Adrenalin
t0m4s3 nebluzni, mam kazdy rok reparaty tak to mi stacit0m4s3 napísal:Ked sem napisem "Sheep zase trepe, ale na to sme si uz zvykli" budes sa hnevat?Pozri si co je to adrenalin (http://cs.wikipedia.org/wiki/Adrenalin) a co sposobuje. Za adrenalinovu situaciu sa podla mna obecne povazuje situacia, v ktorej sa ti zacne tento hormon vytvarat v zvysenom mnozstve a ma za nasledok rychly tltok srdca, rychle prudenie krvi. Ako tato situacia vznikne nie je podstatne. A ano, je to aj stresova situacia. Pisem to preto, pretoze odsudzujes ludi co povazuju za adrenalin skusku. Napriklad dolezitu skusku na, ktorej zavisi ich dalsie studium a rozhoduje sa ci predchadzajucich xyz rokov nebolo zbytocnych. Alebo situacia kde sa rozhoduje o tvojom dalsom zamestnatni. Toto vsetko je pre ludi adrenalin, pretoze ten pocit.... neda sa to opisat, musis to zazit, ale to si ty nikdy nezazil. Zrejme si niekedy v televizii pocul slovne spojenie adrenalinove sporty a teraz ho hlupo "papagajujes".
proste ja si myslim ze ked sa jedna o skusky a taketo veci, ze je to pocit neistoty ci ju zmaknes alebo ta vyhodia, skratka to sa viac chape ako stres a nie ako adrenalin aspon doteraz som sa s tym tak stretaval tak nieco pravdy natom urcite bude....
hojko co sa vkuse somnou bijes, neni to adrenalinova sitaucia, ale som tam pisal ze adrenalin sa vytvara v mnohych situaciach ale to neznamena ze vsetky su adrenalinovehojko napísal:Sheep: Podla teba maturita, skuska na vysokej skole pri ktorej sa rozhoduje, ci ta v piatom rocniku vyhodia alebo nie a podobne... nie je adrenalinova situacia??? Myslim, ze sa tam netvori adrenalin???
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
A podla coho sa teda urci, ktora situacia je adrenalinova a ktora nie? Nie je to nahodou odvodene od toho, ze sa pri nej nadmerne tvori adrenalin v tele?Sheep napísal:hojko co sa vkuse somnou bijes, neni to adrenalinova sitaucia, ale som tam pisal ze adrenalin sa vytvara v mnohych situaciach ale to neznamena ze vsetky su adrenalinove
ber to tak ale potom mas za den "milion" adrenalinovych situacii,t0m4s3 napísal:A podla coho sa teda urci, ktora situacia je adrenalinova a ktora nie? Nie je to nahodou odvodene od toho, ze sa pri nej nadmerne tvori adrenalin v tele?
napr. neskoro si vstal a uz vies ze nestihas do prace, utekas na elektricku a ona ti ujde, prides neskoro do prace a zistis ze si mal kolegovi nieco pozicat ale zabudol si to doma tak sa mu vymluvas atd...
pri tom vsetkom sa tiez adrenalin uvolnuje ale adrenalinova situacia to neni podla mna...skratka nemozes brat vsetko z totoalneho nadhladu,
takze potom do tejto temy mozem napisat aspon 10 veci ktore sa mi stavaju dene lebo sa v nich vytvara adrenalin...
Nemozes, pretoze otazka temy znie: "Pri com ste zazili najvacsi adrenalin?"Sheep napísal:takze potom do tejto temy mozem napisat aspon 10 veci ktore sa mi stavaju dene lebo sa v nich vytvara adrenalin...
Takze tu neplati, ze podla teba nieco nie je adrenalinova situacia, to je kazda pri ktorej sa adrenalin tvori. Ale pri niektorych viac a dlhsie a pri niektorych iba troska. A ked mas totalne nudny zivot a najvacsi stres zazivas ked nieco zabudnes niekomu doniest, tak to sem napis, ale predpokladam, ze v zivote si zazil aj nieco zaujimavejsie.
