Šrotovné...
-
Linkman
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Šrotovné...
Chcem sa spýtať či je možné, že za auto čo by som zošrotoval kúpil auto mojej mame na živnosť a či by mi dali túto zľavu keď to auto čo chcem zoštrovať patrí mne a to auto čo by som potom chcel kúpiť a použiť ten bonus za zošrotovanie patrí mojej mame. Dík.
takže to šrotovné je tak že musíš mať aspoň 10 rokov staré auto...
nárok na šrotovné máš iba vtedy, ak máš to "staré" auto aspoň 2 roky...
čiže 2 roky musíš vlastniť to auto, ktoré chceš dať zošrotovať a potom kúpiš nové auto...
tam nieje spomenuté ako dlho musíš nové auto vlastniť...
aspoň som to nikde nepostrehol...
a na živnosť auto zo šrotovným nedostaneš...
taktiež ani na leasing...
za auto musíš zaplatiť plnú hotovosť na mieste inač je ti papier o zošrotovaní auta na 2 veci...
nárok na šrotovné máš iba vtedy, ak máš to "staré" auto aspoň 2 roky...
čiže 2 roky musíš vlastniť to auto, ktoré chceš dať zošrotovať a potom kúpiš nové auto...
tam nieje spomenuté ako dlho musíš nové auto vlastniť...
aspoň som to nikde nepostrehol...
a na živnosť auto zo šrotovným nedostaneš...
taktiež ani na leasing...
za auto musíš zaplatiť plnú hotovosť na mieste inač je ti papier o zošrotovaní auta na 2 veci...
neviem kde ste citali ze stare vozidlo musis vlastnit dva roky, vsade pisu ze musis byt vlastnik ku 31.12.2008 a musi byt taktiez registrovane http://www.economy.gov.sk/srotovne-7030/128715s
presne tak ako napísal majlo01...
to, že musíš mať auto aspoň 2 roky ti nikto nikde nenapísal...
sám mám nissan almera 96 a chcel som ju dať zošrotovať...
začal som sa pýtať všade kde som bol...
či už známy u policajtov, nejakých obchodníkov s autami ale aj v Zohore, kde tie auta vykupujú...
dostal som na to odpoveď že pokiaľ auto nevlastním minimálne 2 roky tak ten príspevok nedostanem...
to, že musíš mať auto aspoň 2 roky ti nikto nikde nenapísal...
sám mám nissan almera 96 a chcel som ju dať zošrotovať...
začal som sa pýtať všade kde som bol...
či už známy u policajtov, nejakých obchodníkov s autami ale aj v Zohore, kde tie auta vykupujú...
dostal som na to odpoveď že pokiaľ auto nevlastním minimálne 2 roky tak ten príspevok nedostanem...
Re: Šrotovné...
ale teraz ma napadlo,ze by si sa mohol nejakeho prevnika opytat,ze by si to auto kupil ty,pisane by bolo na teba,ale mame by som prenajimal za sumu x, ktoru by si ona davala do nakladov a do odpoctu..treba sa poradit s pravnikom ci nejaky takyto krok by bol moznyLinkman napísal:Chcem sa spýtať či je možné, že za auto čo by som zošrotoval kúpil auto mojej mame na živnosť a či by mi dali túto zľavu keď to auto čo chcem zoštrovať patrí mne a to auto čo by som potom chcel kúpiť a použiť ten bonus za zošrotovanie patrí mojej mame. Dík.
Peniaze na šrotovné sa vo štvrtok minú
http://ekonomika.sme.sk/c/4364311/penia ... -minu.html
http://ekonomika.sme.sk/c/4364311/penia ... -minu.html
Dnes sme pri obede trošku debatili s kolegom (má starú škodovku) a prišiel so zaujímavou myšlienkou: Teraz si auto kúpi každý kto chce, dokonca aj tí, ktorí by nad tým normálne neuvažovali, ale majú doma staré auto, tak to je fakt výhodné a to nové auto kúpia. Keď sa teda táto "šrotovná horúčka" onedlho skončí, auto bude mať každý. O rok už taký dopyt po autách nebude (pretože ho každý kúpi teraz), ale automobilový priemysel bude musieť, samozrejme, z niečoho žiť aj o rok, tak určite budú musieť niečo vymyslieť aby prilákali nových zákazníkov, napr. tých, ktorí nemali tento rok auto na zošrotovanie, preto zrejme dajú opäť nejakú výhodnú akciu. Tak kolega povedal, že auto teraz zošrotovať nedá, počká rok a potom kúpi nové a ešte mu zostane aj staréHacket napísal:Ku šrotovnému mam absolutne negatívny postoj.
Onedlho bude mať každy auto...a nikomu sa nebude chcieť kupovať a tak sa to znova vyváži