Nezistena vada

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Lord ANAKIN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Nezistena vada

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Cawte pani potrebujem vcelku surne helfnut s mojim problemom. Jedna sa o toto :

Takze neviem ci sa zbytocne nebudem rozspisovat ale neviem kde by mohla byt chyba tak zacnem asi zakladnym problemom:

Spustim pocitac vsetko ide ako ma , nabehne nacitavanie do Windows (XP) a pocitac ide v pohode , nova instalacka ... potom prebehne jeden den niekedey ani to a zacne robit taku neprijemnu vec ze pri nacitavani - okno kde ukazuje tie ciarky ako sa pohybuju zrobi klasicky puk v reprakoch (to je klasika po tomto zvuku to vzdy uz nabieha do systemu) a ostane uvodna nacitavacia obrazovka kde sa zastavia tie palicky akokeby a velmi pomaly idu dalej nacitava ich po polovickach a tak to robi asi 5 minut a nikdy to nenecham dorobit lebo ma to vytaca ... okamzite reinstalacia windowsu .. skusal som davat aj iny ... skusal som aj druhy disk ... vymenil som ramky v slotoch ... niekedy to zacne robit po 5 restarte niekedy to spravi po dni ale nejako to robi vzdy ... upodozrievam graficku kartu ale neviem ze co sa v tejto faze spustania vyuziva ... vsetky komponenty su nove - vsetko do 2 rokov ...

zostava:
Saga 400W
ASUS P5KC
INTEL 8200
X1950PRO
2x2GB DDR2
2xHDD SATA
PLUS ESTE nejake tie ventilatory a podobne srandy ktore zbytocne ani nerozpisujem ... zdroj to musi zvladat
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Disky su zapojene v RAIDe? Skusal si nabehnut do nudzoveho rezimu? Ak to pojde skus sa pozriet do Eventu viewer-u. Pri boot sekvencii po tom "prasknuti" v repro sa zacina nacitavat GUI takze teoreticky to moze sposobit grafika...
Lord ANAKIN
Professional
Professional

niesu zapojene v raide .. robil som viac testov len som to tu cele nepisal aby som niekomu nevkladal odpovede do ust ...

co je to ten Eventu viewer, ako sa k nemu dostanem a co mam hladat?

takze grafika ma zacala hnevat trosku skor ... robilo to pri GT Legends ktore som si nastavil rovno na plne detaily ... ved je to starsia hra povedal som si ze to musi zvladat system ... hra isla plynulo len sa stavalo ze obcas to proste seklo a seklo cely pocitac ... po preinstalacii to robili napriklad taku srandu ze vypadol obraz 4sekundy nic a potom to nabehlo a auto bolo iu niekde mimo trate ... za rok a pol co ju mam tak to nerobila ... kamarat mi vravel ze je to nedostatkom pamete na karte ... co v podstate asi aj trosku dava zmysel kedze vysoke rozlisenie da karte dost zabrat (1680x1050) ale mi to pride ako blbost aby to robilo keby to aspon nejaku hlasku vyhodilo ... no neviem ...

dalsia vec co ma dost metie ze po preinstalacii windowsu to vzdy nabehne a potom to vzdy vecsinou ide este par restartov ... skusal som odpajat disky , mechaniky , dokonca aj zariadenia na usb , kabel od netu proste vsetko mozne ...

je niejaky sposob ako na 100% urcit ze je to grafika ? musim to vediet ked ju pojdem dat na reklamacku aby mi nenauctovali neopravnenu reklamaciu ... poradte nejaky test - soft ktory by tuto moznu chybu karty ukazal ...

thx
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

na nete som nenašiel presný typ tvojej základovky, takže len tak náhodou: nemá tvoja základovka aj integrovanú grafiku?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Na tu otazku ci si skusal nudzak si neodpovedal

Event viewer je dennik udalosti kde sa vacsinou zaznamenavaju chyby a pod.. Najdes ho v Ovladacich paneloch, Nastroje na spravu, prezri chyby a podobne
Lord ANAKIN
Professional
Professional

vikko78 napísal:na nete som nenašiel presný typ tvojej základovky, takže len tak náhodou: nemá tvoja základovka aj integrovanú grafiku?
uff neviem ako si to hladal , pisal som kazdy komponent tak orientacne ale dosku mi naslo hned :

je to presne tato
http://shop.pocitac.sk/zbozi/asus-p5kc- ... p=z:102232

- nema integrovanu grafiku ... a pripominam ze cela zostava isla cca 8 mesiacov na jednom operacnom systeme bez nejakych chyb ale proste uz to windows prestaval zvladat , aspon to som mu pripisoval lebo robilo blbosti s hrami , pripisoval som to len "spinavemu systemu"

- nudzak som neskusal ... akurat sa na to chystam ... potom dam vediet ...

//autoeditácia príspevku ( 27 Mar 2009, 14:47 )
ta moja grafika je riadna stetka :lol: nahodil som ju s5 .. zas nabehol system ...

ale predtym som si tam este nechal kamaratovu 7300LE a spustil GT Legends ... samozrejme ze nastavil som najvyssie detaily nech sa potrapi a ze uvidim co karta dokaze ... uff no slo to pomaly a nie velmi plynulo co mi urobilo radost ze ta moja grafika bola dobra kupa :) lenze obraz isiel stale .... vyskusal som este 3 restarty jedno vypnutia a potom zas start systemu v pohode to islo ....

nahodim s5 moju , zapojim napajanie , spustim system a nabehne ta svina jedna ... nechavam otvorenu skrinu (aj tak je to nedpostatny faktor lebo mam dostatocne velku a dobre vetranu skrinu) a spustam GT Legends ... prve kolo v pohode a v druhom to zacalo robit zas a este vo vecsiom ako predty ... vypadky mali mensie casove rozostupy ... a posledny bol taky ze len cierna obrazovka ... chytim sa karty v priestore gpu a mozem opekat parky... .nahodim som s hned everesta ... pozeram, teploty ... vsetko v noramle azu na to ze teplita gpu prostredie 65C a teplota gpu 92C ... mi to pride trosku vela a vidim najskor problem teda v grafike a jej chladeni ... inak je na ne AC1 od vyroby som cakal ze to bude chladit na ovela lepsie teploty ....

takze co dalej s tou grafikou ? podla priznakov je to urcite ona co robi ten bordel ?
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

podla toho copises to zrejme robi ona, skus sa pozriet ci je vetrak dobre prichyteny, ci nahodov niekde nieco nepovolilo, popripade skus pod nu pohodit nejaku 80tku vetrak nech na nu fuka a tak to skus, mozno blba otazka ale nieje niekde zaprasena? skus ju prefuknut stlacenym vzduchom
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no kontroloval som ju hned na zaciatku , nic nezvykleho som na nej nenasiel od prachu som ju ocistil , stlaceny vzduch som pouzil kapacitu pluc lebo ine nebolo :lol: ale stale to robi ta svinka ... ako ja si nebudem pridavat do skrinky dalsi vetrak lebo by to uz bolo dost hlucne ... porobim este nejake testy dam jej zabrat , bolo by dobre keby sa pokazila este trosku viac nech mi ju uz nijak neopravia a vratia mi peniaze ... stala 4100sk .. len sa skor bojim ze mi daju nejaku nahradu ... (na toto si ale zalozim novy topic)

//autoeditácia príspevku ( 31 Mar 2009, 6:45 )
EDIT: inak ako zistim pracovne teploty pre moju Radeonu X1950PRO ? hlavne maxima ma zaujimaju ... thx
Napísať odpoveď