Aký Eee PC
Aký Eee PC
Ahojte.
Poradte mi, ktory model si vybrat?
Vychadzam z tohto porovnania:
http://event.asus.com/eeepc/comparison/ ... arison.htm
Premyslam hlavne nad 901 a 1000HE.
Dolezite pre mna pri rozmyslani je cena a co mi ktory model v ramci inej ceny a ineho dizajnu vie ponuknut.
Uvitam kazdu radu, kazdu skusenost.
Pravda je, ze nie som ani definitivne rozhodnuty, ze to musi byt Asus.
Co odporucite?
Poradte mi, ktory model si vybrat?
Vychadzam z tohto porovnania:
http://event.asus.com/eeepc/comparison/ ... arison.htm
Premyslam hlavne nad 901 a 1000HE.
Dolezite pre mna pri rozmyslani je cena a co mi ktory model v ramci inej ceny a ineho dizajnu vie ponuknut.
Uvitam kazdu radu, kazdu skusenost.
Pravda je, ze nie som ani definitivne rozhodnuty, ze to musi byt Asus.
Co odporucite?
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
No skusenosti ziadne ale trosku som aj ja uvazoval ale uz ma to preslo ale bol som rozhodnuty pre 1000HE lepsi procesor vacsi dysplaj lepsia klavesnica ako 901 a hlavne recenzie uvadzaju az 9hod na baterke co je uz viac nez slusne neslusne
uz len cenu zistit
bo co som cital recenziu ze ohlasovana cena bola 9000sk co ale mozme len snivat ale pocitam do 13 000
Ako alternativusom kukal este toshibu ale to bol minibook u400 nie netbook ale to uz je odost vyssia cena
BTW nakoniec som objednal normal 15,4" toshibu a300-1nd
Ako alternativusom kukal este toshibu ale to bol minibook u400 nie netbook ale to uz je odost vyssia cena
BTW nakoniec som objednal normal 15,4" toshibu a300-1nd
Ahoj.
Vdaka za reakciu. 1000HE pre tu vydrz zaujal aj mna. Aj dizajnovo sa mi paci.
13tis bude mozno aj malo. Niekde bude aj za 15, myslim.
Ma lepsi procesor? Videl som, ze uvadzaju aj Atom N270 aj Atom N280, tak neviem.
Premyslam aj nad tym, ci nechcem radsej Flash disk. Ale zase tie kapacity este stale nie su zrovna idealne....
V com spociva hlavna vyhoda Flash disku? Okrem toho, ze je potichu... Lebo co sa tyka spolahlivosti, tak uz som sa vazne dlhe roky nestretol ani pre beznom HDD, ze by len tak zblbol.
Vdaka za reakciu. 1000HE pre tu vydrz zaujal aj mna. Aj dizajnovo sa mi paci.
13tis bude mozno aj malo. Niekde bude aj za 15, myslim.
Ma lepsi procesor? Videl som, ze uvadzaju aj Atom N270 aj Atom N280, tak neviem.
Premyslam aj nad tym, ci nechcem radsej Flash disk. Ale zase tie kapacity este stale nie su zrovna idealne....
V com spociva hlavna vyhoda Flash disku? Okrem toho, ze je potichu... Lebo co sa tyka spolahlivosti, tak uz som sa vazne dlhe roky nestretol ani pre beznom HDD, ze by len tak zblbol.
