Vykon

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Hotwire
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

nordkapp_pb napísal:to som si asi nejako dotvoril to mesto ... ale kazdopadne turbo v meste je uplne zbytocne, kedze v meste aj tak netocievas tolko aby turbo efektivne funovalo a na druhej strane jazdievas v meste kratsie trasy a ak aj mas kde ho tocit, tak budes mat studeny olej a odpasies to turbo ani nepovies "som kkt ze som si kupil na jazdenie do mesta turbomotor" :-) ... ovsem kedze to nechce iba do mesta tak bude do poho aj turbomotor :-)
ale fakt skor by som 1.6....1.4TSI je drahsi ma vyssiu spotrebu a kedze ma turbo tak aj nizsiu zivotnost :wink:
Sweetko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Sweetko »

cize ked kupim 1.4 59kW urobim zivotnu chybu ktoru si budem cestou do viedne vzdy vycitat? lebo takto mal som opel astra s priblizne podobny motorom a jazdil som dlhe trate a vsetko bolo ok
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

schyzo -> ja tiez nepreferujem male naskreckovane turbomotory - isiel by som do vykonovo ekvivalentnej atmosfery, ale niekto vidi TURBO a je z toho NAMAKO ... ale vyvoj ukazuje ze pomaly ale isto sa turbam nevyhne ziadne auto .. lebo je sku*vena eko, enviro, bio doba a Búh to žádá ! :-)

// nie ak ti auto s takym vykonom postacovalo predtym a nechces ist vyssie a plne ti vyhovuje tak si isto nebudes hlavu o mur buchat kvoli motoru :-) :-) ... ved nakoniec tato kategoria aut je tak prehustena ze su vsetky rovnake a vsetky motory ponukaju to iste :-) ... urcite ked ti stacil dany vykonv astre, tak ti bude stacit aj v golfe :-)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sweetko napísal:cize ked kupim 1.4 59kW urobim zivotnu chybu ktoru si budem cestou do viedne vzdy vycitat? lebo takto mal som opel astra s priblizne podobny motorom a jazdil som dlhe trate a vsetko bolo ok
ako ja neviem to zalezi na tom ze ake mas naroky na auto...proste ja by som v tej triede do tak maleho vykonu nesie...sak s tym je problem predbehnut kamion lebo kym sa to auto rozbehne tak uz nieco ide oproti apod...
nordkapp_pb napísal:schyzo -> ja tiez nepreferujem male naskreckovane turbomotory - isiel by som do vykonovo ekvivalentnej atmosfery, ale niekto vidi TURBO a je z toho NAMAKO ... ale vyvoj ukazuje ze pomaly ale isto sa turbam nevyhne ziadne auto .. lebo je sku*vena eko, enviro, bio doba a Búh to žádá ! :-)
a aj EURO si zabudol hehe, hlavne Brusel to vsetko kurv**** :wink:
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

SchYzo > Ešte sa montujú 1,4 MPI :)

nordkapp_pb > Nie som NAMÄKO s TURBA, len som mu poradil iné možnosti motorov.

Sweetko > Ja si zasa myslím, že ten rozdiel nieje až taký veľký, aby si musel vziať 1.4 a stále rozmýšľať nad tým či si spravil dobre. Ak vezmeš 1.6 nebudeš určite ľutovať.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no ale zasa taky 3.0l biturbo v mitsu 3000 gt je mnam mnam, ten zvuk je za vsetky prachy! :smt009
Sweetko
Expert
Expert

este len taka informacna otazka, je rozdiel vo vykone napr 1.2 objem motora s vykonom 50kw a 1.4 s vykonom 50kw?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Sweetko napísal:este len taka informacna otazka, je rozdiel vo vykone napr 1.2 objem motora s vykonom 50kw a 1.4 s vykonom 50kw?
nemyslim ze maju rovnaky vykon..kazdopadne ak by boli naladene na rovnaky vykon tak 1.2 by pri tom vykone mala nizsi krutiaci moment a vyssiu spotrebu
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

+ v zivotnosti, kultivovanosti chodu a pod .. vsetko to vyplyva zo zakladnej fyziky pouzitej v motore vyssi vykon=viac paliva=viac tepla a z týchto faktorov sa da usudzovat na opotrebenie, spotrebu, kultivovanost a pod ...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:+ v zivotnosti, kultivovanosti chodu a pod .. vsetko to vyplyva zo zakladnej fyziky pouzitej v motore vyssi vykon=viac paliva=viac tepla a z týchto faktorov sa da usudzovat na opotrebenie, spotrebu, kultivovanost a pod ...
tak z hladiska zivotnosti a spotreby su na tom lepsie diesle...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

porovnavali sme predpokladam benzinove motory z ktorych mal jeden nizzsi zdvihovy objem naladene na rovnaky vykon ... neplietol by som sem preto diesle ..

.... ciste hypoteticky z mechaniky a termodynamiky namahania vydrzi pri dvoch "identickych motoroch" (vykon, zdvihovy objem...) dlhsie ten dieslovy .. ak bereme iba samotny motor ... najvacsou slabinou diesloveho motora su jeho obsluzne systemy (trysky, zhavice a spol.), ktore su zas poruchovejsie ako manazment zazihoveho motora ...

...ale takemuto porovnanvaniu by som sa radsej vyhol, lebo nejako to zobecnit je NEMOZNE :-) a je to OT :-P
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:porovnavali sme predpokladam benzinove motory z ktorych mal jeden nizzsi zdvihovy objem naladene na rovnaky vykon ... neplietol by som sem preto diesle ..

