(nepiste sem prosim Free Pascal, Dev Pascal atd... Chcem TP7)
Turbo Pascal 7.0 na Viste 32bit + UNIT GRAPH problem
-
snaque
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Turbo Pascal 7.0 na Viste 32bit + UNIT GRAPH problem
Zdravim neviete mi niekto poradit ako rozbehat TP7 pod 32bit. Vistou? 
Borland Pascal som na 32bit Viste rozbehal a je to presne to iste ako Turbo pascal 7
Konkretne som mal tento: http://www.webstrojar.cybeb.net/program ... cal7.0.exe
// teda nieje Borland Pascal 7 to iste?
Konkretne som mal tento: http://www.webstrojar.cybeb.net/program ... cal7.0.exe
// teda nieje Borland Pascal 7 to iste?
tiez som menil TP7 za BP7
jedna sa o nieco ako novsiu verziu
vsetky unity ti na tom idu
aj graph
a aj grafika s tou istou chybou ako TP7 (nevykreslis spodne riadky)
zmeny su v kompilacii, uz sa daju kompilovat aj obrovske projekty
ako pre potreby strednej skoly budes vidiet rozdiel v mieste kompilacie, nieje tam nieco take ako Disk / Memory ale
REAL MODE
PROTECTED MODE
WINDOWS
to proste neries pouzivaj Real mode a hotovo, zdrojaky su samozrejme medzi sebou kompatibilne, rozdieli su minimalne, a okrem tohto ked sa dostanes do stavu ze musis riesit ostatne budes na dost vysokom leveli aby ti neprekazali a uz to bude mimoskolska aktivita
ak ti nahodou vypise pri pokuse o unit Graph ze unit nenajdeny, je to preto lebo asi nebude v nom, zoberes ten unit z hociakeho ineho pascalu a nakopirujes mu ho tam kam to mas nastavene, ja mam vsetky subory pokope v BIN a len moje vlastne uniti a projekty mam osobitne
jedna sa o nieco ako novsiu verziu
vsetky unity ti na tom idu
aj graph
a aj grafika s tou istou chybou ako TP7 (nevykreslis spodne riadky)
zmeny su v kompilacii, uz sa daju kompilovat aj obrovske projekty
ako pre potreby strednej skoly budes vidiet rozdiel v mieste kompilacie, nieje tam nieco take ako Disk / Memory ale
REAL MODE
PROTECTED MODE
WINDOWS
to proste neries pouzivaj Real mode a hotovo, zdrojaky su samozrejme medzi sebou kompatibilne, rozdieli su minimalne, a okrem tohto ked sa dostanes do stavu ze musis riesit ostatne budes na dost vysokom leveli aby ti neprekazali a uz to bude mimoskolska aktivita
ak ti nahodou vypise pri pokuse o unit Graph ze unit nenajdeny, je to preto lebo asi nebude v nom, zoberes ten unit z hociakeho ineho pascalu a nakopirujes mu ho tam kam to mas nastavene, ja mam vsetky subory pokope v BIN a len moje vlastne uniti a projekty mam osobitne
viem ze ta touto odpovedou nepotesim, ale vadi mu ze sa nemoze prepnut do fullscreen
pascal ked spusta grafiku de do takych inych rezimov ktore sa na grafike volaju prerusenim a tak........
vistu nemam tak len tipujem ze to nepovoluje koli ochrane systemu (ked som takto rucne siel do 12h a program mi spadol uz som sa do systemu nijak nedostal)
cize ja by som zatial vedel tak maximalne supnut si tam XP alebo daco ine, popr bootnut do dosu, ale pockaj si na reakciu dakoho kto ma vistu a pouziva Pascal
tak najviac viem ze kamos ma cez wmware alebo daco virtual system s XP a tam pusta Pascala
skus ci to ma vo vlastnostiach moznost ako povolit fullscreen alebo tak
tu hlasku ti hadze Win, nie pascal (no, hadam sa da pochopit ako som tuto vetu myslel)
kazdopadne ak niekde niekto riesil ako pustat stare (dosovske) hry na Viste tak toto sa bude riesit rovnako (mozno dosbox)
jo a este to moze byt, ze tvoja grafika nepodporuje dany rezim, ale to si nemyslim
pascal ked spusta grafiku de do takych inych rezimov ktore sa na grafike volaju prerusenim a tak........