-
xXPAINKILLERXx
Star
Ja s nim mam skusenosti, jeden vlastnim. Konkretne ASUS EEE PC 900a, kde teraz riesim chybu ze mi nejde monitor po nainstalovani ovladacov a uz druhy krat komoplentej preinstalacii a formatovani SSD. (ale si myslim, ze to je moja chyba, ved vyskusam a poviem ti. )
A je SSD super, nevadia mu ziadne otrasy a je strasne rychly ma pristupovu dobu 0.2 MS a strasne rychlo bootuje asputsa nieco. Ale uprimne, je na tom hrozna instalacia niecoho. Jeden program to ale riesi, ale musis si ho kupit, alebo si dat Linux do neho
A je SSD super, nevadia mu ziadne otrasy a je strasne rychly ma pristupovu dobu 0.2 MS a strasne rychlo bootuje asputsa nieco. Ale uprimne, je na tom hrozna instalacia niecoho. Jeden program to ale riesi, ale musis si ho kupit, alebo si dat Linux do neho
-
Runes
Addict
SSD je vlastne velky USB kluc a usb kluc ako sam vies znesie vela
neni tam ziadna pohybliva cast a tak takze pokial ho nehodis do vody alebo do ohna slape
Co sa tyka skusenosti tak viem len tolko povedat 1000H je dobra vec az na touchpad tam ma ide porazit (obcas ho kradnem spoluziakovi ked nusim na prednaske) inak nemam ziadnu vyhradu brat si kupil 901 na vianoce a tam mam dost problem na klavesnici ale bracho vravel sila zviku. Ja osobne sa stale priklanam k tej 1000ke a co sa tyka toho procesoru tak uz by tma mala byt 280 sak daj google a daku recenziu
Co sa tyka skusenosti tak viem len tolko povedat 1000H je dobra vec az na touchpad tam ma ide porazit (obcas ho kradnem spoluziakovi ked nusim na prednaske) inak nemam ziadnu vyhradu brat si kupil 901 na vianoce a tam mam dost problem na klavesnici ale bracho vravel sila zviku. Ja osobne sa stale priklanam k tej 1000ke a co sa tyka toho procesoru tak uz by tma mala byt 280 sak daj google a daku recenziu
-
xXPAINKILLERXx
Star
-
Shark NX
Addict
Ma sancu
1TB 3,5" Disk kupis za "par" € ... Chcem vidiet tu sumu v SSD 
A keby sme sa bavili o NB ...
500GB WD Scorpio Blue (Specialna edicia - Energy Efficient) 2400Kč
250GB OCZ Vertex SSD (MLC) 25000Kč
A keby sme sa bavili o NB ...
500GB WD Scorpio Blue (Specialna edicia - Energy Efficient) 2400Kč
250GB OCZ Vertex SSD (MLC) 25000Kč
-
xXPAINKILLERXx
Star
Sancu nema, to jednoducho nie je sanca.
A nebaviili sme sa ale o sume, ale o tom, ktory je najrychlejsi a najvykonnejsi. Co su najnovsie SSD od Intelu tak oni maju zbernicu SATA 2. Lenze zbernica SATA 2 nestiha tak, ako su oni rychle. Takze to brzdi zbernica. Chces mi povedat, ze toto je este maly dokaz?
A nebaviili sme sa ale o sume, ale o tom, ktory je najrychlejsi a najvykonnejsi. Co su najnovsie SSD od Intelu tak oni maju zbernicu SATA 2. Lenze zbernica SATA 2 nestiha tak, ako su oni rychle. Takze to brzdi zbernica. Chces mi povedat, ze toto je este maly dokaz?
pevny disk = rychlejsi zapis
SSD = rychlejsie citanie, v pripade SLC neporovnatelne rychlejsie citanie, stare modely MLC su vyrazne pomalsie..., nove MLC uz sa priblizuju rychlosti SLC a aj cenovo zacinaju byt pomaly prijatelne pre smrtelnikov.
Z toho dovodu sa ako ulozisko dat stale viac oplati HDD, zatialco na system je vhodnejsi SSD.
Bodka.
SSD = rychlejsie citanie, v pripade SLC neporovnatelne rychlejsie citanie, stare modely MLC su vyrazne pomalsie..., nove MLC uz sa priblizuju rychlosti SLC a aj cenovo zacinaju byt pomaly prijatelne pre smrtelnikov.