potom ked si sa dosuchal tak ta zastavili fizli a dali ti pokutu za prekrocenie rychlosti , ale ty si im usiel , prekonal rychlost svetla a si tudexter7007 napísal:no takze ked som isiel na korculiach dole kopcom a nedalo sa zabrzdit.......som myslel ze..........myslim ze som minimalne 200km/h.....skoncilo sa to tak ze isla taka babka ktora mi vlepila s kabelkou ja som padol suchal po zemi a skoncil v nemocnici
-
winni
Medium Star
kamarat (momentalne najsilnejsi z triedy) sa pokusal na garaze vyhodit taky vacsi balvan... aj sa mu to podarilo ale potom co ho vyhodil sa balvan skotulal pekne po sikmej streche garaze dole... na auto
a rozbil celne sklo.. vtedy som prvykrat videl pavucinu na celnom skle a bolo to peknych 4roky dozadu.. to sme utekali jak o dusu, ved ten typek bol asi 90kilovy nabuchany sedlak... abo jako by som to nazval proste mal monterky a to auto bolo jeho... nezdalo sa zeby mal z toho radost.. uf.. este ze mna nechytil
teraz sa len obzeram s5 ze ako som mohol tomu kamaratovi dovolit aby spravil taku blbinu ked bolo jasne vidiet rizika
a dalsi.. kedysi davnejsie ked sme si este s chalanmi robili "flusatka" (odrezany vrch flase s balonikom.. najlepsie nabijat jarabinou
ved to poznate
hadam) tak sme isli von, kazdy mal jedno flusatko, zastavili sme sa pri strome kde si kazdy nabral trosku jarabiny a polovali sme na parkovisku an auta.. lenze ja som to vtedy prvykrat drzal v ruke a nevsimol som si ze oni si beru jarabinu.. tak som zobral zo zeme asi 3mm kamienok, proste dost malinky a relativne ostry.. kazdy z nich (4ia sme boli) strelil do auta niekde do kapoty a ja som akosi strelil do bocneho skla
v skle ostala obrovska pavucina (to bolo to bezpecnostne sklo co sa rosype na male kusocky) s jednou asi 5mm dierkou.. a asi 2sekundy na to sa sklo vysypalo dovnutra auta
vtedy sme sa vsetci rozbehli a prebehli sme.. priblizne pol kilometra aj cosi, relativne to stacilo an to aby sme sa schovali o par barakov dalej... vtedy mi buchalo srdce tak ako nikdy predtym (bolo to tez pekne davno ale aj tak) a mal som strasne lepa ze co bude dalej... ze co ked ma niekdo videl a co ked to budeme muset cvaknut...
noo ale chvalabohu nikdo k nam domov nezaklopal a nejako sa to neriesilo.. na druhy den sme sa boli zo skoly kuknut na to auto a namiesto bocneho skla tam mal kus kartonu
a dalsi.. kedysi davnejsie ked sme si este s chalanmi robili "flusatka" (odrezany vrch flase s balonikom.. najlepsie nabijat jarabinou
vtedy sme sa vsetci rozbehli a prebehli sme.. priblizne pol kilometra aj cosi, relativne to stacilo an to aby sme sa schovali o par barakov dalej... vtedy mi buchalo srdce tak ako nikdy predtym (bolo to tez pekne davno ale aj tak) a mal som strasne lepa ze co bude dalej... ze co ked ma niekdo videl a co ked to budeme muset cvaknut...
noo ale chvalabohu nikdo k nam domov nezaklopal a nejako sa to neriesilo.. na druhy den sme sa boli zo skoly kuknut na to auto a namiesto bocneho skla tam mal kus kartonu
No Gothar, tu bobovu drahu Prosek ani nespominaj....neviem na jaky chu* tam dali merac rychlosti kua.....tiez so mna to doplatil....rezal som si rezal, sledoval rychlost....a zrazu som nestiho lna konci ubrzdit....problem je v tom ,ze ono to ubrzdi samo, ked narazis na koniec....tak ma prehodilo cez tu paku, ze som mal modre vajicka a chodil som za par dni na siroko.
Dalej, som zazil adrenalin na horskej drahe v 100km rychlosti kolmo dole a este k tomu som si sadol hned na prve miesta
Tak sa mi to pacilo, ze som siel este raz... 
Potom, ked som dostal fajnu bitku kde ma kktko kopal do hlavy....a prisla po mna zachranka....to som prezival soky v sanitke...najviac ma trapilo, ako to vsetko vysvetlim doma.....aj ked som dostal v podstate bez priciny...
Zaujimave bolo aj ked sme raz tak vecer sedeli traja kamarati na sidlisku na lavicke, vsadfe ticho...tma....a zrazu cierna audina s ciernymi sklami zastavila hned pred nami....stiahlo sa okno, tam vyholeny nabijak, uz telefon pri uchu, a daval echo nadriadenym zrejme.... (kamarat pre nich prestal pracovat tak si ho sledovali dost dlho)
A bohovsky adrenalin, ked sa rozvadzali rodicia....ked sa kady den hadali, len som bol stale rozklepany.
