Aký mobilný Internet na použitie vnútri budov

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Aký mobilný Internet na použitie vnútri budov

Príspevok od používateľa Robert »

Otec si kúpil netbook, ktorý chce používať na rôznych miestach, kde musí zabíjať čas, napr. pri čakaní u lekára (naša lekárka to má veľmi zlé organizované a niekedy sa musí čakať aj 2 hodiny) a pod. Uvažujem nad tým, že by som mu zaplatil mobilný Internet, nech do má de luxe. :)

Chcem sa spýtať, aká technológia je najvhodnejšia na používanie vyslovene vnútri budov. Lokalita je Bratislava. Ide mi hlavne o rozhodovanie medzi Flarionom od T-Mobile a HSDPA od Orange. Zatiaľ inklinujem skôr k HSDPA.

Hlavná požiadavka je dostupnosť a stabilita pripojenia vnútri budov v rámci Bratislavy. Rýchlosť a odozva nie sú dôležité. Pripojenie sa bude používať na bežné prezeranie webu a čítanie pošty.
FABi2
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa FABi2 »

Robert > Ak rýchlosť a odozva nie sú podstatné tak ak má otec mobil, ktorý má bluetooth a má ešte aj O2 tak nech si zaplatí neobmedzený internet za 6€/mesiac. Ide to cez EDGE, rýchlosť cca 150 kbps.

Ak chce mať kartu v počítači tak potom Orange.

Hm a neviem ako by to bolo keby do nejakého Orange modemu strčil O2 kartu a nastavil O2 pripojenie. Skúšali ste to niekto? Je to nejako blokované?
Robert
Medium Expert
Medium Expert

FABi2: Ten netbook ma ExpressCard slot, takze to chcem riesit. Otec nema ziaden bluetooth mobil. Chcem, aby to riesenie bolo maximalne kompaktne.

Moja povodna otazka bola smerovana hlanve na skusenosti s roznymi druhmi mobilneho pripojenia vnutri budov v ramci Bratislavy. Orange ma, myslim, aj tu vyhodu, ze ked nie je k dispozicii 3G siet, da sa pouzit EDGE/GPRS.

Pocul som, ze T-Mobile aj Orange tlacia tieto sluzby hlavne na vidiek, de je slaba dostupnost rychleho pripojenia, takze nemam predstavu, aka je situacia v Bratislave. Napr. Flarion tu ani nebol hned od zaciatku, dorabalo sa to neskor.
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

v ba ma orange dobre pokrytie 3g/hsdpa signalom takze osobne by som siel do tejto moznosti, navyse vdaka gprs/edge signalu sa pripoji vsade kde ma orange pokrytie, orange v tomto smere predstavuje najlepsie riesenie
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

skus o2 mobilny internet bez obmedzenia, ziadna viazanost, stoji to 3 centy, stahuje ti to z kreditu ktory mas na o2 karte, pokrytie je takmer vsade. Neplatis za prenesene data a ani ziadne ine dalsie veci. platis iba za aktivaciu.
it_novice
Expert
Expert

Príspevok od používateľa it_novice »

3 xenty to stoji iba prvy mesiac nie ??
Blackburn
Star
Star

Príspevok od používateľa Blackburn »

Do konca apríla ešte výhodnejšie

Ak sa pre O2 Data Neobmedzene rozhodnete do 30.4.2009, za prvý mesačný poplatok zaplatíte len 0,03 € (0,90 Sk) s DPH. Po tomto dátume zaplatíte za službu plný mesačný poplatok. Aktivácia a deaktivácia je bezplatná.
Mesačný poplatok za využívanie balíčka O2 Data Neobmedzene je 6 € (180,76 Sk) s DPH.
cize ak to este stihnes do 30teho tak aj buduci mesiac mas za tie 3 centy.

viac info : http://www.sk.o2.com/ludia/eshop/progra ... dzene.html
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Blackburn: Aka je to technologia? Obavam sa, ze len GPRS/EDGE. S nimi nemam dobre skusenosti. Vypadavanie, odozvy 600 ms a pod. Toto naozaj len ako fallback. Primarne pripojenie by malo byt cosi lepsie.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Mam zariadenie Huawei neviem co je to je to bile take vajco a ked sa pripojim v meste taham cca 500kb/sek a ked na dedine ( v tedy mi to ide iba edge) tak vtedy taham 100-20kb/sek ci poho inak v meste je to hspda
Napísať odpoveď