovia budu p*covat, ale naopak tvorcovia hier budu za. Teda ak sa nemylim mala by tam byt aj nejaka ochrana proti piratstvu, nie?
Toto zasadí ťažkú ranu pirátstvu. Tak, ako koloval svetom "revolučný PacSteam" (ktorý spôsobil to, že všetký hry na steame sa javili "zakúpené", čiže ste ich iba stiahli a hrali), tak možno sa nájdu nejaké "obdoby" crackov, ale keďže všetko bude online, tak pochybujem o tom, aby vznikla nejaká cracknutá verzia tejto vecicky (resp. SW vybavenia).mi-chau napísal:Teda ak sa nemylim mala by tam byt aj nejaka ochrana proti piratstvu, nie?
Ved napríklad wow account... dá sa cracknúť, aby ste nemuseli platiť mesačné poplatky a hrať na ofiku zadara?
-
PAIN
Light Professional
zhodou okolnosti sme sa presne o tomto dneska bavili na prednaske...ja som o tom pocul prvykrat ale prednasajuci tvrdil, ze s pingom problem nieje (zatial nieje, uvidime ked cez to budu hravat miliony ludi)...udajne okolo 8-10 milisekund, horsie je, ze na to treba brutalne rychle pripojenie aby to pobezalo takze zatial to bude asi len pre uzku skupinu ludi. Ak sa to ale uchyti, zaujimalo by ma, aky postoj k tomu budu mat napr. Sony, Nintendo, Xbox,...konzoly by vto uplne odrovnalo http://www.youtube.com/watch?v=lxReVwEYTAs
zo stránky www.level.cz
Sony pochopilo, že ide o veľkú vec 
Čiže, snažia sa zachrániť zubami nechtamiJen pár dnů potom, co byla ohlášena služba OnLive, se z análů amerického patentového úřadu vynořil PS Cloud. Nový patent Sony, který v principu až nápadně připomíná právě OnLive. Má jít o službu, která dá uživatelům možnost streamovat různé typy obsahu na požádání. Může jít o magazíny, knihy a jiné publikace, televizní seriály, ale především také hry! Narozdíl od OnLive by však P Cloud měl umět streamovat hry také do mobilních zařízení, ať už by šlo o mobilní telefony nebo přenosné konzole. A v neposlední řadě je ve velmi stručném patentu také naznačena možnost pronajímání výpočetního času pro "počítačové služby". Že by něco jako online aplikace? Online Word či Photoshop na vaší PS3? Ať tak či onak, svým způsobem mají pravdu ti kteří říkají, že víc než nějaké podobné nadstavbové služby by PlayStation 3 pomohla větší nabídka zajímavých titulů. Na druhou stranu je zajímavé vidět, že Sony přemýšlí o všemožných způsobech využití své konzole. Někteří si dokonce myslí, že PS Cloud by mohla být PlayStation 4. Otázkou je, zda to není jistá známka toho že nastává soumrak herních konzolí...
si pozrite videá k OnLive a príspevky k nim
Niektoré lampy píšu:
"if crysis cant be on 360, then hows then this little thing can run crysis? this little thing dont got a video card maybe lol!"
Hlavné je, že v tom videu vysvetľuje princíp, ako to funguje
A pevne verím, že budú aj servery v Poľsku (alebo kdesi neďaleko SR). Síce momentálne nie sme nejako zaujímaví a technicky vyspelí (ako Ukrajina a podobne, ako sa to tu už spomínalo), ale čas pôjde ďalej, roky ubehnú a snáď to bude bežné vybavenie domácnosti ako je teraz samozrejmosťou napríklad televízor
Chjaj, to sú krásne vízie budúcnosti
"if crysis cant be on 360, then hows then this little thing can run crysis? this little thing dont got a video card maybe lol!"
Hlavné je, že v tom videu vysvetľuje princíp, ako to funguje
A pevne verím, že budú aj servery v Poľsku (alebo kdesi neďaleko SR). Síce momentálne nie sme nejako zaujímaví a technicky vyspelí (ako Ukrajina a podobne, ako sa to tu už spomínalo), ale čas pôjde ďalej, roky ubehnú a snáď to bude bežné vybavenie domácnosti ako je teraz samozrejmosťou napríklad televízor
Chjaj, to sú krásne vízie budúcnosti
tak nasiel som tuto temu.
podla mna to je genialny napad. len naozaj zalezi ake budu presne ceny za kazdu vec. to by ma dost zaujimalo.
ako vidim to zariadenie bude mat hdmi 2xusb (asi na mys a klavesnicu).
naozaj to je zaujimave, len treba aby bolo cele slovensko pokryte vysokorychlostnym netom (nielen vacsie mesta)
podla mna to je genialny napad. len naozaj zalezi ake budu presne ceny za kazdu vec. to by ma dost zaujimalo.
ako vidim to zariadenie bude mat hdmi 2xusb (asi na mys a klavesnicu).
naozaj to je zaujimave, len treba aby bolo cele slovensko pokryte vysokorychlostnym netom (nielen vacsie mesta)
-
Royalflush
Guru wannabe
Re: OnLive - spickovy gaming bez potreby vykonneho HW?
Hmmm, posledné príspevky 2009... odvtedy sa OnLive troška rozbehlo a dneska som si tam veselo hral trial verzie hier Mafia 2, FEAR 2, Dirt 2, Borderlands, ktoré by som na svojom PC nerozbehal ani keby moc chcem .... 
http://www.onlive.com
http://www.onlive.com
-
aviceN
Guru
Ja som onlive skusal doma na vlastnej kozi a musim povedat ze ping JE problem, latency je dost velke a ked som skusal mafiu tak to bol dost hardcore mierit
o inych hrach uz ani nehovorim...ked daju servre aj do europy tak by to malo byt uz fajn!
Tak som to skusil a vysledok je taky, ze pri hrani si to bralo 6Mbit na download a 0.5Mbit na upload.
Druha vec je ping, chce to servery v Europe, pretoze ako uz spominal aviceN, tak v fps je dost problem mierit mysou, kedze kurzor ma urcite oneskorenie.
Len pre porovnanie som si spravil speedtesty na servery v Prahe a New Yorku a vyslo to tak, ze ping na Prahu mam 4ms a na NY 120ms...
Lepsie podmorske kable asi tak skoro nebudu, cize sa musime spoliehat na to, ze sa OnLive nad europanmi zlutuje
Druha vec je ping, chce to servery v Europe, pretoze ako uz spominal aviceN, tak v fps je dost problem mierit mysou, kedze kurzor ma urcite oneskorenie.
Len pre porovnanie som si spravil speedtesty na servery v Prahe a New Yorku a vyslo to tak, ze ping na Prahu mam 4ms a na NY 120ms...
Lepsie podmorske kable asi tak skoro nebudu, cize sa musime spoliehat na to, ze sa OnLive nad europanmi zlutuje
- Prílohy
-
- 1183858838.png (21 KiB) 756 zobrazení
-
- 1183860502.png (21.36 KiB) 756 zobrazení