Dalej, som zazil adrenalin na horskej drahe v 100km rychlosti kolmo dole a este k tomu som si sadol hned na prve miesta
Potom, ked som dostal fajnu bitku kde ma kktko kopal do hlavy....a prisla po mna zachranka....to som prezival soky v sanitke...najviac ma trapilo, ako to vsetko vysvetlim doma.....aj ked som dostal v podstate bez priciny...
Zaujimave bolo aj ked sme raz tak vecer sedeli traja kamarati na sidlisku na lavicke, vsadfe ticho...tma....a zrazu cierna audina s ciernymi sklami zastavila hned pred nami....stiahlo sa okno, tam vyholeny nabijak, uz telefon pri uchu, a daval echo nadriadenym zrejme.... (kamarat pre nich prestal pracovat tak si ho sledovali dost dlho)
A bohovsky adrenalin, ked sa rozvadzali rodicia....ked sa kady den hadali, len som bol stale rozklepany.
-
Flinstone
Light Professional
Ked som prišiel domov spity jak činka a otec ty si pil ! to bol adrenalin tak sa mi stiahla rit ze co bude .... a potom ked som išiel po juznej triede s kamaratom a jeho cajou ..a zrazu pocujem heeeej ... sa obzrem a 20 vyholenych hlav ... nehovorim ze presne
lebo z logickeho hladiska som nemal cas pocitat .... tak jak vtedy som este asi nikdy neutekal
-
Grim
Darca
ked mi kamos vytrepal auto do priekopy (ja som bol s nim) a boli sme volakde v zapadakove medzi poliami, len asfaltova cesta popri kanali k vodnej elektrarni, proste sme ani nevedeli kde sme a tade ziadne auta nechodili a nevedeli sme ako sa vytrepeme...adrenalin stupal s prichadzajucou chladnou nocou. Nastastie tade islo auto plne nabuchanych chlanov, takze ma vytiahli.
A este davnejsie ked sme si kupili motorku s kamosmi ale taki kkti zo sidliska nam ju zobrali a skoro volakoho zrazili...niekto zavolal policiu a potom zhodou okolnosti som domov dosiel zeby sa mi do riti nezmestil ani zastruhany vlas...myslel som ze policia volala domov. Nastastie nevolali a uz sa to neriesilo. Dokonca sme si pre tu motorku uz ani neboli radsej (podmienka - dojst s rodicmi).
A este davnejsie ked sme si kupili motorku s kamosmi ale taki kkti zo sidliska nam ju zobrali a skoro volakoho zrazili...niekto zavolal policiu a potom zhodou okolnosti som domov dosiel zeby sa mi do riti nezmestil ani zastruhany vlas...myslel som ze policia volala domov. Nastastie nevolali a uz sa to neriesilo. Dokonca sme si pre tu motorku uz ani neboli radsej (podmienka - dojst s rodicmi).
Re: Adrenalin
NEviem sa tam najst, predsa len nas bolo niekolko tisic, ale mozem vam zarucit ze som tam... jeden masaker to bol 
-
Kok
Light Professional
Re: Adrenalin
par situacii som mal ked som bol mladsi, nejake pady atd, ale medzi take top stavy radim situaciu, ked kamarat oslavoval 16. narodky (zo 5 rokov dozadu), isli sme 3ja cez ulicku v meste z podniku, presne viem popisat cestu, vsetko si pamatam. Jemne poprchalo, tak sme si dali kapuce aby sme nedosli domov ako mysi, ked zrazu pocujem zozadu iba nejake zvuky a pred okom vidim nejaku nohu. Chytam si oko otacam sa a vidim ako 3 maruju oslavenca na zemi a utekaju. Nic viac neviem, nikdy viac som tych sracov nevidel.
Dalsia bola ked som dostal vodicak a siel som sa niekde previezt. Idem si cez obec kde su poparkovanie auta klasicky pri ceste, v dialke vidim auto (samozrejme taky dobry odhad som este nemal), tak ze pridam a obehnem to. Zrazu pozeram ze to auto az tak daleko nie je a pred sebou rad aut. Instinkt mi ihned priputal svaly v nohe k brzde a som rad ze mame abs. Zastal som asi 5 cm za naraznikom auta predomnou. Vtedy som este 5 minut rozdychaval.
Dalsia bola ked som dostal vodicak a siel som sa niekde previezt. Idem si cez obec kde su poparkovanie auta klasicky pri ceste, v dialke vidim auto (samozrejme taky dobry odhad som este nemal), tak ze pridam a obehnem to. Zrazu pozeram ze to auto az tak daleko nie je a pred sebou rad aut. Instinkt mi ihned priputal svaly v nohe k brzde a som rad ze mame abs. Zastal som asi 5 cm za naraznikom auta predomnou. Vtedy som este 5 minut rozdychaval.