Z toho dovodu sa ako ulozisko dat stale viac oplati HDD, zatialco na system je vhodnejsi SSD.
Bodka.
johny_sk:
Ale pri Eee PC si asi budem musiet vybrat, ci HDD alebo SSD. Bud alebo.
Este sa chcem opytat:
Aky je priblizny rozdiel v spotrebe bezneho pc, bezneho notebooku a Eee PC?
-----------------------------------------------------------------------
//autoeditácia príspevku ( 28 Mar 2009, 10:50 )
xXPAINKILLERXx, ako si to myslel s tou "hroznou instalaciou niecoho"?
Pri flash disku, alebo externej ROMke je to jedno, nie?
Ale pri Eee PC si asi budem musiet vybrat, ci HDD alebo SSD. Bud alebo.
Este sa chcem opytat:
-----------------------------------------------------------------------
//autoeditácia príspevku ( 28 Mar 2009, 10:50 )
xXPAINKILLERXx, ako si to myslel s tou "hroznou instalaciou niecoho"?
Pri flash disku, alebo externej ROMke je to jedno, nie?
xXPAINKILLERXx napísal:Ja s nim mam skusenosti, jeden vlastnim. Konkretne ASUS EEE PC 900a, kde teraz riesim chybu ze mi nejde monitor po nainstalovani ovladacov a uz druhy krat komoplentej preinstalacii a formatovani SSD. (ale si myslim, ze to je moja chyba, ved vyskusam a poviem ti. )
ja na tvojom mieste beriem EEE s HDD. Mozno ti pomoze aj tento testik 1000HE:
http://www.svethardware.cz/art_doc-1C4B ... ight=0,EEE
rozhodne by som bral nieco s co najdlhsou vydrzou baterie..., ved kvoli tomu sa takato subtilna vecicka kupuje. Testovany 1000HE mna osobne celkom presvedcil
http://www.svethardware.cz/art_doc-1C4B ... ight=0,EEE
rozhodne by som bral nieco s co najdlhsou vydrzou baterie..., ved kvoli tomu sa takato subtilna vecicka kupuje. Testovany 1000HE mna osobne celkom presvedcil
-
Shark NX
Addict
Bezne PC v klude cca 80-90W v zatazi od 150W-500W podla zostavypepito25 napísal:Este sa chcem opytat:
Notebook 25-40W v klude a 45-125W v zatazi taktiez zalezi na komponentoch
Netbook 6-10W v Klude a 18-25W v zatazi. Podla toho ci nabija baterku, ci mas zapnute WiFi a BT atd...
-
Shark NX
Addict
Mal som ... Uz ho ma Brat pre mna to malo strasne maly Display ... Ja mam rad minimalne 12,1"
Kde ho kupit ... Netusim ... Porovnaj si ceny v e-Shopoch
A 2GB su pre ten NB uplne zbytocne. Po zapnuti Netbooku(S vypnutym SWAP-F) mi Windows zozral 380-450MB RAM ...
Ked som prezeral Mozillou Web a mal otvorenych cca 5-10kariet, v Pozadi hral Winamp alebo AIMP2, Otvoreny QIP atd tak nikdy neprekrocil 700MB
Cize osobne si myslim ze 1GB bohate staci.
Ja som si vymenil 1GB za 2GB ale vobec to nezrychlilo system
Kde ho kupit ... Netusim ... Porovnaj si ceny v e-Shopoch
A 2GB su pre ten NB uplne zbytocne. Po zapnuti Netbooku(S vypnutym SWAP-F) mi Windows zozral 380-450MB RAM ...
Ked som prezeral Mozillou Web a mal otvorenych cca 5-10kariet, v Pozadi hral Winamp alebo AIMP2, Otvoreny QIP atd tak nikdy neprekrocil 700MB
Cize osobne si myslim ze 1GB bohate staci.
Ja som si vymenil 1GB za 2GB ale vobec to nezrychlilo system