chello a dve sietove karty

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
poi
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

chello a dve sietove karty

Príspevok od používateľa poi »

Ahojte mam problem. Momentalne moj na mojom PC odislo chladenie. Takze na internet chello musim napojit notebook. Doteraz som to tak robil a vsetko v pohode slapalo.. Vcera som to napojil, vsetko pekne nacitalo, siet 100MB/S . Vsetko sa javilo ako fajn tak pustim mozzilu a nic. Stranka nenajdena.. Kde je problem??? Nestretol sa vas uz stymto niekdo?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Restartoval si UPC modem aby sa ti preregistrovala MAC adresa, ktora sa ti zmenou PC za NB zmenila?
poi
Medium Star
Medium Star

ano to som spravil dokonca mi v UPC pridelili nanho aj novu IP adresu.. ale zaujimave je ze ked modem prepojim cez router tak internet ide....
Blindman
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Blindman »

pozri MAC adresu an sieťovke na ktorej to ide, alebo stačí aj na tom routeri a zapíš ju do sieťovky na ktorej nejde internet
poi
Medium Star
Medium Star

v tomto som celkom lama, takze ako? :roll:
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

Nastav si rucne DNS. To je jednoduchsie ako prepisovat MAC. Totizto Chello funguje tak, ze ked sa hlasis s nezaregistrovanou MAC, tak Ti prideli nejake ich specialne DNS, ktore vsetky mena resolvuju na IP adresu nejakeho ich servera sa strankou, ktora Ta vyzve k registracii.
poi
Medium Star
Medium Star

dakujem za informacie ,ale ako spominam som lama v sietovych veciach ako sa to robi? :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Robert napísal:Nastav si rucne DNS. To je jednoduchsie ako prepisovat MAC. Totizto Chello funguje tak, ze ked sa hlasis s nezaregistrovanou MAC, tak Ti prideli nejake ich specialne DNS, ktore vsetky mena resolvuju na IP adresu nejakeho ich servera sa strankou, ktora Ta vyzve k registracii.
Nefunguje uz Chello dlhsiu dobu tak, ze pri restarte, resp. vypnuti modemu na kratku dobu sa akakolvek MAC adresa sama zaregistruje v systeme? Min. v Cechach to uz takmer rok funguje takto, divil by som sa ak by to bolo na Slovensku inak.
Napísať odpoveď