.... ciste hypoteticky z mechaniky a termodynamiky namahania vydrzi pri dvoch "identickych motoroch" (vykon, zdvihovy objem...) dlhsie ten dieslovy .. ak bereme iba samotny motor ... najvacsou slabinou diesloveho motora su jeho obsluzne systemy (trysky, zhavice a spol.), ktore su zas poruchovejsie ako manazment zazihoveho motora ...

...ale takemuto porovnanvaniu by som sa radsej vyhol, lebo nejako to zobecnit je NEMOZNE :-) a je to OT :-P
nj a myslim si ze autor temy sa aj tak nakoniec rozhodne ako bude chciet :lol:
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

no neviem ci ten 1.4 TSI nieje kombinacia Turbocharger-Supercharger kde supercharge zabera do 2400rpm a potom ho odpaja odstrediva spojka a okolo 3000 zabera turbo...
Sweetko
Expert
Expert

a taky nejaky zaver na tu 1.4? (1.6 nechcem cize o nej nemusite pisat) bojim sa totiz ze to bude nieco ako daewoo tico co by som ozelel len by ma to hnevalo...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Stenky napísal:no neviem ci ten 1.4 TSI nieje kombinacia Turbocharger-Supercharger kde supercharge zabera do 2400rpm a potom ho odpaja odstrediva spojka a okolo 3000 zabera turbo...
TSI je tusim len turbo...TFSI je turboduchadlo + mechanicke duchadlo
Sweetko napísal:a taky nejaky zaver na tu 1.4? (1.6 nechcem cize o nej nemusite pisat) bojim sa totiz ze to bude nieco ako daewoo tico co by som ozelel len by ma to hnevalo...
nazorov tu mas dost a vacsina ti 1.4ku neodporuca, tak co este chces?!?? :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Sweetko napísal:a taky nejaky zaver na tu 1.4? (1.6 nechcem cize o nej nemusite pisat) bojim sa totiz ze to bude nieco ako daewoo tico co by som ozelel len by ma to hnevalo...
ak si chcel tak si si tu najmenj odomna uz precital ze ked ti stacil +/- autobus rovnaky motor v astre, tak ti bude stacit aj v principialne uplne rovnakom golfe :-) .. co este viac chces pocut ? ... o motore ? niejeto raketa ladena na obrovske vykony, neni to tahun z ktorym sa nemusis bat vytiahnut karosu zo zaveja ale na bezne jazdenie staci ...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:neni to tahun z ktorym sa nemusis bat vytiahnut karosu zo zaveja
ale ja osobne by som sa s tym bal tu karosu vobec skusit predbehnut... :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:ale ja osobne by som sa s tym bal tu karosu vobec skusit predbehnut... :roll:
ja viem ty jazdis iba na autach co maju pomerny vykon nad 150k/t ale nie kazdy to potrebuje ... mam na 1.3 Felicii ktora ma chimraznych 60-65koni (podla nlady) odjazdenych par kilometrov a zatial som sa nebal predbiehat .. lebo niesom DEBIL a viem kedy predbiehat mozem a kedy nie, ono sa da odhadnut ci nikoho predbehnut stihas alebo nie a kto to nevie, nemal by sa do predbiehania pustat a uz vobec nie dostat do ruky silnejsie auto ! ! ! ...

... tymto nezavrhujem silne (jsie) motory, naopak mam ich rad, vzdy sa rad odvezem, ale netvrdim ze su male motory nepouzitelne na obiehanie, ze brzdia premavku a neviem co ... vacsina toho lezi na soferovych pleciach ...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb napísal:ja viem ty jazdis iba na autach co maju pomerny vykon nad 150k/t ale nie kazdy to potrebuje ... mam na 1.3 Felicii ktora ma chimraznych 60-65koni (podla nlady) odjazdenych par kilometrov a zatial som sa nebal predbiehat .. lebo niesom DEBIL a viem kedy predbiehat mozem a kedy nie, ono sa da odhadnut ci nikoho predbehnut stihas alebo nie a kto to nevie, nemal by sa do predbiehania pustat a uz vobec nie dostat do ruky silnejsie auto ! ! ! ...

... tymto nezavrhujem silne (jsie) motory, naopak mam ich rad, vzdy sa rad odvezem, ale netvrdim ze su male motory nepouzitelne na obiehanie, ze brzdia premavku a neviem co ... vacsina toho lezi na soferovych pleciach ...
mas pravdu...ale hovorim ze cim nizsi vykon tak tym je menej situacii kedy si to mozes dovolit :wink: neboj ani ja niesom DEBIL a na nebezpecnych miestach ako do zakruty apod by som v zivote nepredbiehal...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Clean_Up napísal:A ani v meste nieje na škodu mať turbo motor, vždy lepšie ako sa vliecť.
och pardon za toto som ti skoro dal K- :D
SchYzo napísal:nj a myslim si ze autor temy sa aj tak nakoniec rozhodne ako bude chciet :lol:
nj to je pravda ale tak to byva v 99% tem v ktorych sa rozhoduje medzi 2 alebo viacerymi konkretnymi vecami :D ved to aj pise ze je pre 1,4 rozhodnuty...

ale aby som aspon trochu k teme tak by sa mal autor temy urcite rozhodnut tak aby si fakt hlavu o nic nebuchal :) mohol by zacat tym ze zo zoznamu vyskrtne motory nizsie ako 1,6l a aj to si musim dost hryzt do jazyka podla toho na co chce auto vyuzivat:) sice... no... aj tak si bude tu hlavu buchat :?
Napísať odpoveď