Vyvazenie kolies na aute

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyvazenie kolies na aute

Príspevok od používateľa Holubar »

Kazdu jar aj jesen sami menime s otcom kolesa na aute, na jesen, ako som dal dole letne, umyval som ich ako vzdy a odpadlo jedno alebo dve olovka na vyvazovanie. Fotrik ich vsak teraz nahodil bez vyvazovania v servise.
Buduci vikend sa chystam na dlhsiu cestu. Mal by som s tym zajst do servisu, alebo len vyskusat , ako sa to sprava na ceste?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Ak ich hodil na povodne miesto tak je vsetko v Poriadku ...
Niektory ludia jazdia bez vyvazovania ... A ziju ... Akurat im to v urcitej rychlosti mierne pravidelne mika z volantom.
Nic viac. Vyskusaj si ako sa auto sprava ... ci ti volant nevibruje a ak nie tak kludne jazdi ... A po navrate z cesty ich nechaj vyvazit.
Martinekk
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martinekk »

Nič viac? Takto sa dajú vymlátiť čapy riadenia veľmi efektne... Vyvažovať je treba.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Martinekk ale nie ked s tym ides na jednu cestu ... Nepoviem ked s tym niekto jazdi Cely rok.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

ale ved podla toho co Holubar pise, tak sa s tym chystaju jazdit cely rok :D nie len tuto jedno cestu :wink:
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som mu poradil nech vyskusa ako auto reaguje ... A ak je kludne tak nech ide na tu dlhsiu streku a po navrate necha kolesa vyvazit.
Samozrejme pokial ma teraz cestu do PneuServisu tak nevidim problem tam skocit a mat to z krku.
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No, ja som to myslel tak, ze ci vobec treba, alebo je to v pohode. Asi to vyznelo tak, ze len kvoli tomu vyletu. Ale tak servis asi navstivim. Otazok mam este viac, tak to skusim sprehladnit:

1/ Ako sa to riesi? To mam teraz zase nahodit zimne a tieto doniest do servisu vymontovane, alebo len odstavim auto a necham tam?

2/ Kolko za take nieco asi zaplatim?

3/ K autu mame elektrony s letnymi gumami, (gumy sme kupovali nove minuly rok) a "plechace" so zimnymi. Menime to vzdy sami. Ktore treba dat vyvazovat a ako casto?

4/ Ked idem na rovnej ceste a pustim volant vacsinou ma taha do jednej strany. Robi to aj po dofukani pneumatik na rovnaky tlak. Moze to byt kvoli kolesam alebo nejaky iny problem? Auto preslo STK minuly tyzden.

Vdaka za odpovede
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

1) Ja vzdy zabehnem do Fordu s tymi kolesami ktore chcem vyvazit ... Oni si ho hodia na Plosinu ... A kazdu gumu vyvazi.

2) 500-1200Sk ... Ale ked idem ku znamemu do Skody Valusek tak ten mi to spravi za 10€

3) Toto vzdy nechavam na Ford alebo Mikonu ... Oni mi to prezuvaju, konzervuju, Plnia plynom atd...

4) Hmm ... podla mna Geometria ... Mas protokol z STK??
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

odstavis tam auto, podľa poctu zavazi a dlzky prace zaplatis cca. 300Sk (skor menej - podla servisu) ... mozno ti to spravia aj na pockanie, ak nebudu mat robotu (co teraz ked kazdy prezuva asi budu) ...

.. plechove disky sa budu krivit viac ako zliatinove, preto budu potrebovat vyvazit castejsie ...

.. tahanie auta uz je docela problem a ak je to znatelne tak to pravdepodobne nebude problem iba v nevyvazenom kolese ! ... od zle nastavenej geometrie, po ohnute ramena a podobne kraviny ... ak to neni kolesom, tak ti pomozu jedine po premerani geometrie :-)

// shark to vyvazujes zlatymi zavaziami kolesa na 3 napravovay naves s duplexom ci co ? ? ? ...

// co pozeram tak asi sme v pneuservise dostali akciovu zlavu ked nam vyvazil styri plechace aj s materialom za menej ako 300Sk, ale bezne to stoji podla par cennikov co som prebehol cca. 500Sk - cim vacsi pneuservis a cim "lepsia" znacka tym vyssia cena smozrejme :-)
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Protokol z STK je prazdny, su tam akurat brzdne sily uvedene, inak nic, len peciatka a sposobile.

Uvidim o tyzden, ci to bude stale tahat. Ked hej, tak zase navstivim servis.

A to vyvazovanie dam spravit asi po kazdom meneni kolies teda. Auto uz ma 10 rokov, tak nech to este vydrzi, co moze. Este raz dik za rady vsetkym
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nordkapp_pb Nie ... To je Bratislavsky Ford ... Trenciansky je o Polovicu lacnejsi.
Ale treba im priznat ze najprv gumy spustia, potom Ich napustia Argonom alebo nejakym podobnym plynom, Vyvazia a zakonzervuju Disk nejakym naterom ...
Ked idem len na Vyvazenie tak mi to znamy v Skode spravi za 10€
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Holubar napísal: 4/ Ked idem na rovnej ceste a pustim volant vacsinou ma taha do jednej strany. Robi to aj po dofukani pneumatik na rovnaky tlak. Moze to byt kvoli kolesam alebo nejaky iny problem? Auto preslo STK minuly tyzden.
Nedavno som bol v servise, mechanik sa pozrel na to len tak zbezne, vraj su "vymlatene silentbloky", auto zataca mierne doprava na rovnej ceste ked pustim volant. Cast volantu, ktora sa otaca, je mierne pootocena oproti druhej-pevnej casti volantu...nazvy neviem, snad chapete...
Riesenie podla servisaka: treba vymenit silentbloky, znova vyvazit kolesa a urobit geometriu....
Podla servisaka je toto pomerne casta "porucha", zvlast na pravej strane, kde sa kolesom castejsie podari natrafit na jamy...
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

vyavazovanie je lacne pomerne. obsluzi to kady "Laci" s ucnovkou. bez toho by som nejazdil dlho. dovod -> dynamicke zatazenie je vo vacsine pripadov nevypocitatelne (preto sa niektore suciastky predimenovavaju -> koeficient strachu konstruktera)
v kazdom pripade dynamiku by som nepodcenoval. na jendu jadu,OK ale zajazdit s nevyvazkom 10.tis.Km... to by som nezvladol
Napísať odpoveď