Rozdiel v rýchlostiach (LAN-Wifi) Router DI-524

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lol4
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Rozdiel v rýchlostiach (LAN-Wifi) Router DI-524

Príspevok od používateľa lol4 »

Zdravím Vás
Mám doma optiku od Orange-u. Comp mám napojený priamo cez kábel a zvyšné zariadena, ako notebook a iPod pripájam cez wifi prostredníctvom routra D-Link DI-524, ktorý dáva k internetu provider. Problém je v tom, že na desktope mi ide rýchlosť normálne, ale na iPode a noťase je rýchlosť výrazne menšia, aj pri výbornom signale :? Viem, že rýchlosť nebude rovnaká, kedže kábel je kábel, ale toto sa mi zdá až príliš málo.. V robote sa s tým istým iPodom a noťasom pripájam tiež cez wifi (router je ASUS, ale model neviem) a tam mi ide rýchlosť podobne ako keď idem cez kábel, ktorý tam však nepoužívam. Napr. na iPode som tam nameral niečo cez 12Mbit download a podobne aj upload, ciže hardwarové obmedenie tam nebude.
Neviete či sa dá ten D-linkový router nejak nastaviť, aby tam nebol taký veľký rozdiel?
..prikladám 4 obrázky, na ktoých je meranie rýchlosti vo firme, doma na desktope / noťase a časť z nastavenia routra (možno pomôže)..
Prílohy
Project3.jpg
Meranie na notebooku
Meranie na notebooku
Meranie na desktope
Meranie na desktope
Meranie vo firme - notebook
Meranie vo firme - notebook
Tom1622
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Tom1622 »

No můžeš zkusit v nastavení routeru přepnout na G , ale pokud je špatnej signál , bude to padat . Mělo by to automaticky běhat při lepším signálu rychlejš a pouze při slabším signálu pomalejš .
lol4
Light Star
Light Star

Tom1622 napísal:No můžeš zkusit v nastavení routeru přepnout na G , ale pokud je špatnej signál , bude to padat . Mělo by to automaticky běhat při lepším signálu rychlejš a pouze při slabším signálu pomalejš .
Toto som už skúšal, ale žiaden efekt mi to neprinieslo.. Predtým som mal net od T-Comu a wifi sieť som mal riešenú cez D-Link DSL-2741B, ktorý je výkonnejší ako DI-524, aspoň čo sa distribúcie signálu týka, ale ten je teraz nepožiteľný.. V ňom som mal tiež myslím mixed mode, ale kedže net bol 3Mbit problém s wifi rychlosťou som nemusel riešiť :roll:
Tom1622
Expert
Expert

Nojo , ten je n-kovej , takže je pochopitelně rychlejší . Ale u těch výsledků měření se mi to zdálo na G ňák málo . I když udávaj se maximální rychlosti a kdoví .
lol4
Light Star
Light Star

Tom1622 napísal:Nojo , ten je n-kovej , takže je pochopitelně rychlejší . Ale u těch výsledků měření se mi to zdálo na G ňák málo . I když udávaj se maximální rychlosti a kdoví .
No veď to.. :? Čo som kukal na nete, tak ani ten ASUS čo máme v práci nie je n-kový a rýchlosť tam dosiahnem aj tých 12-13 Mbit.. Myslím teda, že je treba nejak nastaviť ten D-Linkový router.
Tom1622
Expert
Expert

A není nějaká síť v blízkosti na stejným nebo vedlejším kanálu co ruší ? Měly by bejt ob jednu od sebe .
lol4
Light Star
Light Star

Tom1622 napísal:A není nějaká síť v blízkosti na stejným nebo vedlejším kanálu co ruší ? Měly by bejt ob jednu od sebe .
Myslím, že pri vyhľadávaní mi nájde susedovu sieť, ale ak keď som skúšal prehodiť kanál zo 6 na 1, nepomohlo to.. Skúsim to hodiť prípadne na 3., ale neviem neviem..
Tom1622
Expert
Expert

Jede ta wifina v AP režimu nebo WDS ?
lol4
Light Star
Light Star

Tom1622 napísal:Jede ta wifina v AP režimu nebo WDS ?
A to je čo? :) V nastaveniach som nič také nanšiel.
Tom1622
Expert
Expert

Tak asi WDS neumí , je to režim kdy víc APček komunikuje mezi sebou a jeví se jako jedna síť . Zvyšuje to teda dosah ale zpomaluje síť . Viz.

Kód: Vybrať všetko

http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_Distribution_System
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

lol4 > Skús zvášiť Beacon Interval na vyššie číslo. To zvyšuje priepustnosť siete tým, že SSID sa bude vysielať v menších časových intervaloch. Ale neviem čo to nejlol4 > Skús zvýšiť Beacon Interval na vyššie číslo. To zvyšuje priepustnosť siete tým, že SSID sa bude vysielať v menších časových intervaloch. Ale neviem čo to nejako viditeľne pomôže.ako vidietlen pomôže.
Napísať odpoveď