problem s netom

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
axxis
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problem s netom

Príspevok od používateľa axxis »

mam trochu porblem s internetom na jednom NB
na net je pripojeny cez router - ma nastavene DHCP, ping v poriadku, dokonca sa daju stahovat torrenty. avsak nieje schopny zobrazit ziadnu stranku (resp. len niekedy, pol hodinu zobrazuje normalne, potom zas dve hodiny nic a tak dalej), neviete co by s tym mohlo byt?
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

skontroluj si status wan portu (linky) na routeri ked ti to vypadne ci je vsetko v poriadku. ale skor to vyzera na zle nastavene DNS.

napriklad u mna je to takto.
Prílohy
wan.jpg
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

keby bolo zle DNS tak by to neslo stale nie? a navyse, druhy NB napojeny na ten isty router funguje bez problemov (a je nastaveny totozne s tym haprujucim)
djxtreme
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa djxtreme »

nemoze to byt virusom?...mal som podobny problem a po nejakom case som prisiel na to,ze nejaky cerv mi obmedzoval pripojenie a snazil sa zistovat hesla...atd
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

nemas nahodou nod32? :)
Blackburn
Star
Star

nenapisal si nikde ze tam mas dalsi PC napojeny, tak neskac, DNS mozu vypadavat. Potom uz je len tvojou demenciou ze ti to nejde druhy pc je nastaveny rovnako a ten ide, hladaj chybu medzi stolickou a notebookom ci pocitacom!!!
drewodrewo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drewodrewo »

axXis napísal:keby bolo zle DNS tak by to neslo stale nie? a navyse, druhy NB napojeny na ten isty router funguje bez problemov (a je nastaveny totozne s tym haprujucim)
pravdu povediac je pochopitelné že ak sú dva (či viac) PC identycky konfigurované tak "haprujú" //DNS//
skús odpojiť ten funkčný a potom skús ten haprujúci...možno pojde :? :idea:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

omfg...ony niesu nakonfigurovane doslova TOTOZNE ale rovnako, ze ten, ktory blbne nema nastavene nic co by ten druhy nemal
Blackburn napísal:nenapisal si nikde ze tam mas dalsi PC napojeny, tak neskac, DNS mozu vypadavat. Potom uz je len tvojou demenciou ze ti to nejde druhy pc je nastaveny rovnako a ten ide, hladaj chybu medzi stolickou a notebookom ci pocitacom!!!
v prvom poste som uviedol, ze je nan odozva od serverov ba aj stahuje torrenty, akurat nedokaze zobrazit stranku. myslis, ze to stahovanie by bolo funkcne keby nebol pripojeny na net?
drewodrewo napísal:pravdu povediac je pochopitelné že ak sú dva (či viac) PC identycky konfigurované tak "haprujú" //DNS//
skús odpojiť ten funkčný a potom skús ten haprujúci...možno pojde :? :idea:a okrem toho mesiace tie kompy spolu bezproblemovo fungovali, zacalo tomu drbat asi tak pred tyzdnom, zeby sa to DNS samo rozhodlo, ze sa zmeni?
uvediem Ta do situacie-minulu nedelu som siel na intrak, vtedy to vsetko este islo ako ma, na druhom NB pracuje bracho a jeho book sa pokazil pocas mojej tyzdnovej nepritomnosti (aj nepritomnosti mojho NB), takze toto vyskusane bolo. 130km vzdialenost je tusim dost, a hadaj co. nepomohlo :)
Robbie42 napísal:nemas nahodou nod32? :)
nahodou mam
Blackburn
Star
Star

axXis napísal:omfg...ony niesu nakonfigurovane doslova TOTOZNE ale rovnako, ze ten, ktory blbne nema nastavene nic co by ten druhy nemal

nahodou mam
pokial mas zle DNS tak ti ICQ pojde ale http ti nepojde, nakolko torrenty su robene pomocou IP adresy a portom tak to je ten dovod preco by to malo ist... omfg, nikto ti nepovedal ze ti nejde internet, ale ze ti mozno vypadavaju DNS.
este mozes urobit taky maly test, skus ked ti to vypadne dat ping napriklad na google.sk a potom na 216.239.59.104 ... ked ti napise na google.sk chybu, resp. ti to neprehodi na ip adresu vies ze chyba je v DNS, ak ti to prehodi a bude pingat tak chyba je niekde inde.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Blackburn napísal:pokial mas zle DNS tak ti ICQ pojde ale http ti nepojde, nakolko torrenty su robene pomocou IP adresy a portom tak to je ten dovod preco by to malo ist... omfg, nikto ti nepovedal ze ti nejde internet, ale ze ti mozno vypadavaju DNS.
este mozes urobit taky maly test, skus ked ti to vypadne dat ping napriklad na google.sk a potom na 216.239.59.104 ... ked ti napise na google.sk chybu, resp. ti to neprehodi na ip adresu vies ze chyba je v DNS, ak ti to prehodi a bude pingat tak chyba je niekde inde.
zase raz budem citovat svoj uvodny post: ping je OK
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Aj ja som mal tento problém. Bolo to asi nainštalovaním noda 4. Nepomohol mi ani reinstall. Prestalo to samo asi po 2 týždňoch... inak moja téma...
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no mne to uz tiez zase zacalo normalne vsetko fungovat :hmm:
Napísať odpoveď