vistu nemam tak len tipujem ze to nepovoluje koli ochrane systemu (ked som takto rucne siel do 12h a program mi spadol uz som sa do systemu nijak nedostal)
cize ja by som zatial vedel tak maximalne supnut si tam XP alebo daco ine, popr bootnut do dosu, ale pockaj si na reakciu dakoho kto ma vistu a pouziva Pascal
tak najviac viem ze kamos ma cez wmware alebo daco virtual system s XP a tam pusta Pascala
skus ci to ma vo vlastnostiach moznost ako povolit fullscreen alebo tak
tu hlasku ti hadze Win, nie pascal (no, hadam sa da pochopit ako som tuto vetu myslel)
kazdopadne ak niekde niekto riesil ako pustat stare (dosovske) hry na Viste tak toto sa bude riesit rovnako (mozno dosbox)
jo a este to moze byt, ze tvoja grafika nepodporuje dany rezim, ale to si nemyslim
dosbox nie je tazky
instalacia je skoro samoobsluzna
potom to spustis a staci ti vediet par prikazov pre prikazovy riadok
napis tam uz neviem ci "help" ci "intro" ci co ono to vipise ake prefixi pre blizsiu pomoc,
potom mu das
intro mount (to sa dozvies s predosleho helpu)
napise co napisat, viac menej si vytvaras akoze novy disk (pouzi menovku ktora je este volna, trabers x)
neviem sytax, v tom helpe je ukazka, ber to len ako pokus o nazornu ukazku
mount x: c:p7
teraz bi si mal mat jednotku x: a je to vlastne priecinok c:p7
napises
toto ti vipise obsah, ak je velky tak
a medzerou pokracujes
najdes bud priecinok bin alebo proste kadial k pascalu (exe suboru)
za nazov das priecinok a az si tam kde je exe subor napises jeho nazov bez exe
cize pre turbo.exe
a mas spusteny pascal
jednotku menis tim ze das jej pismeno a dvojbodku napr c:
o adresar hore ides cd..
do adresara cd "nazov" napr cd temp
vypis obsahu adresara je dir popr dir /p kde prepinac /p umozni ze po nacitani riadkov cez celu obrazovku pocka na stlacenie medzernika
a program spustis napisanim jeho nazvu bez bodky a koncovky exe/com/pif/bat
toto by mohlo stacit, jo a vediet anglicky vyznat sa s tich helpov
sorry ze neviem sintax mount prikazu z hlavy a naozaj sa mi to teraz nechce ist hladat
instalacia je skoro samoobsluzna
potom to spustis a staci ti vediet par prikazov pre prikazovy riadok
napis tam uz neviem ci "help" ci "intro" ci co ono to vipise ake prefixi pre blizsiu pomoc,
potom mu das
intro mount (to sa dozvies s predosleho helpu)
napise co napisat, viac menej si vytvaras akoze novy disk (pouzi menovku ktora je este volna, trabers x)
neviem sytax, v tom helpe je ukazka, ber to len ako pokus o nazornu ukazku
mount x: c:p7
teraz bi si mal mat jednotku x: a je to vlastne priecinok c:p7
napises
Kód: Vybrať všetko
x:
cd bp7
dir
dir /pnajdes bud priecinok bin alebo proste kadial k pascalu (exe suboru)
cd "nazov"cize pre turbo.exe
turbojednotku menis tim ze das jej pismeno a dvojbodku napr c:
o adresar hore ides cd..
do adresara cd "nazov" napr cd temp
vypis obsahu adresara je dir popr dir /p kde prepinac /p umozni ze po nacitani riadkov cez celu obrazovku pocka na stlacenie medzernika
a program spustis napisanim jeho nazvu bez bodky a koncovky exe/com/pif/bat
toto by mohlo stacit, jo a vediet anglicky vyznat sa s tich helpov
sorry ze neviem sintax mount prikazu z hlavy a naozaj sa mi to teraz nechce ist hladat